Formátovanie disku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Morka
Light Expert
Light Expert

Formátovanie disku

Príspevok od používateľa Morka »

Hi, mám taký problém, včera som robil reinstall win.... A stále mi cez reinstall win nejde preformátovať disk... :( Neviete niekto pomocť?? Alebo aspoň povedať, či sa nejako inak nedá disk naformátovať?
PS: Disk mám iba 1, som lama v PC :D
Opak
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Opak »

a prečo ti to nejde?nerobíš to zle?
disk sa dá ešte naformátovať pomocou programu Partition Magic...stiahni si ho..to je už jednoduché
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Opak: disk ma iba jeden :wink: predpokladam, ze mysli len jednu particiu..a na tej bude zrejme aj win takze to urcite nenaformatuje cez Partition Magic...

inak nechapem vyraz "neda sa naformatovat po reinstalli"...disk sa formatuje pocas (resp pred, ak by niekto chcel chytat za slovicka) reinstallu..das cd do mechaniky, nastavis v BIOS-e prve bootovacie zariadenie na CD/DVD-ROM, restartnes pc, spustis instalaciu a v jednom z krokov si vyberas disk (particiu) , na ktoru sa ma system instalovat..kedze mas len jednu vyberies tu a v dalsom kroku vyberies formatovat systemom NTFS, pockas kym sa doformatuje, restartne pc a pokracujes v instalacii...
Morka
Light Expert
Light Expert

No práveže, keď som inštaloval win... a vtedy som mal dat D (ako vymazať a potom spraviť new ne?) A dal som D a nic nezacalo robit...
Opak
Addict
Addict

konyk87 ti napísal presný postup tak neviem čo tu ešte riešiš :wink:
Morka
Light Expert
Light Expert

achjo, ale ja som nespravil ziadnu chybu, proste pri instalacii windowsu mi nejde preformatovat disk....
Opak
Addict
Addict

a to už z jakého dovodu?niečo ti zahlási alebo sa nič nedeje alebo čo?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ides do tento pocitac a kliknes si na particiu (disk) pismenko pravym tlacitkom a das format... kolko mas particii ? predpokladam ze dve.. C a D.. chces formatovat D
nemas na D windows ? ale ono by to napisalo chybu.. cize tebe to neurobi vobec nic.. ani nehodi tabulku (priloha)
v tom pripade pouzi nejaky iny program ako windowsacky.. ako bolo pisane Partition Magic..
Prílohy
Schránka01.jpg
Morka
Light Expert
Light Expert

mám len C
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Morka napísal:mám len C
preto ti to nejde a ani nepojde sformatovat... to je ako keby si chcel sameho seba vymazat..
myslis si ze windows dovoli aby si ho zmazal ? ono to napise chybu ze nemoze sformatovat.. nepojde to na tom operacnom systeme..
ak by si dal HDD do ineho PC tak to pojde.. mozes to zmazat (sformatovat) napriklad instalacnym CDcko windowsom.. nabootujes ho a potom sa opyta kam nainstalovat windows.. cize sformatnes particiu.. inak rozmyslam ze k comu ti to asi tak je.. akurat tak dojdes o vsetky data na tom disku.. vratane windowsu
Esence
Light Expert
Light Expert

POMOC prosím ...

Príspevok od používateľa Esence »

Dobré ráno ...

Vec: Mám na svojom počítači (PC) 3 Disky C,D,E

C: celková veľkosť 6,83GB
D: celková veľkosť 113GB
E: celková veľkosť 113GB

Problém alebo vec, ktorú neviem je zlúčiť disk C z diskom D viem, že sú programy ako Partition Magic a iné ale problém je že na C bol nainštalovaný sekundárny (2) Windows ktorý som po určitom čase odstránil len "shift delete všetkých priečinkov docielil som volného miesta z celkovej veľkosti 6,83GB na 5,48GB no neviem ho naformátovať ... dá sa formátovať disk s pozostávajúcimi súbormi Windowsu ? podotýkam, že mám windows ešte na disku D ... taktiež XP service pack 3 ... bojím sa, že keď to formátnem cez partition magic to C a zlúčim ho s diskom E (neobsahuje inštaláciu windows) tak mi nespustí vôbec windows prípadne nastanú problémi po reštartovaní počítača po tomto úkone a jediná možnosť bude všetko formátovať ... niečo na štýl zlúčenie diskov reštartovanie PC a následná čierna obrazovka pri štarte windowsu z D (niečo podobne sa mi myslím stalo cca pred rokom v lete, keď som sa snažil cez Partition Magic zlúčiť 2 disky kde na jednom z nich bol zas len sekundárny windows podotýkam, že som disk aj napriek všetkému sformátoval no po reštarte som mohol všetko robiť od znova (inštalacia windows, programy a ine ale nie na disku ktorý som formátoval ale naopak na disku ktorého som sa ani nechytil v "" (teda pomocou programu alebo inak) ...

pls ako postupovať ? ak sa niekomu chce bodový postup nie som zas taká lama takže nič extra na pár riadkov prípadne par screenov kde klikať v nejakom tom programe ak ma viac možnosti formátovania ten program ...
JAnci3D
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Formátovanie disku

Príspevok od používateľa JAnci3D »

Morka: Bolo by dobre keby si aspoň napísal aký Windows sa chystáš inštalovať.

A v prvom rade... Inštaluješ to tak že vo windowse hodiš dnu CD ono sa ti otvori, dáš install a ide? Alebo resetneš PC dáš nabootovať z CD a až tak inštaluješ Win?
Schelmy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schelmy »

Zdravim.. Mam disk rozdeleny na 3 particie.. na C mam windows XP, na D som si teraz nainstaloval win 7 a na E nemam nic.. Chcem particiu C sformatovat, no hned mi vypise ze to nie je mozne.. Zrejme asi bude treba najprv ten windows odtial nejako dostat.. Ako ho odinstalujem a nasledne naformatujem particiu C? Chcem totizto pouzivat len win 7. Vdaka
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a keď vymazávaš ten C. ta máš spustený win7?...
Schelmy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schelmy »

Grim-Reaperka napísal:...a keď vymazávaš ten C. ta máš spustený win7?...
ano.. ale uz je to jedno.. nainstaloval som win7 do Cčka a Dčko naformatoval.. prečo nešlo naformátovať céčko neviem..
semir89
Novice
Novice

Príspevok od používateľa semir89 »

Zdravím vas,mam problem s formatovaním HDD.
Hdd mam rozdeleny na C D,vcera som chcel preinstalovat Windows, ale po instalacii mi restartol pc a v biose som dal instal new win,a ked som si mal vybral disky,d som zmazal lebo SOM HO CHCEL ZLUCIT S C, a tu je chyba, nechce mi to zlucit.ani formatnut C,len mi zmaze windows ale nie Program Files a ine dokumenty na C,potrebujem formatnut C a zlucit D snim.No neide vobec, ana Partition MAGIC mi ukazuje Disk ako dynamic Disk,pritom mal by byt ako NTFS alebo Flat alebo nieco take..Neje nahodou disk C nejak chcraneny uz od SP3???Doteraz som stym problem nemal pri instalacii

Ak by vedel niekto skuste napisat aj postup,kde by som asi robil chybu
Windows XP proffesional SP3 som pouzival,instalujem len SP2,anglicka verzia,D
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Nedá sa to napísať stručne a jasne? Ja tomu proste nerozumiem. Ako "v biose som dal instal new win" a iné veci.
Pokiaľ tam nič nemáš, a chceš mať iba C:, tak proste reštartni PC z CD, zruš partície a urob inštaláciu, a je to.
semir89
Novice
Novice

ale ved otom to je...neda sa zrusit D particia...ked ju zmazem ostane mi C pod C neznama particia...s miestom D 50gb.....
Neide ani naformatovat C
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Popíš postup, ako to robíš. Lebo potrebuješ zrušiť aj C: a potom urobiť C: z celého disku, nie?
semir89
Novice
Novice

Presne ...

Vlozim disk do mechaniky....spustim instalaciu...Istalacia noveho Windowsu,,,,vlozim kod..instaluje,,ressetne,Spustit istalaciu windowsu.....modra obrazovka windowsu nabehne,
Instalovat New Windows, ponuka ci chcem na povodny alebo upravit zlozenie disku nieco take...
Upravit ukaze C - D
D zmazem a vyberiem C
C sa neda zmazat! neponukne ani moznsot formatovania, po vymazani D nezluci s C akoby mohlo C ostane povodne, d mozem zmazat aj rozdelit este na dalsie particie...ale nezluci to nika s C lebo C akoby bolo chranene proti mazaniu alebo cosi take..no a potom uz len vymaze C (obsah windowsu)a instaluje novy windows...

V priecinkoch Prog files a dokumenty mm stare veci

//autoeditácia príspevku (15 Mar 2011, 10:48)
tak sa najde niekto kto vie stym pomoct?
Napísať odpoveď