Vibram FiveFingers

O športe...
mademan
Light Star
Light Star

Vibram FiveFingers

Príspevok od používateľa mademan »

Zdravim,

videl niekto u nas predavat spoemnutu obuv? Jedina slovenska stranka kde boli vyobrazene bola nepouzitelna, zbytok je v anglictine..

mademan
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

neviem ci by som dal tie peniaze za hentake cvičky ...
spike97
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spike97 »

To z akého dôvodu,sú tak tie prsty???Alebo len čisto dizajn???
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mademan
Light Star
Light Star

Tak, popozeral som sa viac, a tu su moje zistenia;

bud sa to da objednat priamo od vyrobcu, poslat znamemu v North America a nechat si to nim poslat sem, cena 80$ bez shipping costs.

Alebo sa to da kupit na ebay, to je zda sa cca 60$ plus 67$ UPS shipping na Slovensko.

Alebo sa to da objednat od Lizardu kvazi, to su Taliani, tam je to prosim 105e plus 15e shipping Europa.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

maju to v auparku v takom trek obchode. raz som to tam videl a rozmyslal som ze si to kupim na splav

//edit: dnes som to pozrel. maju ich oranzove aj modre za 2700,- obchod sa vola TrekLand
mademan
Light Star
Light Star

Stenky> vyborne, vdaka. :)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

smiem sa spytat, na co je to dobre? s tou lahkou turistikou suhlasim, ale chcelo by to na ponozticku este jednu poriadnu topanku :D
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

tiez by ma zaujimalo ci to vobec niekto niekde v praxi vyuzije..imho by som mal tak doodierane nohy atd ak by som mal chodit v tomto..maly kamienok na ceste a sup zapichnuty v nohe
Stenky
Professional
Professional

na vodnu turistiku je to akurat..... podlamna idelana vec do vody, na splav a podobne. ked potrebujes vysadnut do vody neni nic lepsie ako kus gumy medzi nohou a sutrom.
zas ta guma na podrazke neni taka tenka. dnes som to mal v ruke a nebal by som sa s tym chodit po upravenych chodnikoch. len sa to asi rychlo zoderie
akurat by som v tom nechcel zakopnut :cry:

//veru hej za tie prachy je to prilis jednostranne zamerane, napriklad nike robi normalne tenisky navrhnute tak aby mohli ist do vody a su tomu aj prisposobene. len uz neviem ako sa volaju.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

No veď to, využiješ to akurát na splav, na nič iné v podstate nie, lebo životnosť by nebola zrovna najvyššia. A za 2700sk si viem predstaviť aj využiteľnejšiu obuv...
mademan
Light Star
Light Star

ades
Guru
Guru

bolek napísal:A za 2700sk si viem predstaviť aj využiteľnejšiu obuv...
a ked vies kde nakupovat tak hned 2-3 pary :D
Stenky
Professional
Professional

ja len upresnim. som si o tom co to precital.

takze zakladna myslienka niesu len vodne sporty iked je to na ne ako stvorene, ale ide o CHODENIE NA BOSO. cize sa snazia mat medzi chodidlom a zemou co najmenej materialu. kedze ide o podrazky vibram tak aj celkom verim ze ten tenky kusok gumy vydrzi celkom dlho. daktori na fore co sem zakladatel temy postol pisu ze maju 1 par vyse roka a no problem s opotrebenim. dokonca sa vyrobca tvari ze je to vhodne na vacsinu povrchov (strky piesky asfalty betony, skaly)

to chodenie na boso sa mi ceklom paci iked taka obuv moze na nohach vyzerat pomerne sisi :D
mademan
Light Star
Light Star

Stenky> niekde na tom fore ohladom tejto temy najdes aj clanok o tom, preco je to vhodne. Bottomlajn vravi, ze ludske telo evolucia za XYZ rokov optimalizovala nejakym sposobom na chodenie po nohach, a v posl par sto/tisic rokoch ludia zacali extenzivne pouzivat obuv, ktora meni mechaniku chodze /to si mozes lahko pozriet na sebe, skus ist naboso tak ako ked sa ponahlas v botach a robis dlhe kroky/ - ludske nohy su vsak usposobene na techniku ktorou chodis naboso, a teda nachylnost na zranenie je pouzitim hyper-super topanok s najnovsim typom cushioningu redukujucim stress na kolena pri dopade na paty, je vyssia, ako keby si behal naboso /neberuc do uvahy ze kozu nemas na to pripravenu teraz/.

Osobne som si behanim sposobil pred casom slusne shin splints seriozneho charakteru /ledva som chodil po schodoch/, a po mesiacoch nebehania som skusil par krat si zabehat a vracia sa mi to. Precital som si teda extenzivnejsie materialy o vybere tenisiek, a zistil som, ze to je veda sama o sebe- a ajtak si nakoniec vyberies prosriedok, ktory ti zabrani behat prirodzene. Tak som sa na to vykaslal a po precitani pozitivnych reakcii na toto sa rozhodol to vyskusat, o tyzden sa mi to z Kanady donesie .. Potom dam vediet ake to je 8)

//autoeditácia príspevku ( 29 May 2008, 15:19 )
Doterajsie skusenosti /KSO sedej farby/,

bol som v nich 3x behat /pole kvoli maksiemu podkladu/, vsoebecne som v nich chodil a dnes som v nich bol druhykrat v skole.

Chodi sa mi v tom vyborne, ajked subjektivne treba o nieco viac venovat pozornost povrchu cesty, hlavne spociatku. Taktiez je treba mierne skorigovat sposob chodze aby pata nenarazala do zeme tak, ako ju do nej veselo vrazame v topankach. Vyborne sa v tom beha, treba sa vsak vyhybat ostrym kamenom, pri behu po spickach slusne posiluje lytka, funkcnym sposobom /tzn tie svaly ktore pri chodzi/behu naozaj pracuju, nielen dobre vyzeraju/. Po betone sa snazim nebehat, na autobus som bezal asi 200 metrov po trave popri chodniku, aj s skolskym ruksakom sa mi oproti botam bezalo s neuveritelnou lahkostou.

Co do vzhladu, mne sa uz dokonca pacia skrz to ako dobre sa v nich citim, z dialky nie je nic vidiet, zblizka obcas ludia pozeraju, za dva dni som asi 4x hovoril o co ide.
Prechadzam v nich zvonka dovnutra skoly bez prezutia, vonku su to boty, vnutri su to prezuvky, vsakze..

Na koniec nejake negativa- v MHD a pod si musim hladiet aby mi nejaka dobra dusa s opatkami neskocila na nohu pri ak/deceleracii prostriedku, a taktiez v tom chodim zatial naboso, vhodne ponozky som este nevidel /nemam cas, nechce sa mi hladat/, a teda po dvoch dnoch v momentalnych teplotach je z nich citit neprijemny zapach... Co ma privadza k dalsej vyhode VFF, minutovej ociste zahradnou hadicou a volnym vysusenim na slnku.

All in all, som velmi spokojny, napriek vsetkym neprajnickym hlasom ktore ma od toho odhovarali, moj nazor sa ukazal ako pravdivy /aspon pre mna/. :)
Stenky
Professional
Professional

takze betony a asfalty su problem pre 5fingers? daju sa pouzit na take bezne nosenie na leto namiesto sandalov? myslim mesto, skola a pod. hlavn etvrde podklady
mademan
Light Star
Light Star

stenky> personalne, uz ano.

Cez vikend som bol pol dna v botach a nasledne vo vff, a vff mi uz pridu komfortnejsie ako boty /na chodenie/ po betone. Chodim na rozdiel od topanok po klenbe, co mi je prijemne, a necitim pri kazdom kroku pruzenie ako mi bota tlmi naraz do zeme.

Musim vsak poriesit tie ponozky do toho, nakolko naboso to vzhladom na pach nerobi dobrotu, a prat to casto nechcem.
ades
Guru
Guru

skus take tie ponozky ako nosia baby ze maju na nich prsty ako na rukaviciach, ked najdes nejake jednofarebne (nie zrovna ruzovucke) a dajme tomu clenkove a ak nemas prilis velku nohu, tak taka snad moze by
Stenky
Professional
Professional

ades napísal:skus take tie ponozky ako nosia baby ze maju na nich prsty ako na rukaviciach, ked najdes nejake jednofarebne (nie zrovna ruzovucke) a dajme tomu clenkove a ak nemas prilis velku nohu, tak taka snad moze by
Hehe raz take kamaratka doniesla z Japonska. Vtedy mi to prislo ako dost vtipna vec mat prstove ponozky.... Kecol som mame aku srandu mi ukazala kamaratka a 2je vianoc po sebe som nedostal snad nic ine len prstove ponozky :D teraz aspon viem na co ine sa daju vyuzit ...
kamarat mi tvrdil ze to vyzera ugly a gay ale 5Fingers su snad dostatocne alibi :) jedine ze by mu aj tie pripadali ugly a gay :)
mademan
Light Star
Light Star

VFF pride mnohym z obrazku gay, ale (nielen) imo, to nevyzera zle. Ako som povedal, uz sa mi aj pacia :)

-tie ponozky prstove mas tip kde zozeniem ?
Napísať odpoveď