Prenesenie systemu na iny disk
-
mspeedo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Prenesenie systemu na iny disk
Kupil som teraz novy disk a chcel by som preniest data zo stareho aj so sytemom (dualboot) na ten novy. Stary ma 80GB a je rozdeleny na 3 casti takto:
C: "Windows Vista" (primary partition)
D: "Moje Dokumenty" (logical)
E: "Windows XP" (primary)
Chcel by som ten novy rozdelit presne takto isto, potom vytvorit pomocou Acronis true image obrazy tych 3 particii zo stareho disku a preniest ich na ten novy. Ked ho potom nabootujem bude to fungovat?
C: "Windows Vista" (primary partition)
D: "Moje Dokumenty" (logical)
E: "Windows XP" (primary)
Chcel by som ten novy rozdelit presne takto isto, potom vytvorit pomocou Acronis true image obrazy tych 3 particii zo stareho disku a preniest ich na ten novy. Ked ho potom nabootujem bude to fungovat?
-
Šu-Do
Redeemer
no obraz si urob cez acronis... na novom disku musia byt obe particie kam budes davat windows z acronisu totozne s predoslymi..
o dokumenty sa ani nestaraj... to prenesies aj z HDD na HDD jednoducho prekopirovanim...
cize kedm as dual tak pri starte systemu sa pyta co pustit (XP, VISTA)
to vsetko si acronis zapise (MBR boot record) pri vytvarani imagu.. UROB SI BOOTOVACIE CD ACRONISU, ktory spustis ako boot pri obnovovani tych acronis imagov...
cize.. urobis si obrazy (image) cez acronis... particie s XP a particie s VISTOU...
nahodis novy HDD a vytvor si tam particie s rovnakou velkostou ako si mal pre XP a Vistu.. (neviem ci je to dolezite.. cital som ze hej)
tu velkost mozes upravoat aj pri nabootovani toho acronisu ked obnovujes image... tam sa ta to opyta.. mozno ani neni treba menit...
obnovis si XP a potom Vistu (alebo opacne.. nwm.. skor takto)
a potom si skopcis tie dokumenty (data) na tretiu particiu
tie tri particie si urob ale skor ako budes obnovovat tie Image windowsov
poznamka:
neviem ako to bude ked si davas vsetko na novy HDD... pretoze stare windowsi maju zapisane HDD (primarny) ten stary.. kto vie co to urobi...
o dokumenty sa ani nestaraj... to prenesies aj z HDD na HDD jednoducho prekopirovanim...
cize kedm as dual tak pri starte systemu sa pyta co pustit (XP, VISTA)
to vsetko si acronis zapise (MBR boot record) pri vytvarani imagu.. UROB SI BOOTOVACIE CD ACRONISU, ktory spustis ako boot pri obnovovani tych acronis imagov...
cize.. urobis si obrazy (image) cez acronis... particie s XP a particie s VISTOU...
nahodis novy HDD a vytvor si tam particie s rovnakou velkostou ako si mal pre XP a Vistu.. (neviem ci je to dolezite.. cital som ze hej)
tu velkost mozes upravoat aj pri nabootovani toho acronisu ked obnovujes image... tam sa ta to opyta.. mozno ani neni treba menit...
obnovis si XP a potom Vistu (alebo opacne.. nwm.. skor takto)
a potom si skopcis tie dokumenty (data) na tretiu particiu
tie tri particie si urob ale skor ako budes obnovovat tie Image windowsov
poznamka:
neviem ako to bude ked si davas vsetko na novy HDD... pretoze stare windowsi maju zapisane HDD (primarny) ten stary.. kto vie co to urobi...
Presne taketo nieco potrebujem, pretoze susede odchadza disk (ked sa roztoci pocut sustavne hlasne tukanie). Ma 80GB HDD a nan om este 98micku, cize staci ked na pc nainstalujem Ghosta, a dam si z celeho toho HDD spravit nejaky image do mojho pc, odpojim staru 80tku, pripojim novu a dam ten image obnovit na nu? Bude to fungovat bez problemov?
Najlepsie je to riesit cez BootCD, kde nic nemusis instalovat, iba spustis.
Ak tuka, tak moze byt problem. Ak su badsectory na neobsadenej casti disku, tak to prebehne, ak su na nich data a disk sa s z nich bude snazit kontinualne citat - Ghost vyhlasi chybu a napise, ktory sector nie je citatelny. Najlepsie predtym spravit chkdsk /r ... chkdsk oznaci zle sectory a nebude z nich nasledne citat, aj ked toto nie vzdy funguje. Potom uz len natvrdo oznacit badsectory dacim ako je hdd regenerator ...
Ak tuka, tak moze byt problem. Ak su badsectory na neobsadenej casti disku, tak to prebehne, ak su na nich data a disk sa s z nich bude snazit kontinualne citat - Ghost vyhlasi chybu a napise, ktory sector nie je citatelny. Najlepsie predtym spravit chkdsk /r ... chkdsk oznaci zle sectory a nebude z nich nasledne citat, aj ked toto nie vzdy funguje. Potom uz len natvrdo oznacit badsectory dacim ako je hdd regenerator ...
-
mspeedo
Light Professional
Tak premiestnil som stary disk na novy pomocou Acronis TrueImage Home. Tiez tam bola moznost DISK > DISK. Vsetko sa skopirovalo v poriadku, stary disk som dal prec, nabootoval novy, objavila sa obrazovka dualbootu, vybral som Vista.... a nic, error system nenabehol. Tak som vlozil instalacne cd od Visty, dal som startup repair a opravilo mi zavedenie systemu, potom nabehol dobre. Este som musel manualne cez EasyBCD vo Viste nastavit aj bootovanie XPcka a teraz ide vsetko dobre. Cize klon disku to vytvori ale bootovacie sektory asi moc dobre nenaklonuje. No po troche namahy sa to da rozbehat.