Pieskomil
nejake uzitocne linky:
Kód: Vybrať všetko
www.pieskomili.estranky.cz/stranka/piskomilKód: Vybrať všetko
pieskomil.blog.sk/Kód: Vybrať všetko
pieskomily.ic.cz/-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Nie, to určite nie. Skôr keby si mu dal nejakú zeleninu alebo ovocie, to treba dôkladne umyť, lebo chemikálie a pesticídy im môže dosť uškodiť. A inak každý pieskomil je iný, akže časom zistíš, čo mu chutí. Určite mu nedávaj sladkosti, nahnitú potravu, tiež zeleninu, ktorá môže nafukovať, napr. kapusta, kaleráb, príliš exotické ovocie a vodové tiež nie je vhodné, môže spôsobiť hnačku.
//Inak ja mám doma celkom fajn knihu, že Myši a pieskomily od Georga Gassnera, takže ak by si sa chcel tomu nejako extra venovať, popozeraj v kníhkupectve alebo na nete.
//Inak ja mám doma celkom fajn knihu, že Myši a pieskomily od Georga Gassnera, takže ak by si sa chcel tomu nejako extra venovať, popozeraj v kníhkupectve alebo na nete.
venovat - no to sa uvidi, ako ma to chyti
od jednej chovatelky, mam odporucenu nejaku potravu Max, v nejakom vedierku to maju, ci co. dalej, ze mu mam kupit mrkvove a medove tycinky, koleso na behanie, mysku a dalej tu blbost na pitie... len mam to v akvariu (60x30), tak snad sa to tam bude dat nejak chytit... a, ze mam tomu kupit keramicku mysku na jedlo... mam doma taku sklenenu, nizku, nie velmi velku... moze byt aj ta?vyska asi 1 cm, sirka mozno 6, tak nejak...
dalej sa chcem opytat, ci to nejak reaguje na meno (ano, dost blba otazka, ale fakt to chcem vediet
)?
ako casto tomu treba menit piliny a pod...
dalej sa chcem opytat, ci to nejak reaguje na meno (ano, dost blba otazka, ale fakt to chcem vediet
ako casto tomu treba menit piliny a pod...
-
bolek
Guru
Jasné, tá miska bude v pohode, oni si to aj tak roztrúsia po celej klietke a budú si robiť zásoby tak, že si to budú zahrabávať do pilín.
Na meno budú, ak sa im budeš denne venovať, naučia sa, kto si. Môžeš sa s nimi hrať, nechať ich neskôr trošku pobehať po izbe, len daj pozor, aby ti niekde nezaliezli alebo aby si neublížili. Môžeš im spraviť aj nejaké hračky z konárov, rúrok od toaletného papiera atď.
no a piliny meniť, ja som menila raz do týždňa, lebo našim to stále smrdelo, ale podľa mňa stačí tak raz za dva týždne a kútik, kam ti budú vykonávať potreby, tak to môžeš aj raz za pár dní.
Na meno budú, ak sa im budeš denne venovať, naučia sa, kto si. Môžeš sa s nimi hrať, nechať ich neskôr trošku pobehať po izbe, len daj pozor, aby ti niekde nezaliezli alebo aby si neublížili. Môžeš im spraviť aj nejaké hračky z konárov, rúrok od toaletného papiera atď.
no a piliny meniť, ja som menila raz do týždňa, lebo našim to stále smrdelo, ale podľa mňa stačí tak raz za dva týždne a kútik, kam ti budú vykonávať potreby, tak to môžeš aj raz za pár dní.
-
Exxon
Light Star
Ja som kedysi tiez choval 2 dva pieskomily, samceka a samicku.. Mam pre teba par varovani. Treba sa im naozaj venovat, aby si zvykli na tvoj pach a hlas, lebo inac ta budu hryzt ked sa ich pokusis chytit.
Ked som ich dostal, povedali mi, ze pit im osobitne vobec netreba davat, uplne si vystacia, ked im budes davat stavnate ovocie, jablka alebo tak. Metabolizmus vraj maju prisposobeny na male mnozstvo tekutin, takze im to nerobi problem a navyse potom menej curaju, takze to az tak nesmrdi.
No a dalsi problem bol, ze ako kazdy hlodavec, otrebuju si obrusovat zuby. Takze hryzu a hryzu a hryzu. To bol nakoniec najvacsi problem, pre ktory som ich musel dat prec, hlodali uplne stale a strasne nahlas, vobec sa pri tom nedalo spat.
Ale inac su to mile zvieratka, ak mas na to cas, chut a odhodlanie, urcite sa ti budu pacit.
Ked som ich dostal, povedali mi, ze pit im osobitne vobec netreba davat, uplne si vystacia, ked im budes davat stavnate ovocie, jablka alebo tak. Metabolizmus vraj maju prisposobeny na male mnozstvo tekutin, takze im to nerobi problem a navyse potom menej curaju, takze to az tak nesmrdi.
No a dalsi problem bol, ze ako kazdy hlodavec, otrebuju si obrusovat zuby. Takze hryzu a hryzu a hryzu. To bol nakoniec najvacsi problem, pre ktory som ich musel dat prec, hlodali uplne stale a strasne nahlas, vobec sa pri tom nedalo spat.
Ale inac su to mile zvieratka, ak mas na to cas, chut a odhodlanie, urcite sa ti budu pacit.
diiikes
noo, od leta mam sam izbu, takze to bude vadit uz len mne, to hlodanie, bratovi nie... ale aj tak, on chodi domov vacsinou unaveny z prace, takze snad nebude problem... vystaci im akvarium, ktore ma rozmery 60x30cm??? vyzera dost velke, takze snad... a zo zaciatku im budem menit kazdy tyzden, potom uvidim, ako sa mi bude chciet... ale budem sa im snazit venovat
a cital som aj o tom skroteni, ze treba sa s nimi hrat kazdy den, v urceny cas a tak..., dalej, naucit ich jest z ruky a pod... no, budem robit co sa da
a, ze ich treba niekedy pustat aj po izbe, ale nesmie tam nikto byt a tak..., no, stym bude mensi problem... lebo mam tam 2 postele a bordel... no nieco vymyslim...
takze kazdemu dik
a cital som aj o tom skroteni, ze treba sa s nimi hrat kazdy den, v urceny cas a tak..., dalej, naucit ich jest z ruky a pod... no, budem robit co sa da
a, ze ich treba niekedy pustat aj po izbe, ale nesmie tam nikto byt a tak..., no, stym bude mensi problem... lebo mam tam 2 postele a bordel... no nieco vymyslim...
takze kazdemu dik
tu mas par uzitocnych rad
Kód: Vybrať všetko
http://www.pieskomil.szm.sk/no ja neviem, podla mna bez neho preziju
neskor im ho mozes zaobstarat, nech sa trocha zabavia.. ale mam taky dojem, ze koleso moze byt pre pieskomily aj trocha nebezpecne, pretoze maju chvost, ktory sa im do neho moze zamotat
takze myslim, ze koleso mozno ani netreba, skor nejake tie preliezky z toaletakov a podbne veci.. ak koleso, tak jedine take, do ktoreho sa nemoze zamotat chvost
takze myslim, ze koleso mozno ani netreba, skor nejake tie preliezky z toaletakov a podbne veci.. ak koleso, tak jedine take, do ktoreho sa nemoze zamotat chvost
-
bolek
Guru
Už len taká malá rada. Najmä nestresuj, sú to živé tvory, sú síce malinké, ale niečo vydržia. Ak by si na niečo zabudol, náhodou im nedal napiť alebo zabudol vymeniť piliny, prežijú to. Nie, že by som ťa nahovárala na to, aby si ich zanedbával, len ťa chcem upokojiť, že sa im hneď niečo nemusí stať. držím palce pri chovaní a veľa zážitkov. 
-
erytrocyt
VIP
2Pacaveli: Takže niečo o pieskomiloch. Mal som jedného tri roky. Je to nízkoúdržbové zviera s malou spotrebou a nesmrdí.
Čo sa týka jedla. Zožere to všetko. Od jabĺčka, cez potravu pre hlodavce po vtáči zob. Keď som mu nemal čo dať, aj vtáči zob ho potešil. Veľmi rád mal kúsok chlebíka natretý s kúskom lekváru. Lekvár zjedol, a chlieb zahrabal do pilín
Kľudne mu môžeš dať kúsok mrkvy, strašne to majú radi. Takisto jabĺčko, slnečnice, kľudne aj tie, čo lúskaš ty. Môžeš mu dať keksíky, paradajky, uhorky. Raz za čas mu daj kúsok pečeného mäska, ale dozri aby ho zjedol, lebo majú tendenciu veci zahrabávať, no a ono by mu to tam potom hnilo a smrdelo.
Ale vyvarujem ťa pred pár vecami. Nechytaj ho do ruky tak, že sa začne báť, alebo žeby bol obmedzený v pohybe. Tak ťa kusne, že sa z toho posereš. Pri umývaní, ono raz za čas som ho aj okúpal v na dotyk príjemnej vode, mu nedaj hlavu pod vodu, a pozor na studenú vodu. Ja som si pozor nedal, dodnes mám značku na pravom prste. Zahryzne sa ti do ruky a už sa nepustí, bolesť ako sviňa.
Ak by si k tým dvom chcel dať tretieho, tak ako Alfonz napísal, pozor na to. Zožerú ho, v noci mu odkusnú hlavu. Ide o pach. Ten tretí bude mať iný, cudzí. V takom prípade sa to rieši tak, že vezmeš nejaký parfém, sprej, voňavý dezodorant, kľudne aj axe, a všetkých troch ich nastriekaš. Pach budú mať rovnaký, a no problem.
Čo sa týka jedla. Zožere to všetko. Od jabĺčka, cez potravu pre hlodavce po vtáči zob. Keď som mu nemal čo dať, aj vtáči zob ho potešil. Veľmi rád mal kúsok chlebíka natretý s kúskom lekváru. Lekvár zjedol, a chlieb zahrabal do pilín
Ale vyvarujem ťa pred pár vecami. Nechytaj ho do ruky tak, že sa začne báť, alebo žeby bol obmedzený v pohybe. Tak ťa kusne, že sa z toho posereš. Pri umývaní, ono raz za čas som ho aj okúpal v na dotyk príjemnej vode, mu nedaj hlavu pod vodu, a pozor na studenú vodu. Ja som si pozor nedal, dodnes mám značku na pravom prste. Zahryzne sa ti do ruky a už sa nepustí, bolesť ako sviňa.
Ak by si k tým dvom chcel dať tretieho, tak ako Alfonz napísal, pozor na to. Zožerú ho, v noci mu odkusnú hlavu. Ide o pach. Ten tretí bude mať iný, cudzí. V takom prípade sa to rieši tak, že vezmeš nejaký parfém, sprej, voňavý dezodorant, kľudne aj axe, a všetkých troch ich nastriekaš. Pach budú mať rovnaký, a no problem.