Cim to je? Doba? Choroba?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
midnight_man
Guru
Guru

Cim to je? Doba? Choroba?

Príspevok od používateľa midnight_man »

Po precitani poslednych prispevkov, mi v hlave zacala behat jedna myslienka. Porovnal som iste situacie, istych ludi, dal dokopy par skutocnosti a prisiel som na to ze pripady su temer rovnake.Vid 3/4 tem na hojku, ale podme k podstate veci ide mi o dievcata vo veku asi 14-18 rokov (nie je to pravidlo...tie cisla su rozne,vychadzam s pripadov co poznam). Vezmi te si klasicke 15 rocne dievca. Uz samozrejmostou je ze chodi kazdy piatok vymetat s partiou kazdy druhy bar v meste alebo dedine.Druhou i ked nie moc potesujucou samozrejmostou je ze im naleju.Ale to je o inom...Maju kopec kamaratov, album v ktorom je 40 chalanov ku kazdemu napisane lubim ta, potreba neustalej pozornosti. Dozil som sa aj pripadu ze sa dievcata chvalia tym kolko chalanov ich chce a ako ich odbijaju a podobne nezmysli pri ktorych mi huba pada na touch pad.Namyslenost a spravanie dievcat v tomto veku prekracuje unosne medze. Nieje nicim vynimocnym ze dievcata v 15 tich uz maju 7 meho chalana. Pozorujem ten styl vyjadrovania sa, spravania sa...je na to jedna sablona vsetky by tam zapadli bez jedneho suchnutia.Uz dlhsiu dobu uvazujem nad tym ze prakticky je to vsetko rovnake, chcel som sa len podelit o moje skonstatovanie, a poznat vaase nazory na to ze prakticky je to vsetko rovnake a cim to je.Ved predsta toto tu nebolo stale alebo ano? ja si nieco take nepamatam par rokov dozadu, a v poslednej dobe pozorujem ze to ide viac-menej dole kopcom bez rucnej. Co tu bude za 4-5 rokov preboha? Dostavam sa troska k vseobecnemu problemu mladeze co som nechcel. Spet k teme. Vychadzam s pozorovania okolia, teda dievcat ktore poznam a ako tak mam prehlad co sa to vookol deje.Vymysli na to niekdo protiliek? Mne je jasne ze dievcata su emocionalne labilne a tak...ale toto je o niecom inom.Mozno vam to pride ako zbytocne zamyslanie sa, ale skuste si porovnat osoby s vasho okolia a pohladajte iste suvislosti medzi nimi...ako prve ze dievcata potrebuju mat 99 kamaratov a priatelov....co myslim ze je prinajmensom hovadina lebo to je nahradaneda kvantita kvalitou.Tak som zvedavy s cim pridu ostatni users. (Tymto sa omluvam vsetkym dievcatam ktore nezapadaju do popisanej sablony) :wink:
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mi-chau »

To je rovnake ako s emom a podobnymi vecami len to nesuvisi s hodbou ale: ony z toho vyrastu.
Alofok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Alofok »

Práve si opísal 90% dievčat z našej triedy :) (ja samozrejme patrím medzi ostatných 10% :P - ako Jin neskôr dole napísal : medzi "lúzerky")

Majú fotoalbumčeky plné fotiek a ku každej napísané niečo ako : puss moja, lúbim ťa, tak toto je moja naj kamoška.....
Zdravia sa každému koho vidia a následne ako prejde za roh začnú : Ach bože môôj videli ste tú budnu?
Ich rozhovory sú typu : Strašné obočie mám dneska. Úplny Brežnev.....

A sa smejete na Duni a Funi ale toto je REALITA!
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

To je dane vychovou, uz sme to tu aj niekde riesili. Proste posadnutost vacsinou americkou "kulturou" ci skor tym, ako je mladez prezentovana v americkych filmoch pre mladez kde je cielom kazdeho cim skor niekoho pretiahnut, to sa potom premieta aj tu a podporuju to filmy ako snowboardaci, raftaci, panic je nanic...
Nie som ziadny puritan, ale co je vela, to je vela, bohuzial s tym asi vela nespravime, mozno sa to po puberte tejto generacie zmeni a budu ok.
Stale sa vsak najdu normalne vychovani mladi ludia, len treba hladat a take barbieny (citaj barbíny), co sa hraju na nedobytne staci ignorovat a prejde ich to, aj tak by ten vztah nestal za nic :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

To je toto bezny fakt a bolo to bezne uz ked som bol ja v tom veku (co bolo asi 4-5 rokov dozadzu)
Uplne bezna vec, ze najdu "dokonale" dievcata, s ktorymi chce kazdy chodit uz len z toho dovodu, ze s nimi chodil a oni si hladaju partnerov len aby mohli spoluziackam povedat, ze maju partnera. Co chces na tom riesit? Su to deti a hraju sa na to, ze su dospele (a to sa tyka aj ich muzskych partnerov).
Ja ked niekedy sledujem ako "vazne a dospelo" beru tieto deticky tie svoje "vztahy" tak sa mi chce plakat. Taketo veci ani nemozes brat vazne, pretoze to ich randenie sa sklada z dvoch schodzok z bare pod vplyvom alkoholu a jednej diskoteky. A vrchol trapnosti nakoniec - pri ukoncovani tychto zviotnych lasok, slzy, nadavky a nenavist. Clovek, o ktorom dovtedy tvrdili ako velmi ho lubenkaju je sibnutim carovneho prutika nenavideniahodan osoba a kreten.
Ale co spravis...to sa stava ked skombinujes tieto faktory: slabisa inteligencia+podlahnutie "modnym trendom"+nabeh na ku*venie+objavovanie vlastnej sexuality s tym, ze o nej vedia len z bravo girl

edit:// dik za karmu, hodilo ma to na plny karma status asi
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Tak ako najdem 10 takychto dievcat, najdem hned ja 10 normalnych. Ak by clovek chcel, dokazal by podla mna dajaku podobnu uvahu napisat o roznych skupinkach ludi. Skratka, pride mi to ako privelmi zvelicene, zvysene vsimanie si isteho druhu ludi a z toho robenie zaverov...

//Nesuhlasim s touto temou. Ak to je podla Teba problem, zacni si v zivote radsej zvykat, nebudu s Tebou vzdy vsetci suhlasit.
midnight_man
Guru
Guru

Tak vidim ze som netrafil az tak vedla..Ale mne to zacina vadit, tych 10% sa pomaly ale isto straca a tazsie hlada. Ano ten "vztah" s takym dievcatom stoji za 2 veci.....Dobre je aspon to ze s prvych 2 viet co to dievca povie ju viem zaradit
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

midnight_man napísal: Ano ten "vztah" s takym dievcatom stoji za 2 veci....
No tych telesnych otvorov je viac ak sa nemylim.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Cim to je? Doba? Choroba?

Príspevok od používateľa jin »

midnight_man napísal:Cim to je? Doba? Choroba?
Doba.
Obšírnejšie: K tomuto stavu sme sa dostali hyperbolizovaným trendom dievčat (už na úvod - "česť výnimkám - negeneralizujem") v tebou-spomínanom veku a to, že treba mať po boku chalana, inak som mimo z partie apod. Tak sa to rozdelilo - na holky, ktoré chceli mať furt na sebe niekoho zaveseného a neskôr prišli, že im ot môže dodať aj akýsi spoločenský kredit - spravili si z chalanov trofeje. Spojili základnú potrebu socializácie s posunom v skupine - smerom nahor priamo úmerne s počtom chalanov. To chce však silno homogénnu skupinu s veľmi nízkym súčtom EQ :D Je to skrátka, nazvime to trend pipkovatenia populácie...
Avšak máme aj šťastie, že nie všetky baby t opostihlo. Tie sú väčšinou brané ako tie "lúzerky", avšak konkrétne u "nás" si rozumiem naj práve s nimi.

axXis: Tak tak :wink:
midnight_man
Guru
Guru

Re: Cim to je? Doba? Choroba?

jin napísal: avšak konkrétne u "nás" si rozumiem naj práve s nimi.
uz som sa zacal bat ze som sam
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Ja v tejto veci súhlasím s Vigorom, pretože tak, ako si napísal toto, môžeš to napísať na každého bez výnimky..

Za ďalšie, všimol som si to aj ja.. ale ja na discotéky nechodím, takže sa tomu z časti vyhýbam.. okrem toho mám priateľku a ona do tejto kategórie nepatrí.. takže ma to nejako extra nezaujíma..

.. nedávno som videl partiu malých detí(tak do 14 rokov) ako rozkopávali smetiak v parku.. ako pľuli na zábradlia a panely a vulgárne si nadávali.. :roll: a nám vraveli, že sme zlá generácia.. škoda, že to všetko ide dolu vodou..

A inak s tými babami, ako ich opisuješ by som to povedal skôr naopak.. že 10% je takých, ako vravíš.. a 90% sú tie "normálne" teda aspoň v mojom okolí.. teda osoby s ktorými prichádzam do kontaktu... :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Jin ma recht. Lúzerky, odpadove baby a podivinky su najlepsie dievky, ktore poznam :) (aby to niekto nepochopil zle, nema to nic spolocne s ich vyzorom)
midnight_man
Guru
Guru

ZitePunkom napísal:A inak s tými babami, ako ich opisuješ by som to povedal skôr naopak.. že 10% je takých, ako vravíš.. a 90% sú tie "normálne" teda aspoň v mojom okolí.. teda osoby s ktorými prichádzam do kontaktu... :)
osoby s ktorymi prichadzas do kontaktu a rozdelenie tvojho okolia su 2 veci...vyberas si taku spolocnost ktora ti vyhovuje a teda ty vyberas s tych 10% cize to su % z %.

axXis: vyzor u dievcat je pekna vec, musi byt...ale rozhodne to nieje vec podla ktorej by sa malo posudzovat jako povedala nasa profka na slovine "naco je ti misa, ktora je sice pekná ale prádzna"
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Jeho "statistika" moze byt rovnako neobjektivna ako Tvoja. Skratka mne to pride take, ze Ti vadia take dievcata, co samozrejme aj mne, ked take stretnes, zbadas, tak Ti udru do oci, ze skratka...vnimas ich vyraznejsie prave preto, ze Ti nie su sympaticke. A preto mas pocit, ze ich je viacej.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Vigor napísal:Jeho "statistika" moze byt rovnako neobjektivna ako Tvoja. Skratka mne to pride take, ze Ti vadia take dievcata, co samozrejme aj mne, ked take stretnes, zbadas, tak Ti udru do oci, ze skratka...vnimas ich vyraznejsie prave preto, ze Ti nie su sympaticke. A preto mas pocit, ze ich je viacej.
V tomto máš pravdu - každému vadí niečo iné, no z prípadu môjho okolia aj z občasného pozorovania v piatok v meste, v škole, etc. sa žiaľ stotožňujem s midnightovou "štatistikou"...
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Mne to vadi tiez, ale ked si vezmem, ked idem von s kamosmi, alebo aj nasu skolu, urcite to nie je v pomere aky je tu prezentovany. Jasne, su take dievcata, vadia aj mne, ale vobec ich nie je tak vela ako su snazite niektori prezentovat, podla mna. To je ako kebyze teraz poviem, ze je 90% pozerskych hiphoperov a 10% normalnych chalanov. Skor to vidim tak, ze taketo "pipenky" ci mnou spominani pozeri su...ako to povedat, ludia, ktori Vam akoby udru do oci, pripadne usi, preto mate pocit, ze ich je viacej...ale podla mna je to len zdanie.
midnight_man
Guru
Guru

Jin ake si mesto? ja Rozumberok...u nas prevlada viditelne tych 90% mozno prideme na to ze to nieje dobou :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

midnight_man napísal:Jin ake si mesto? ja Rozumberok...u nas prevlada viditelne tych 90% mozno prideme na to ze to nieje dobou :D
Blava, ale zasa kydal by som na baby z nášho mesta, keby som povedal že aj v piatok sa kde - tu neobjaví niečo normálnejšie. Ajkeď piatky a ja. Najradšej na kávu s kamarátkami, pokecať, o desiatej domov (nie, nemáme večierku :D ) a dokončiť rozhovory na nete. Ožieračky v meste postupne úplne stratia čaro a s príchodom 18ky aj tú trošku adrenalínu... :? Čo sa školy týka, tak u nás otvorili 6ročný gympel a som fakt rád, že tento rok končím, inak by som sa z toho samého "cicuuuuuuš" na chodbách asi scvokol. To vravím o tom 6ročnom, vo vyšších ročníkoch je to viac v pohode...
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

Nechcem sa nejak dostávať k pragmatizmu a riešiť užitočnosť odpovede na túto otázku, ale všetko mi pripadá ako istý jav kopírovania, možno nezávislého, ale ovplyvneného dobou...
Čím viac takýchto prípadov vidím, tým menej na to reagujem...
Možno je problémom, že som si na to zvykol, ale radšej sa budem venovať hľadaniu protikladu ako večnému pozastavovaniu sa nad tým, čo tu bolo spomenuté...
Každopádne, čím viac takýchto dievčat/žien stretneš, tým krajšie je nájsť takú, ktorá sa z tohto "štandardu" vymyká... :wink:
midnight_man
Guru
Guru

ja som nechcel touto temou zvyraznovat tento styl,,chcel som na to upozornit a skonstatovat a vediet vase nazory...a som rad ze su take ake su
Napísať odpoveď