Prezivas ci si obetou ?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prezivas ci si obetou ?

Príspevok od používateľa RomanB »

Je to skor taka filozoficka otazka. takze
Bauer : , Laska je kruta bohyna , ktora stravuje cloveka tak , ako sa stravuju pokrmi , chce vlastnit celeho cloveka a nie je uspokojena pokial jej clovek neobetuje dusu , ale aj svoje fyzicke ja. Jej kult je utrpenie a vrcholom je sebaobetovanie.
Pdola Marxa pretvara autor milujuceho cloveka na cloveka lasky. Co je jav spodstatnovania slovies , ktrori je fenomenom novej doby (Materializmus)
Clovek lasky prestava byt aktivnym clovekom ktori citi : miesto toho sa stava sluzobnikom idolu a je starteny akonahle je mimo kontak svojho idolu.
Erich Fromm

Ako milujete vy ? Ste milujuci clovek , alebo ste sa stali len otrokom lasky tzv clovekom lasky
:) je to celkom tazsie stravitelne , ale ocakavam prispevky k veci :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Chvilu mi trvalo kym som pochopil co chce autor povedat :D

Snazim sa byt milujucim clovekom.
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

ups... tak toto je na mna mooooc. 3x som to musel precitat :D . Ale myslim ze nehram ani za jednych, ani za druhych. Ja mam rad hlavne seba :wink:
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Ja som milujúci človek, ale nemám problém sa aj "obetvať" kvôli človeku, ktorého milujem.. takže z každého rožku trošku.. :)

reznick: tak tomu sa hovorí vrchol narcizmu..

Nepovedal som však, že človek nemôže mať sám seba rád..práve naopak.. ale to čo napísal reznick je moc..
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ZitePunkom napísal:Ja som milujúci človek, ale nemám problém sa aj "obetvať" kvôli človeku, ktorého milujem.. takže z každého rožku trošku.. :)

reznick: tak tomu sa hovorí vrchol narcizmu..

Nepovedal som však, že človek nemôže mať sám seba rád..práve naopak.. ale to čo napísal reznick je moc..
Pokial nemas rad sam seba nedokazes plnohodnotne davat lasku inym...

Niekedy sa mi zda ze ludia okolo mna miluju "prilis" druhych a nemyslia pritom na seba, Snazia sa druhym dat vsetko a im ostava malo... samozrejme netvrdim ze treba sa mat neskutocne rad ale svet je o rovnovahe...

Ja by som to nazval skor takym "empatickym narcizmom" :)
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

Keby som to niekde našiel, tak by som tu hodil jednu svoju úvahu na tému: "Láska vs. Sloboda..."

Každopádne je vrcholom abstrakcie a zároveň jej nemožnosti, pretože jej opis padá na momentálnych pocitoch, ktoré môžu zatieňovať nielen racionalizmus, ale aj empíriu...
Z toho dôvodu je definícia nezmyslom, pretože by to bolo snaha objektívne obmedzovať subjektívny pocit a navyše jej opodstatnenosť závisí od toho, aké má daný človek skúsenosti a vie s pojmom narábať...
Preto je otázka: "Čo je láska" ako predmet, pocit nezmyselná, dôležité je pýtať sa na jej zmysel alebo existenciu (teda zároveň podstatu existencie)...
A na to si odpovedá každý sám v rámci momentálneho "opojenia", indispozícií či duševného stavu...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja myslím, že práve tá záhadná hranica medzi šťastím a utrpením, ktorá je veľmi tenká je tajomstvom lásky.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

mj nazor je asi taky ze ak niekto nema rad seba na prvom mieste, nemoze skutocne lubit niekoho ineho.. taki ludia sa stavaju zavisli na svojich partneroch, ale to neje laska.. to uz je choroba.
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Nemal ten Pan Marx nieco spolocne s Teoriou koli ktorej bola vojna? tusim..je mi to meno zname z dejepisu. K teme....sice neviem co si cchel tymto povedat...Kazdy miluje tak ako vie a ako chce :)
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

midnight_man napísal:Nemal ten Pan Marx nieco spolocne s Teoriou koli ktorej bola vojna? tusim..je mi to meno zname z dejepisu.
Pán Marx mal toho veľa spoločného s pánom Engelsom...
A samozrejme filozofiou marxizmu... ehm "veda o zákonitostiach prírody, spoločnosti a myslenia"...
Keď si odmyslíš túto definíciu, tak okrem nej pán Marx vychádzal z utopistickej politiky v 3.stupňovom zriadení (Socializmus, Diktatúra proletariátu a Komunizmus s hl. črtami sociálnej rovnosti, absencie súkromného vlastníctva a poberania vecí len na základe nutných potrieb...)
Neskôr prešla k neomarxizmu či "Kritickej teórii spoločnosti"...
V politike ale 'ortodoxný marxizmus' prezentoval Lenin a celá línia po ňom nasledujúca (ako to bolo ďalej, už vieš sám...) :wink:
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

reznick napísal:Ja mam rad hlavne seba :wink:
Nečuduj sa, že som to zobral tak, ako som to zobral.. lebo toto vyznieva všelijako.. :wink:

reznick napísal: samozrejme netvrdim ze treba sa mat neskutocne rad ale svet je o rovnovahe...
Tak toto je už o niečom inom.. :wink: človek sa musí mať rád.. ale nie až moc.. :)
qwerty-xyz

Re: Prezivas ci si obetou ?

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

RomanB napísal:Je to skor taka filozoficka otazka. takze
Bauer : , Laska je kruta bohyna , ktora stravuje cloveka tak , ako sa stravuju pokrmi , chce vlastnit celeho cloveka a nie je uspokojena pokial jej clovek neobetuje dusu , ale aj svoje fyzicke ja. Jej kult je utrpenie a vrcholom je sebaobetovanie.
Pdola Marxa pretvara autor milujuceho cloveka na cloveka lasky. Co je jav spodstatnovania slovies , ktrori je fenomenom novej doby (Materializmus)
Clovek lasky prestava byt aktivnym clovekom ktori citi : miesto toho sa stava sluzobnikom idolu a je starteny akonahle je mimo kontak svojho idolu.
Erich Fromm

Ako milujete vy ? Ste milujuci clovek , alebo ste sa stali len otrokom lasky tzv clovekom lasky
:) je to celkom tazsie stravitelne , ale ocakavam prispevky k veci :)
ja som to nepochopil a to som dost velky filozof,ale take kraviny to je na mna moc :roll:
cumel30
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cumel30 »

Som prežitá obeť. :lol:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Hah, ze najskor musis mat rad sam seba... ja som s tym prestal v 17tich.
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mi-chau napísal:Hah, ze najskor musis mat rad sam seba... ja som s tym prestal v 17tich.
No ja som s tym zacal v 20tich. :wink:
Napísať odpoveď