Problem s Peugeot 406

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
shanoy
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Problem s Peugeot 406

Príspevok od používateľa shanoy »

Dobry den,
prave teraz som len tak tak dosiel domov na aute. Pred siestou som isiel na koniec mesta so svojim autom úplne normálne, ziadne problemy.. O dve a pol hodinky potom som sa odtial vracal. Nastartoval som, asi pol minutku malo normalny tah, no potom sa to nahle zmenilo. Auto prestalo mat ťah, tak som asi 3/4 km isiel asi 40km/h bez tahu a nakoniec som zastavil na krajnici.. zacalo sa dymit s výfuku, tak som vypol motor.. Po 2 minutkach som opat nastartoval a auto zacalo mat opat tah a uz sa nedymilo.. Tak som dosiel domov (asi 1/2 km), zaparkoval som pred cinziakom nechal som nastartovane a vystupil z auta. Z vyfuku sa nedymilo, no vsimol som si, ze sa dymi z motoru, pozrel som na teplotu no normalna 70 stupnov.. Tak som nakoniec vypol motor, otvoril kapotu a dym isiel niekde od motora. Tak som zavrel kamotu a isiel domov... Mate nejake napady co to moze byt? Preco to robilo? Nikdy som taky problem nemal.. Dakujem za kazde navrhy.
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

pri znizenom vykone by sa mala automaticky rozsvietit kontrolka diagnostiky...

pokial viem tak 406 ma tzv.:nudzovy rezim, pri ktorom nejde motor vytocit na viac ako 3000ot.
mas tam HDi?? skus presnejsie definovat pojem dym.... priblizne z coho to islo alebo ako ??
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

hmm... karburátor :?
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

klm16 napísal:pri znizenom vykone by sa mala automaticky rozsvietit kontrolka diagnostiky...

pokial viem tak 406 ma tzv.:nudzovy rezim, pri ktorom nejde motor vytocit na viac ako 3000ot.
mas tam HDi?? skus presnejsie definovat pojem dym.... priblizne z coho to islo alebo ako ??
no ono to je 1.8 benzín, proste som nastartoval, ale po pol minute to zacalo tak trhat, ako ked dochadza benzin pritom som mal plnu nadrz a potom strata vykonu, mohol som akokolvek stlacat plyn no ziadna odozva, ale islo mi to tak kusok pod 40km/h asi 3/4 km.som zastavil a velmi vela bieleho dymu islo z vyfuku pokial bolo auto nastarovane.
M@rt1n napísal:hmm... karburátor :?
to ma vstrekovanie
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

biely dym vacsinou znamena vodu, chladiaci okruh mohol povolit (dake tesnenie) a mas vodu vo valci, vtedy auto nema vykon. to je jedna z pricin. pozri olejovu mierku, ci vytiahnes na nej cisty olej alebo nieco ako kakako, pozri viecko na nalievacom hrdle pre olej, ci zospodu nemas penu...
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

este som si vsimol, ze prvykrat ked som zastavil co to zacalo dymit tak bol citit strasne benzin..
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jasan21 »

najprv by som povedal ze to moze byt hlava skus sa pozriet ci ti neunika voda z chladiacej nadobky....spravne by si sa mal pozriet este pod veko na dolievanie oleja ci nieje biele ale nemusi to byt celkom tak lebo voda moze pretekat priamo do oleja teda do vane.
nikto sa tu nepozastavil nad sanim.... napr vaha vzduchu...mas I-ckovy motor moze to byt aj tym ze ti odisla vaha vzduchu ktoru mas v airboxe alebo jeho okoli vtedy sa stane ze riad. jednotka spusti sytic ako rpi studenom starte co ma za nasledok stratu vykonu lebo do spal komory ide velmi vela benzinu.

neviem otom zeby mali francuzske agregaty nudzovy rezim ale ak tak myslim zeby to bolo len u HDI. neviem nehadam sa :)

skus sa pozriet ci cidlo vahy vzduchu ma dobry kontakt....

dalej :) nevytacal si nahodou prudko agregat?
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

kazdopadne diky za rady...cenim si to.. zajtra sa nato pozriem..Thx
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

jasan21 ... lenze bohata zmes nerobi dym z motoroveho priestoru :idea: takze asi najskor to moze byt dojekazene tesnenie pod hlavou, ktore vysvetluje aj stratu vykonu aj dym
millo
Star
Star

Príspevok od používateľa millo »

...noooo, veru, ako pise vatcina ...biely dym = uvik vody do motora/oleja.
tak totok ti fakt nezavidim...
asi prasknute tesnenie pod hlavou
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

nojooo...sak ale mozno to bolo ze v benzine as ocitla voda... ked je napriklad nejaky nekvalitny nie?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

voda v benzine by sice vysvetlovala pokles vykonu a biely dym, ale iba z vyfuku a nie z motoroveho priestoru .. to vysvetluje ze jednoznacne musi byt niekde porusena pracovna oblast motora ...
Napísať odpoveď