Zostavte program pre výpočet výšky domu podľa dĺžky tieňa stromu a tyče o známej výške.
Nevyriesitelne(?) zadanie
Nevyriesitelne(?) zadanie
Mozete mi prosim niekto vysvetlit, ako matematicky vyriesit toto zadanie?
Re: Nevyriesitelne(?) zadanie
wtf? co ma nejaky strom spolocne s nejakym domom? skor by to malo byt: Zostavte program pre výpočet výšky stromu podľa dĺžky tieňa stromu a tyče o známej výške.Zostavte program pre výpočet výšky domu podľa dĺžky tieňa stromu a tyče o známej výške.
zasa IQzaggi napísal:wtf? co ma nejaky strom spolocne s nejakym domom? skor by to malo byt: Zostavte program pre výpočet výšky stromu podľa dĺžky tieňa stromu a tyče o známej výške.
IQ? ok podme:-) napísal:zasa IQked slnko svieti tak robi "rovnaky tien" - v zavislosti od vysky predmetu - cize vyska predmetu/dlzka tienu = konstanta..../do uvahy bereme ten isty uhol a polohu slnka/
tyc = 1 m;
tien tyce = 2m;
tien stromu = 2m;
kolko metrov ma dom?
a co si nervoznyzaggi napísal:IQ? ok podme
tyc = 1 m;
tien tyce = 2m;
tien stromu = 2m;
kolko metrov ma dom?
ak ma tyc 1m a tien tyce 2m potom k = 2 x vyska
ak ma strom x m a tien stromu 2m potom plati to iste k 2x vyska = strom ma 1 m...
ak ma dom vysku x a musis zistit velkost tiena domu. resp musi byt dany ako n x velkost tiena tyce/stromu....plati to iste k=2x vyska
hehe, musi byt dany ... ale v zadani nic o dome dane nemas ze jo ...:-) napísal:a co si nervoznyja ti len vravim ze sa pocita takto...
ak ma tyc 1m a tien tyce 2m potom k = 2 x vyska
ak ma strom x m a tien stromu 2m potom plati to iste k 2x vyska = strom ma 1 m...
ak ma dom vysku x a musis zistit velkost tiena domu. resp musi byt dany ako n x velkost tiena tyce/stromu....plati to iste k=2x vyska
vravim ja daco o spravnosti zadaniazaggi napísal:hehe, musi byt dany ... ale v zadani nic o dome dane nemas ze jo ...
btw: chodec ide 5km/s chodec2 ide 6km/s oproti nim ide kamion kolko vazi sofer ? /to je to iste/
ok tak sry... mne to nebolo jasne... uz jezaggi napísal:ano, a o tom bol cely zmysel diskusie, ze to zadanie nema zmysel ... vypocitat pomer tyce a jej tiena vie kazdy kto absolvoval zakladku ...
ano, a o tom bol cely zmysel diskusie, ze to zadanie nema zmysel ... vypocitat pomer tyce a jej tiena vie kazdy kto absolvoval zakladku ...:-) napísal:vravim ja daco o spravnosti zadania- urcite je to zle, ja ti len vravim ako sa pocita vyska budov pri poznani dlzky tiena
btw: chodec ide 5km/s chodec2 ide 6km/s oproti nim ide kamion kolko vazi sofer ? /to je to iste/... ale nechaj tak
Zostavte program pre výpočet výšky domu podľa dĺžky tieňa stromu a tyče o známej výške.mirak2 napísal:vies co je znama vyska? ze je zadana...a ked sme v programovani tak moze byt nahodna/nacitana zo suboru/nacitana z klavesnice
-poznam dlzku tiena stromu
-poznam dlzku tiena tyce
-poznam vysku tyce
o dome to zadanie nehovori nic ...
-
mastermind
VIP