týrané dieťa susedov - čo s tým?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

týrané dieťa susedov - čo s tým?

Príspevok od používateľa Stoporko »

Vec sa má tak. Máme ako susedov rodinku, v ktorej matka napozná iný výraz ako pi.a, ku.va, ko.ot a podobne. :( Keby si žila len so svojim partnerom, nech, jej problem. No majú dieťa. A to dieťa neustále len plače alebo je ticho. Má asi štyri roky, možno viac. Vravím si, pokiaľ to dieťa ešte plače, je dobre. Keby už bolo len ticho, je to horšie. Ide o prípad psychického týrania dieťaťa a ja v sebe riešim otázku: zavolať ku nim niekoho od sociálky alebo čo spraviť? Viem, že ja svet nespasím, ale medzi nami je stena fakt tenká (bolo ich počuť pri sexe :D ) a toho dieťaťa mi je naozaj ľúto. Sociálku som zatiaľ nevolal len kvôli tomu, že decký domov väčšinou býva ešte väčšie peklo ako byť týraný, ale predsa len doma. Pora%dte mi, dá sa tomu dieťaťu nejako pomôcť? Nemám veľmi chuti ich k psychológovi posielať, ani sa s nimi rozprávať, ona je pomerne dosť agresívna - keď sme ich cez stenu upozorňovali aby si o pol druhej v noci stíšili disco hudbu, len nám do p.če vynadala a vyhulila to ešte viac. Teda osobný kontakt by som nerád, len keby sa nedalo inak. Vďaka

p.s. týmto chcem poďakovať mame a ocovi (keb sa sem náhodou niekedy dostali) že na mňa boli vždy dobrí a nikdy na mňa nekričali ako u susedov. :smt003
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Určite by to mala prešetriť sociálka. Určite lepšie, ako má to dieťa trpieť. Nikdy nevieš, čo sa môže tej žene odohrávať v hlave, ako môže reagovať a či neublíži aj fyzicky tomu dieťaťu. :?
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa addictor »

Stavim sa, ze ta zenska ma ledva 25...+-3 roky... mame podobnych susedov, sice az tak nenadavaju, ale su dost hlucni, sem/tam vraj nejaka bitka (uz volali policiu jeden na druheho ...lol) a tiez maju 2 decka...
Ale k tvojmu problemu... zavolas socialku a mozes si to odskakat sam, popripade vase auto ako pomsta... skor by som sa nesral a ked najblizsie budu zas hulakat po 10, tak sa ani neobtazuj s upozornenim a vytacaj 112...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ono teraz už býva po nociach kľud (teda pokiaľ zrovna "nauspáva" mladé - to je ako na pretekoch v nadávaní, vie ta ženská aj iné slová povedať? ), skôr mi ide o to dieťa. Čo by sa stalo pri zavolaní sociálky? Ako by to asi prebiehalo?
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

takych susedov som mal aj ja, mali dve deti myslim ze jedno malo 3 a druhe 5 rokov, byvali tu asi rok na prizemi a vzdy ked som isiel domov alebo von hlavne vo vecernych hodinach bolo pocut hadky a nadavky, ich otec bol asi alkoholik, tiez toho nechapem ako sa dakto tak moze spravat k svojim detom, pokial su ale ti susedia agresivni tym zeby si zavolal socialku alebo policiu by si si mohol sposobit nejake problemy, mozno by sa ti v buducnosti mohli nejako pomstit...mysli nato aj ked ocenujem ze sa snazis pomoct K+ za tvoj prispevok :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:takych susedov som mal aj ja, mali dve deti myslim ze jedno malo 3 a druhe 5 rokov, byvali tu asi rok na prizemi a vzdy ked som isiel domov alebo von hlavne vo vecernych hodinach bolo pocut hadky a nadavky, ich otec bol asi alkoholik, tiez toho nechapem ako sa dakto tak moze spravat k svojim detom, pokial su ale ti susedia agresivni tym zeby si zavolal socialku alebo policiu by si si mohol sposobit nejake problemy, mozno by sa ti v buducnosti mohli nejako pomstit...mysli nato aj ked ocenujem ze sa snazis pomoct K+ za tvoj prispevok :)
:oops:

ono neviem či by zistili odkiaľ vôbec vietor fúka... to ako môže byť niekto takto surový k SVOJMU DIEŤAŤU asi dosť nepochopím nikdy. Keby ľudská blbosť mohla kvitnúť, načo sú nám rovníkové pralesy...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Stoporko napísal::oops:

ono neviem či by zistili odkiaľ vôbec vietor fúka... to ako môže byť niekto takto surový k SVOJMU DIEŤAŤU asi dosť nepochopím nikdy. Keby ľudská blbosť mohla kvitnúť, načo sú nám rovníkové pralesy...
mozno by sa dopatrali kto ich asi nahlasil
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

no funguje to tak ze skratka zavolas na socialku alebo kde a ket povies ze hces zostat v anonymite tak v anonymite zostanes.. takisto pri mestskych policajtoch ket volas trebars koli hlucnej hudbe alebo akymkolvek priestupkom..
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Nad tym ci volat socialku ani nerozmyslaj.

Pochybujem ze by pre to dieta bol detsky domov horsi.
Hellb0Y
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellb0Y »

A to mas este cas na pisanie temy? :? Dieta , ktore sa teraz vyvija a ma rozvijat , ma mat niekoho kto ho bude vychovavat , starat sa o neho , prejavovat lasku , city... A verim tomu , ze v socialnom zariadeni , nie su ludia , ktory budu na neho kricat ... Urcite mu bude lepsie... Dufam ze uz drzis telefon :!:
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

Kde si pocul ze detský domov je peklo? rodičia s takou stupiditou su peklo dieťa bude čim dalej tym viac zaostavať za bežným vyvinom a bude neustale degenerované neustálym osočovaním rodičov ktory naň hulakaju socialka to nemusi vyriešiť decákom len a decák je v pohode škola šetko davaju bacha aspoň a staraju sa ukažkovo .. no ale spať socialka može dať dieťa do opatery iných pribuzných aspoň kym nedosiahne určity vek kedy bude schopné sa samo rozhodnuť kde chce byť ... vieš každy sa raz može spamätať aj rodičom može začať chybať a tým sa zmeniť možu čo je sice malo pravdepodbné ale možné..... Vela štastia v rozhodovaní sa... !! čo sa týka toho či volať alebo nevolať či budu potom nejake problemy?... zaleži na dohode anonymita existuje vždy.. a ak by ti aj niečo chceli spraviť teda fyzicky alebo psychicky alebo čo ja viem ako tak to bude hned jasny pripad pre AN CVAJ POLICAJ že kto ti to spravil a z akeho dovodu.... a už len pre ten dobrý pocit na duši že si pomohol tomuto svetu možno tým že mu možno zachraniš jedneho maleho ajnštajnka :) lebo dieťa ktore je tyrane a dostane sa rychlo z toho preč je mnohokrat snaživé lebo si všetko važi ... a bla bla bla .. dalo by sa o tom kecat vela takže dosť.... ! vela šťastia !
chrobakos
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chrobakos »

hmm...Na tvojom mieste by som dal echo na socialku. Vies ale.. necakaj od toho vela, na slovensku nevezmu dieta ani ciganskej matke co sa im doma povaluju sracky a otec ho semtam zabudne v krcme ...

nejak sa mi mari ze sa pri takychto veciach berie ohlad hlavne na to ci rodic vie zaobstarat dietatu strechu nad hlavou ..ak ano (nevravim teraz o tom ze ho mlati atd ..) tak mu ho nevezmu..

alebo to daj do markizackeho reflexu ;)
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

videl si film Butterfly Efect ? - osudovy okamih, ked sa ten chlapik dostal do minulosti a dohovoril fotrovi toho dievcatka ??? Keby je vas viac, tak v krajnej situacii by som to riesil tak, ze 2-3 kamarati si ju odchytite na ulici, a tak jej prehovorite do duse, ze sa celkovo zmeni.... Pritiahnute za vlasy, ale ak chces zmenit zivot toho dietata k dobrem, iny sposob nevidim ...
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

podla mna dost casto je detsky domov lepsi ako rodina,no neviem ci aj v tomto pripade...dostava to dieta co potrebuje?myslim po materialnej stranke...jest,oblecenie,chodia s nim von?to sice dieta dostane aj v domove ale ja si myslim ze by malo ostat s mamou... ak najblizsie o druhej v noci bude hlasno pocuvat hudbu zavolaj policajtov...
flasch
Expert
Expert

Príspevok od používateľa flasch »

mysli mze detsky domov je lepsi ako takato rodina..takze myslim ze by si mal zavolat socialku..napis ako to dopadlo :)
denca
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa denca »

addictor napísal:Stavim sa, ze ta zenska ma ledva 25...+-3 roky... mame podobnych susedov, sice az tak nenadavaju, ale su dost hlucni, sem/tam vraj nejaka bitka (uz volali policiu jeden na druheho ...lol) a tiez maju 2 decka...
Ale k tvojmu problemu... zavolas socialku a mozes si to odskakat sam, popripade vase auto ako pomsta... skor by som sa nesral a ked najblizsie budu zas hulakat po 10, tak sa ani neobtazuj s upozornenim a vytacaj 112...
aj ja mam podobnych susedov ale su dost hlucny a maju na deti strasny vyrazovy slovnik,......ani to nebudem pisat,ale nebiju ich,niekedy sa to neda pocuvat,si v tazkej situacii,teraz je takychto pripadov vela aj v telke,tam a tam matka......,to sa neda pozerat.Tazko sa da radit ale ty to tam mas tusim horsie ty moji aspon nie su agresivny len ta surovost,ja by som asi nieco riesila ,112
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

ja mam taky pocit ze cokolvek spravis, nijako tomu decku nepomozes. v takomto sa tazko dakomu pomaha. dakto ma proste smolu na rodinu.
iked mozno by nesiel do decaku keby sa ho dakto z rodiny ujal ale to je tazko povedat. z tejto situacie nieje ultimatne vychodisko. otazne je ktore z tych zopar co ostavaju je horsie :(
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Volaj socialku aj pangle. Tomu dietatu len pomozes.
sulo34
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sulo34 »

neviem ci by si sa na to citil ale ja byt v tvojej situacii ta si pockam toho suseda a jeho zenu a im obom jednu je*** pozaucha ze nech sa spametaju :smt098 .. a ked sa nespametaju BEZ VAHANIA socialka
n1^
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa n1^ »

Zavolaj POLÍCIU a hotovo! :x
Napísať odpoveď