aj tak sa da, ale preco potom az od roku 0 a nie uz skor?i-cube napísal:podla mna to zacal velmi sikovny clovek, ktory si chcel tak nejak "podmanit" ludi. kedze moc toho o svete nevedeli, a on bol sikovnejsi, iba ich nejakym sposobom oj**alludia mu na to skocili a hotovo. alebo to bol aj dobry umysel, rozne prirodne katastrofy bla bla pripisovali "vyssim" silam-strasili ludi aby neboli zli . trebars takto
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
mastermind
VIP
nula sa v tom obdobi este nepouzivala.... takze urcite si nepovedali ze od dnes zacneme pocitat, a ze teraz bude rok nula. a k tomu Jezisovi: Jezis sa narodil v roku 6 alebo 7 p.n.l.Linkman napísal:lebo si povedali, hľa pretože prišiel ten a ten ježiš či akakolvek iná bytosť čo to všetko spôsobila, a povedali si, že od dnes budeme počítať roky. A začali bodom nula čiže rok nula
-
mastermind
VIP
no ak by si vedel v co krestania veria tak by si od nich nechcel fotku. takze ak nemas ani predstavu o com je krestanstvo tak tu nepis blbosti.Linkman napísal:Boh - nech mi niekto ukáže že existoval - fotku (nie obrázok v biblii ani nástenné maľby oka v trojuholníku.
ja v boha tiez neverim. a preco? to som pisal v inej teme a nebudem sa k tomu vracat
ja v Boha verim, ale ako sprave povedal NoaHix: viera nie je o xodeni do kostola
neuznavam katolikov a mam na to vlastne dovody, ktore vypisovat nemusim, ajtaq tym nic nevyriesim
vzdy som toleroval vieru inyx a to by mali robit aj ludia ako linkman
pretoze viera je kazdeho osobna vec
tato diskusia nevedie k nicomu a navrhujem lock
p.s. za to ze neverite nemusite hned na Boha nadavat, laskavo respektujte tyx co veria
p.s. fanta z tvojix prispevkov by som povedal ze si na konope kazdy den...
neuznavam katolikov a mam na to vlastne dovody, ktore vypisovat nemusim, ajtaq tym nic nevyriesim
vzdy som toleroval vieru inyx a to by mali robit aj ludia ako linkman
pretoze viera je kazdeho osobna vec
tato diskusia nevedie k nicomu a navrhujem lock
p.s. za to ze neverite nemusite hned na Boha nadavat, laskavo respektujte tyx co veria
p.s. fanta z tvojix prispevkov by som povedal ze si na konope kazdy den...
-
mastermind
VIP
linkman prepac ale taras nezmysly. drakeman chcel naznacit ze ze aj laska a vzduch existuju a predsa sa nedaju odfotit.Linkman napísal:laska a vzduch je nieco ine ako boh
vzduch - naprd si pod vodou a uvidíš ho
laska - prijemny pocit straveny s najblizsimi - co to ale ma spolocne s bohom ?
ja ked niekoho lubim neznaci ze verim v boha
Boh ekzistuje a kto neveri tak mu kludne vyvratim aj celu Evolucnu teoriu.
Svet neznikol nahodou tak ako potom znikol?
Som krestan ale nie katolik. Katolici maju divnu vieru a aj na tu vam dam par prikladov s cim vobec nemaju pravdu.
A na Boha si premna neverte. Ale Boha musis citit vsrci, a casom pochopis ze je stebou. Musis proste vediet ze je pritebe.
Svet neznikol nahodou tak ako potom znikol?
Som krestan ale nie katolik. Katolici maju divnu vieru a aj na tu vam dam par prikladov s cim vobec nemaju pravdu.
A na Boha si premna neverte. Ale Boha musis citit vsrci, a casom pochopis ze je stebou. Musis proste vediet ze je pritebe.
-
ikovan
Darca
- Kontaktovať používateľa:
hovorte si tomu boh ci energia ci cokolvek ale urcite je system ktory ma pravidla a nemusi ho viest nieaka person ale ludia resp. kazdy rad zosobnuje...
mne to nevadi... ak to zosobnenie pomoze co i len jednemu cloveku je to super a ak viera v Boha pomohla co i len niekomu z vas je to tiez super
a nevadi to i v tom pripade ze Boh neexistuje... (iked podla mna Boh existuej - ci uz energia, system alebo dedko s bielou bradov)
mne to nevadi... ak to zosobnenie pomoze co i len jednemu cloveku je to super a ak viera v Boha pomohla co i len niekomu z vas je to tiez super
a nevadi to i v tom pripade ze Boh neexistuje... (iked podla mna Boh existuej - ci uz energia, system alebo dedko s bielou bradov)
Myslim si,ze nie je tak podstatne,ze v co verime,ale ze verime...hovori sa,ze cloveku mozete vziat auto,vilu,rodinu,dokonca i zivot,ale nikdy nie nadej..a nadej a viera sa navzajom silno podmienuju...napriklad bez nadeje v posmrtny zivot,by ani nebola viera v Neho a automatcky bez viery stracame vo vsetkom nadej...preto nehadajme sa,ze kto veri v koho,ale zamyslime sa a zapocuvajme do svojho srdca,to nam ukaze spravnu cestu,pretoze srdce pozna dovody, o ktorych rozum ani len netusi...