bike , strach
bike , strach
mam taky problem no mam 15 rokov a moja zaluba su bike proste skakanie lenže mam stoho dost velky strach mal som aj street aj bmx ale zo všetkeho mam strach i ked bike je proste všetko čo mam a kcem sa natom učiť bavi ma to lenže napr na street ked kcem napr cvičiť niečo na zadnom kolese mam strach ze spadnem na chrbat alebo pri dirt ked skačem ze zle doskočim alebo možno je to aj strach z vyški lebo vždy postavim skok taky daj metomu pol metrovy a ked ho kcem skočiť tak mi pripada byť srašne velky a neodvažim proste mam stoho strach
kcel by som odvas radu ak mal niekto taky problem či sa stym da niečo robit nejako to prekonať alebo či nato niesu nejake tabletky ktore dodaju trocha adrenalinu ........ alebo sa mam s bikovanim rozlučiť a kupiť si niečo na bežne bicyklovanie ....................pretože teraz som predal bmx a mam 15 000 tak či mam kupiť zase bike alebo stym mam skončiť ?
kcel by som odvas radu ak mal niekto taky problem či sa stym da niečo robit nejako to prekonať alebo či nato niesu nejake tabletky ktore dodaju trocha adrenalinu ........ alebo sa mam s bikovanim rozlučiť a kupiť si niečo na bežne bicyklovanie ....................pretože teraz som predal bmx a mam 15 000 tak či mam kupiť zase bike alebo stym mam skončiť ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
V prvom rade sa nauc pisat ako clovek, tj. zrozumitelne a nepouzivaj skratky, vid. pravidla fora!!! Tiez by nezaskodilo pouzivat bodky a ciarky.
A teraz k veci: Neviem co by ti pomohli nejake tabletky, ked mas strach, tak ho mas. Jedine co ti mozem poradit je, aby najskor zacal od mensich skoroch pri dirte. Ale pokial sa pri streete bojis hovadin ako je jazdna na zadnom kolese, tak to je uz velky problem. Nic ine ako skusit prekonat strach asi neexistuje, proste len skusat a skusat.
A teraz k veci: Neviem co by ti pomohli nejake tabletky, ked mas strach, tak ho mas. Jedine co ti mozem poradit je, aby najskor zacal od mensich skoroch pri dirte. Ale pokial sa pri streete bojis hovadin ako je jazdna na zadnom kolese, tak to je uz velky problem. Nic ine ako skusit prekonat strach asi neexistuje, proste len skusat a skusat.
Tabletky určite nepomôžu, iba trénovanie.. ako bolo spomínané.. od menšieho k väčšiemu..
Ale spomeniem môj strach, minulý rok som po dlhšej dobe opäť začal jazdiť aktívnejšie po lesoch a pri zjazdoch som mal strach, že si niekde narazím držku. Kúpil som si novú prilbu (starú som už nepoužíval, keďže bola už dosť zničená a prepotená).. a čuduj sa svete, získal som akú-takú istotu.. moje rýchlosti na zjazdoch sa zvýšili o cca 10km/h..
Cítim sa bezpečnejšie, aj keď dobre viem, že prilba mi nemusí vždy pomôcť.
Ak sa bojíš, že pri skokoch padneš, skús používať kdejaké chrániče.. možno na začiatok na prekonanie strachu, neskôr z niektorých chráničov môžeš upustiť, ktoré uznáš za vhodné..
Ale spomeniem môj strach, minulý rok som po dlhšej dobe opäť začal jazdiť aktívnejšie po lesoch a pri zjazdoch som mal strach, že si niekde narazím držku. Kúpil som si novú prilbu (starú som už nepoužíval, keďže bola už dosť zničená a prepotená).. a čuduj sa svete, získal som akú-takú istotu.. moje rýchlosti na zjazdoch sa zvýšili o cca 10km/h..
Ak sa bojíš, že pri skokoch padneš, skús používať kdejaké chrániče.. možno na začiatok na prekonanie strachu, neskôr z niektorých chráničov môžeš upustiť, ktoré uznáš za vhodné..
Ja keď som mal pri SK8 strach prekonať niečo, väčšinou pomohlo, keď som si to na prvý raz vyskúšal tak, že som rovno padol. Proste šlo o nejaký skok, bál som sa dopadu, tak som nedopadol, ale SK8 odkopol a drbol na zem. Na ďalší pokus som už vedel, čo môžem očakávať a už mi to šlo lepšie, mohol som sa sústrediť na trik.
Tak to môžeš spraviť aj ty. Dvihni predné koleso a na skús si ten pád dozadu (pravdepodobne len zoskočíš na nohy). Nabudúce to už nebude neznáma a budeš vedieť čo robiť, keď padáš.
-Tiež je dôležité nepremýšlať nad alternatívami, čo ak. Treba si povedať, že dvihnem to predne koleso, povzbudiť sa, že to je pohodka a rovno to spraviť. Pokiaľ budeš premýšlať nad tým, že môžeš padnúť na chrbát a udreť si hlavu o obrubník, tak to nikdy nespravíš.
Tak to môžeš spraviť aj ty. Dvihni predné koleso a na skús si ten pád dozadu (pravdepodobne len zoskočíš na nohy). Nabudúce to už nebude neznáma a budeš vedieť čo robiť, keď padáš.
-Tiež je dôležité nepremýšlať nad alternatívami, čo ak. Treba si povedať, že dvihnem to predne koleso, povzbudiť sa, že to je pohodka a rovno to spraviť. Pokiaľ budeš premýšlať nad tým, že môžeš padnúť na chrbát a udreť si hlavu o obrubník, tak to nikdy nespravíš.
-
in your world
Light Star
bike (a v mojom prípade blady) sú práve o posúvaní vlastných hraníc... strach, adrenalín ale i zranenia k tomu patria
dôležité je však zbytočne nehazardovať... to znamená, kúp si prilbu, prípadne nejaké chrániče a nemusíš sa báť, že si pri páde rozbiješ hlavu a podobne... napríklad jazda na zadnom kolese by s helmou nemala byť žiadny problém - v úplnej väčšine prípadov stihneš zoskočiť, ak sa bicykel preklápa dozadu a ak náhodou padneš, maximálne sa tak udrieš, čo sa ti za pár dní zahojí...
menší či väčší risk je súčasťou každého športu a kto se bojí, nesmí do lesa - je na tebe, či do toho pôjdeš, prípadne skúsiš niečo iné, alebo budeš sedieť doma... v každom prípade veľa šťastia
dôležité je však zbytočne nehazardovať... to znamená, kúp si prilbu, prípadne nejaké chrániče a nemusíš sa báť, že si pri páde rozbiješ hlavu a podobne... napríklad jazda na zadnom kolese by s helmou nemala byť žiadny problém - v úplnej väčšine prípadov stihneš zoskočiť, ak sa bicykel preklápa dozadu a ak náhodou padneš, maximálne sa tak udrieš, čo sa ti za pár dní zahojí...
menší či väčší risk je súčasťou každého športu a kto se bojí, nesmí do lesa - je na tebe, či do toho pôjdeš, prípadne skúsiš niečo iné, alebo budeš sedieť doma... v každom prípade veľa šťastia
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
imho strach a popritom snaha o nejaky vykon .. neni to dobra kombinacia ... ked mas strach robis chyby, veci ktore robi ten co strach nema uplne samozrejmä nemusis spravit spravne a moze sa ti to vypomstit ... ved to neni ziadna hanba ze mas strach so skokov, je vela sportov ktore mozes robit a mozes v nich byt macher ... predal si bmx, mas 15 .. . dosetri poviem este 5, kup is nejaky XC bike a jazdi len tak kade ta napadne, nestratis sa ani v terene ani na ceste, to je podla mna sloboda na biku, nie byt viazany k jednemu okruhu so skokmi
...
ty si mu stým svojim zranením moc na odvahe nepridala asifizz napísal:Nepremyslaj nad tym, ze sa bojis, ale nad tym, ze ta to bavi. Ja som spadla z bicykla, vybila si par zubov, chytila otras mozgu a tyzden bola v nemocnici...Tiez mi nebolo vsetko jedno, ked som si potom prvykrat sadla na bicykel. Pozri, ked spadnes, budes na zemi. Nic ine sa nestane..
k veci no myslím že chraniče mu odvahu nepridaju lebo všetko chranene nema a bude sa bat aj o 1cm tela ktore je odokryte poradim ti kamarat to spravil tak ze všetcia donho hustili skoč skoč to je male sa nasral rozbehol sa a hnev mu nepomohol skončil v strome všetcia sa mu smiali tak sa nasral a nerozmyšlal proste pass a hodil sa na najvetšiu trat a celu ju prešiel sice druhy krat sa neodvažil ale ked šiel potom na tu menšiu tak smial sa on tym ostatným ..................takže možno pomože aj nervozita alebo teda mysliet na niečo ine
kcel som tym pribehom povedať ze ked raz zistiš ze sa ti nemožen nič važne stat lebo si to už raz dokazal tak neni ddvovod sa bať
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
no ja som mal tiez rovnaky problem, a tento sport ako aj kazdy iny extremny sport je len a len o odvahe, mozes mat hocijaky shit-bike ale ked nemas odvahu tak to daleko nedotiahnes, a urcite si kup helmu, ked skaces najlepsie full face aspon si zuby nevylames a mna helma tiez uz parkrat zachranila...a ako uz pisali ostatny zacinaj s malymi skokmi a ked ich budes davat na 100% tak chod na vacsi atd...musis proste skusat a pady ktomu patria tomu sa nevyhnes...a nezabudni hlavne na tu helmu
ako jeden mudry clovek povedal:" Neviete plavat? Smelo skocte do vody!"...strach je blba zalezitost, ale ja sa ho snazim prekonat tak, ze spravim prvy zakladny krok dopredu a na vsetko ostatne kaslem, kedze viem ze to uz neodvratim-hned dostanem istotu a nie je problem...ked som robil na strechach tak som tiez mal na zaciatku strach a prekonal som ho tak ze som si zacal verit a "bezhlavo" som siel do toho bez ohladu ci sa mi moze nieco stat alebo nie-proste som siel a nakoniec sa mi to zapacilo a zacal som taketo aktivity vyhladavat