Ako pripojit USB kluc do IDE slotu?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
humaton
Novice
Novice

Ako pripojit USB kluc do IDE slotu?

Príspevok od používateľa humaton »

Mam dotaz ci ste sa uz niekto stretli s pripojenim USB kluca do IDE slotu ide mi o to ze si staviam co najmenej hlucny server a kedze SD a ine flash karty maju oproti USBckam o dost mensiu vydrz v pocte zapisou. Chcem vediet ci s tym niekto mate skusenosti.

PS: gramatiku nerieste :wink:
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

Server by mal byt o stabilite, nie o hlucnosti. Pochybujem, ze nieco take vobec existuje. Urcite to ale nie je len o zapojeni...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Veď novšie počítače zvládnu bootovať aj z USBčka, tak prečo ho je potrebné napájať na IDE?
(alebo som dačomu neporozumel?)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

nie nejde napajat usb kluc na IDE, kedze USB a IDE su zcela ine rozhrania, ale na rovinu mozno USB kluc je tichsi no rozhodne nie rychlejsi, to by som chcel pak vidiet ten zalagovany server, v podstate je jedno ako ten server huci, odnesies ho do serverovne a nestaras sa...
humaton
Novice
Novice

no neodnesies je pre jednu neziskouku a je s toho co som vyzobral takze nema na doske ani USBcko a je o tichosti pretoze bude v kancli v ktorom pocut fakt vsetko.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Sheep napísal:nie nejde napajat usb kluc na IDE, kedze USB a IDE su zcela ine rozhrania, ale na rovinu mozno USB kluc je tichsi no rozhodne nie rychlejsi, to by som chcel pak vidiet ten zalagovany server, v podstate je jedno ako ten server huci, odnesies ho do serverovne a nestaras sa...
Compact Flash, IDE a SATA su takisto uplne ine rozhrania a napriek tomu existuju redukcie. O rychlosti flash disku by som opat radsej taktne pomlcal, kedze vsetko smeruje k nim, vid SSD disky.
Sheep
Addict
Addict

t0m4s3 napísal:Compact Flash, IDE a SATA su takisto uplne ine rozhrania a napriek tomu existuju redukcie. O rychlosti flash disku by som opat radsej taktne pomlcal, kedze vsetko smeruje k nim, vid SSD disky.
aha takze ktory USB kluc je rychly ako disk? alebo aspon sa mu priblizuje?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Sheep: Corsair Voyager GT. Ale ze by sa az tak priblizoval, no neviem, tak polovica zo SATA pri zapise a citani.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Sheep napísal:aha takze ktory USB kluc je rychly ako disk? alebo aspon sa mu priblizuje?
Definuj co povazujes za rychlost? Rychlost prenosu pri citani? Pri zapise? Pristupova doba? Voyager dosahuje 40MB/s pri citani co je rychlost zhruba IDE diskov. Pri zapise na tom bude horsie, avsak pristupova doba je neporovnatelne nizsia.
Sheep
Addict
Addict

t0m4s3 napísal:Definuj co povazujes za rychlost? Rychlost prenosu pri citani? Pri zapise? Pristupova doba? Voyager dosahuje 40MB/s pri citani co je rychlost zhruba IDE diskov. Pri zapise na tom bude horsie, avsak pristupova doba je neporovnatelne nizsia.
Myslel som to aj pri citani aj pri zapise...rychlost toho kluca pri zapise moze byt tak kolo 20MB/s no aj tak neviem ci by to stihalo na nejaky server. Ale oto priamo nejde, nerozumiem vsak tomu preco chce USB kluc zapojit na IDE...sak nech si tam da suflik a ma pokoj

Hojko: sanca ze ma manik presne taky kluc je mala :D
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

CompactFlash sa dá za pomoci jednoduchého pasívneho adaptéru pripojiť na ATA zbernicu (platí to minimálne pre CF-I).
Návod na zostrojenie takého adaptéra sa dá nájsť napr. tu:
http://www.abclinuxu.cz/clanky/hardware ... h-pres-ide
humaton
Novice
Novice

chrono napísal:CompactFlash sa dá za pomoci jednoduchého pasívneho adaptéru pripojiť na ATA zbernicu (platí to minimálne pre CF-I).
Návod na zostrojenie takého adaptéra sa dá nájsť napr. tu:
http://www.abclinuxu.cz/clanky/hardware ... h-pres-ide
No to viem ale mne sa prave jedna o USBcko CF som sa chcel vyhnut.O rychlosti to nieje ja nepotrebujem rychli zapis/citanie pretoze na tom stroji nebude dokopy nic az na firewall a web server pre lokalnu siet. A kedze USB ciek sa mi doma vala mrte chcel som ich pouzit.A to ze tam nedam disk je jasne jeto zbitocne drahe a zohnat tichy disk do 20Gb je fakt problem a je to aj velke nevleze to do suflika na kancelarskom stole :)
Sheep
Addict
Addict

humaton napísal:No to viem ale mne sa prave jedna o USBcko CF som sa chcel vyhnut.O rychlosti to nieje ja nepotrebujem rychli zapis/citanie pretoze na tom stroji nebude dokopy nic az na firewall a web server pre lokalnu siet. A kedze USB ciek sa mi doma vala mrte chcel som ich pouzit.A to ze tam nedam disk je jasne jeto zbitocne drahe a zohnat tichy disk do 20Gb je fakt problem a je to aj velke nevleze to do suflika na kancelarskom stole :)
nechapeme sa :) tym ze som pisal do suflika som myslel do suflika na disky ktory by si mal na tej bedni, tymto som si vysvetloval ze tymi USBckami myslis mobilitu alebo nieco take ze casto ho budes vytahovat, tak som myslel ci by si nedal disk do sufliku a vytahoval ho vonku podla potreby, ale zase tiez nerozumiem aky tichy disk do 20GB chces, ved v kancelarii mas bezne disky ovela vyssich kapacit tak isto doma a ja vobec nemam pocit zeby bol hlucny alebo sa nedalo pracovat, ked uz tak tu bednu vystuz molitanom alebo dacim na utlmenie, inak uz neviem co by si chcel
humaton
Novice
Novice

Sheep napísal:nechapeme sa :) tym ze som pisal do suflika som myslel do suflika na disky ktory by si mal na tej bedni, tymto som si vysvetloval ze tymi USBckami myslis mobilitu alebo nieco take ze casto ho budes vytahovat, tak som myslel ci by si nedal disk do sufliku a vytahoval ho vonku podla potreby, ale zase tiez nerozumiem aky tichy disk do 20GB chces, ved v kancelarii mas bezne disky ovela vyssich kapacit tak isto doma a ja vobec nemam pocit zeby bol hlucny alebo sa nedalo pracovat, ked uz tak tu bednu vystuz molitanom alebo dacim na utlmenie, inak uz neviem co by si chcel
No zas sme sa nepochopili ten "server" bude fyzicky v sufliku v stole. A co sa tyka HDD tak ten jednoznacne nechcem! pretoze doska ktoru mam nepodporuje vacsie kapacity ako do 20Gb a tieto disky su dnes stare a dost hlucne (teda tie co mam doma) a uz som to tusim pisal ze potrebujem co najmensie naklady kedze je to pre neziskovku a chcem pouzit veci ktore sa doma valaju takze disk kupovat nemozem.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Tak potom jedine riesenie by bolo ako uz spominal brm, zapnut bootovanie pre usb. Co vsak silne pochybujem, ze takouto vlastnostou ovplyva ta doska, uz len vzhladom na max. kapacitu diskov. Takze jedine riesenie realne je ten disk najskor.
humaton
Novice
Novice

No toho som sa prave obaval :?
Sheep
Addict
Addict

humaton napísal:No toho som sa prave obaval :?
no sorry ale technicky to nie je mozne... :?
Napísať odpoveď