Utrpenie v nekonečnom zatratení vs blahobyt nebies

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
Tempus7
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

A čo ľudia ktorí v živote konali len dobro ale nanešťastie boli ateisti, aj tí skončia v zatratení?
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

Tempus7 napísal:A čo ľudia ktorí v živote konali len dobro ale nanešťastie boli ateisti, aj tí skončia v zatratení?
No oni maju smolu.. ked si ateista nemozes konat dobro lebo nevies co je dobro. A to ta naucia len v kostole... je to jednoduche
Krestanstvo ma neoslovilo aj ked niekedy do kostola zajdem vypocut si kazanie (kvoli rozhladu) a prave krestanska predstava posmrtneho zivota je to co neviem pochopit. Pride mi to ako: Musim byt vo svojom pozemskom zivote dobry, pomahat druhym a na konci dostavam vstupenku, fajka zhasla... som za vodou... parada :)
Ale mna tak napada: Nemal by byt pre krestana, ktory skutocne veri, kona dobro, pomaha v utrpeni druhym, cielom posmrteho zivota pomoc nestastnikom, ktory horia v plamenoch pekelnych?
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Tempus7 napísal:A čo ľudia ktorí v živote konali len dobro ale nanešťastie boli ateisti, aj tí skončia v zatratení?
Z toho co bolo mne vysvetlene jednou znamou je to priblizne takto...kazdy z nas je hriesny. Mozes sa angazovat v charite, davat peniaze chudobnym ci pomahat babickam prejst cez ulicu, nic to nemeni na tom, ze si len clovek a si hriesny. S cim sa da aj podla mna suhlasit, ked si vezmeme, ze kazdy z nas dakedy spravil daco zle, nieco na co neni hrdy, nejaku drobnost mozno ale skratka, na kazdom jednom cloveku sa da najst nieco, co sa da povazovat za hriech. S tym suhlasim. A z toho co bolo mne vysvetlene to, ze si krestan neznamena, ze Ty nic taketo nerobis, ale ak veris v Boha a Krista tak Ti to bude odpustene a budes vpusteny do neba. A clovek, ktory sa, cisto teoreticky choval cely zivot presne ako Ty, no v Boha neveri ma skratka smolu, pretoze obaja by ste boli hriesni, no on veri v Boha a to je jeho spasa.

Nevravim, ze s tymto suhlasim, ono ked mam byt urpimny, je mi to uplne jedno, ale takto to bolo mne vysvetlene.

A tu asi ani neni moc o com debatovat, skratka ked niekto veri v Boha pride mu toto uplne jasne a zrozumitelne, kto neveri to nikdy nepochopi.

Nech si kazdy veri v co chce, ja mu do toho zasahovat nebudem, no neznasam pokrytcov v mojom okoli, co tomuto "veria" a jedina funkcia je ta, ze sa chovaju ako uplne svine ale vravia si, ze veria v Boha, cesta do neba samozrejma tak co...

Podla mna je viera dobra vec, viera v daco, nevravim, ze priamo v Boha ale viera samotna. Poznam ludi co veria v Boha a vidim, ako im to pomaha formovat sa. Ja osobne som s ana ziadnu vieru nedla ale tu je to zlozitejsie. Skratka vieru mam vcelku rad, no len ked je uprimna a pravdiva. Tie falosne sa mi neskutocne hnusia.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

dááávno som sa tak nenasmial :lol: ... :smt044 :smt043 jaaaaaaj boze..... Uf..... ty vole.... ty vole.... mas tam mnoooozstvo hluposti okrem toho ze cely clanok je absolutne funny.... ani veriaci by sa nezdrzal smiechu.... :_D kazdopadne mas K+ odomna za statocnost a pobavenie...Co veta to rehot na cely dom...Dokonca som bol za svoj hlasity smiech upozorneny ze v dome niesom sam :_D.... napis este nieco... please :_D......

btw. obmedz sledovanie TV
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

marian152 napísal:Vobec krestanstvo nesluzi na to co si napisal. Kestanstvo nezakazuje kontakt s prirodou a ani s ludmi, ludia sa spolocne stretavaju vo svojich krestanskych komunitach a modlia sa spolu, ale to neni len o modleni, oni sa spolu totiz aj rozpravaju a tito ludia sa spoznali vdaka viere, spojil ich spolocny zamer, sluzit Bohu.

A kriziacka vyprava nebola urcena na rabovanie a plienenie, ale na oslobodenie Jeruzalema (?) od moslimov. Vrazdenie bolo iba prostriedkom sebeobrany, ktoru Boh ospravedlnuje. To co sa robilo pomimo, nerobila Cirkev, pretoze to ona neurcila. To uz robili sami vojaci bez povolenia Cirkvi a preto ze to nemoze Boh ale oni sami a to v ziadnom pripade nieje znizovanie zodpovednosti.

PS: ocakavam K-, kedze mas dostatok K+a ja ti opetovne K- dat nemozem....idealna situacia na pomstu....resp. posledny argument :D
Akemu bohu to vlastne sluzis ked je iba vymysleny ??
Btw k tvoju vylozeniu kriziackych vyprav ti odporucam precitat toto
V sedemdesiatych rokoch 11. stor. prenikli zo strednej Ázie do krajín východného Stredomoria výbojné kočovné kmene - Seldžuckí Turci. Boli to moslimovia. Byzantská ríša požiadala západnú Európu o pomoc, pretože sa bála ich nájazdov a aj preto, lebo Turci svojimi výbojmi prerušili obchod byzantských kupcov s Indiou a Čínou (to isté platilo pre kupcov talianskych).

Pomoci sa ochotne ujala rímskokatolická cirkev, ktorá na to mala veľa dôvodov. Bola najväčším feudálnym vlastníkom, mala teda na vojensko-kolonizačnom hnutí rovnaký záujem ako veľkí feudáli (šľachtici), chcela si podrobiť východnú-gréckokatolickú cirkev a rozmnožiť počet diecéz (cirkevných obvodov, ktoré jej museli platiť poplatky), potrebovala získať v oblasti vplyv. Okrem toho jej ľudia, ktorí odchádzali s výpravou, darovali svoje úspory alebo dávali svoj majetok pod jej ochranu. Ako oficiálny dôvod na dobytie územia označila cirkev „oslobodenie božieho hrobu“ (podla kresťanského náboženstva bol v Jeruzaleme hrob Ježišov) a násilie páchané Seldžukmi na kresťanských pútnikoch v Sýrii a Palestíne.

Hlavným dôvodom,prečo sa ľudia zúčastňovali výprav boli nesprávne predstavy o bohatstve tohto územia a predstavy o tom,ako ľahko možno tieto územia dobyť, ktoré odtiaľ prinášali pútnici.

Jednotliví účastníci mali svoje vlastné ciele. Veľkí svetskí šľachtici chceli ovládnuť nové bohaté krajiny, drobní šlachtici a rytieri sa hnali za korisťou a slávou a katolícka cirkev sa, ako sme už spomenuli, usilovala podrobiť si východnú cirkev.
Ta tvoja cirkev chcela len majetky, podu a vplyv, v mene bozom AMEN.

A este toto

1. križiacka výprava
Podnetom k usporiadaniu prvej križiackej výpravy sa stala žiadosť byzantského cisára Alexia I. Komména, prednesená koncilu v talianskej Piacenze roku 1095, o pomoc v boji so seldžuckými Turkami. Netušený ohlas vzbudila výzva k oslobodeniu Božieho hrobu, ktorú v náväznosti na túto žiadosť vyslovil v tom istom roku na koncile vo francúzskom Clermont-Ferrande pápež Urban II. Ešte toho istého roku vyrazili do Palestíny húfy chatrne vyzbrojených a úplne nevybavených križiakov z radov prostého ľudu. Vedené nezodpovednými hazardérmi, po ceste bezohľadne rabujúcimi a ožobračujúcimi bezbranné obyvateľstvo, stretli sa v bitkách s byzantskými a pohraničnými oddielmi a po sérii decimujúcich porážok sa rozpŕchli. Do samotnej Palestíny ich dorazil zanedbateľný počet.
To vsetko v mene tvojho vsemohuceho

A toto vsetko preto, lebo verili ze ich umysel je slachetny - oslobodenie bozieho hrobu - ktory ani nebol bozi... LOL
Samozrejme popri tom nezabudli rabovat, vrazdit atd... Dnesne zakony v USA mi pripominaju inkviziciu - t.j v amerike ak si podozrivy terorista, mozu ti prehladat dom, uvaznit ta, mucit a to vsetko bez sudneho prikazu - si hrozba, ale nikde nieje specifikovane co je to vlastne byt podozrivy z terozimu... Inkvizicia, podobne ako zakony v usa ak niekoho nechceneho alebo neziadaneho, pripadne niekto kto mohol pre nich znamenat riziko, oznacila za ruhaca, a typek zhorel na hranici, predtym ho samozrejme este stihli mucit...

Ver mi, nikdo nikty v zivote nezacne kvoli oslobodeniu "bozieho hrobu" ale vzdy za tym bude bohatsvo, peniaze, suroviny, vplyv... To iste ako USA v boji proti terorizmu - takato vojna sa neda vyhrat, pretoze nepriatel je vymysleny, a da sa proti nemu bojovat donekonecna... staci iba ziskat vplyv ludi prostrednictvom medii, ze terorizmus je pre nich najvacsia hrozba a utok ma zelenu (a kazdy vie aky vlastne teroristcky utok na usa bol... v pozadi je vela akoze bezpecnostnych zlyhani, tajne sluzby, atd) myslim ze staci uz som mimo temy, len som chcel poukazat ake manipulatory sa pouzivaju na dnesnu spolocnost - media, nabozenstvo,...
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

marian152 napísal:lepsie ako v "pekle"...
Teda konam dobro zo strachu pred "peklom"?.
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

ja sice som krsteny .. ale nepotrebujem ziadne nabozenstvo nato,aby som bol dobry, proste sa riadim dobrou moralkou - ak sa da.. zase niesom uplny anjel :twisted:

suhlasim s mysitqom..

ach boze.. prave v tu minutu mi jedna znama poslala volaco ze :
V priebehu nasledujúcich 60.sekúnd sa prestan venovat tomu,čo práve robíš a prednes toto k Pánu Bohu.Stací len Otče náš, ktory si na nebesiach... Potom pošli modlitbu dalsim desiatim osobam.O chvilu sa bude desat ludí modlit k Pánu Bohu a potom .......stovky,tisice atd.Jezis povedal:Ak sa Ty budeš hanbit za mna ,ja sa budem hanbit za Teba pred mojím Otcom.Ak milujes Boha a nehanbis sa za zazracne veci, ktore pre Teba urobil, posli tuto spravu dal
omg.. :o
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

Ujo Marky napísal:Nechcem nadavat na Zeitgeist ale ten film hovori v privej casti;
Toto to nieje!
Ukazuje co nieje spravne, ale zato nedava ziadne odpovede...
Presne tak! Zeitgeist ti "len" predstiera FAKTY, vytvorenie nazoru ostava len a len na tebe! Nuti ta rozmyslat a netlaci ti do hlavy "svetonazory", ktorym treba verit - ako to robi nabozenstvo a cela dnesna spolocnost.

A toto je na tom dokumente to najkrajsie.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

@mystique: "Podla seba sudim teba"?

Vigor: Oni sa k spase nedostanu... zakladny predpoklad odpustenia hriechov je lutost. Bez lutosti sa ti hriech neodpusti, a v kostole mozes byt kludne kazdy den dvakrat.

pozri Lk 3:7-9, Mt 3:7-10

marian152: dal by som ti K+ ale mi system nedovoli
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Petoo napísal:...
To je sice pradva, ale ludia sa prave odklanaju ku krestanstvu a inym nabozenstvam, lebo tie jedine davaju odpovede na otazky zivota.

Nic ine Ti odpoved neda...
A clovek si odpoved moze iba "tipnut".
Myslim si ze krestanstvo dost pomohlo aby ludia v staroveku boli aspon trocha lepsi. To este odpustky neexistovali :P
A nato aby Ti hriech bol odpusteny musis uprimne lutovat. Katolicka cirkev dala este povinost spovede, ktorou chceli prilakat ludi do kostola.
Petoo
Star
Star

kurna, prave som si zmazal svoj prispevok, co som pisal 20 minut :smt022
tak este raz v kratkosti
Ujo Marky napísal:To je sice pradva, ale ludia sa prave odklanaju ku krestanstvu a inym nabozenstvam, lebo tie jedine davaju odpovede na otazky zivota.

Nic ine Ti odpoved neda...
A clovek si odpoved moze iba "tipnut".
Mas pravdu v tom, ze preco ludia vyhladavaju krestanstvo.

Pozri, tvrdis, ze nic ine ti neda odpovede. No toto tvrdenie je podla mna viac nez trufale, absolutne sa s nim nestotoznujem. Odpovede na otazky preco zit, ako zit, mi dava predsa moja mysel, moj rozum, nepotrebujem na to vieru v nabozenstvo. A otazky, ako kde sa rozprestiera vesmir mi neodpoveda ani krestanstvo, alebo sa mylim? No to neznamena, ze neexistuje odpoved. My tu odpoved nevieme, no ked si budeme cibrit svoju mysel, v klude na to ludstvo moze o xy rokov prist! Na com je zalozene napr. krestanstvo - na mytoch, bajach, legendach, (ako si videl v ZEITGEIST, pri vacsine nabozenstiev sa velmi nelisia), ktore traduju ci uz ustne, alebo pisomne cez 2000 rokov. A to je podla mna prilis dlha doba na to, aby sa k nam tie informacie dostali v pravdivej podobe. Cize, aku mame zaruku, ze to, co nam nabozenstvo tvrdi, je pravda? Ziadnu, mozme v to akurat tak verit...

Ujo Marky napísal:...Myslim si ze krestanstvo dost pomohlo aby ludia v staroveku boli aspon trocha lepsi. To este odpustky neexistovali :P
A nato aby Ti hriech bol odpusteny musis uprimne lutovat. Katolicka cirkev dala este povinost spovede, ktorou chceli prilakat ludi do kostola.
O prinosne krestanstva v historii by som len velmi nerad polemizoval. Vsak take hony na carodejnice (ak sa nepriznas umucime ta k smrti - musis byt carodejnica ked vydrzis nepriznat sa; a ak sa priznas upalime ta - ved si carodejnica!), kriziacke vypravy (miluj blizneho svojho, nezabijes!...)...

Krestanstvo nepovazujem za "zle", ani prakticky 99% ostatnch nabozenstiev. Kazdy ma pravo vyznavat svoju vieru, nech sa paci, tato myslienka patri k zakladom demokracie, suhlaim s nou. No myslim si, ze kazdy rozumny clovek bude suhlasit ak poviem, ze nabozenstva sluzia a sluzili na hromadnu manipulaciu s ludmi, aj ked ich myslienka urcite nie je zla.

V pripade, ze niekto zasadne nesuhlasi s mojimi argumentami, prosim, nech si najprv pozrie spominany dokument. Ak nepodlahne faktom nim prezentovanym - stale si bude trvat na svojich tvrdeniach, velmi rad si ich vypocujem.

:smt006
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Naozaj si myslis ze na veciach v ktorych sa zhodne viac ako 200 nabozenstiev nieje ziadna pravda? :)
To o com Ty hovoris je inak uz stredovek. :) A na krestanstve do prveho zasadania kde sa rozhodli co je spravne a co nie nic zleho nebolo :P
Myslis si ze by bol svet hrozny kebyze kazdy zije podla ucenia krestanstva? :P
A praveze v tom je problem ze mysel a rozum Ti odpoved na take otazky nemoze dat lebo to je za jej hranicu.
Petoo
Star
Star

Ujo Marky napísal:Naozaj si myslis ze na veciach v ktorych sa zhodne viac ako 200 nabozenstiev nieje ziadna pravda? :)
naozaj si myslim, ze to znamena jedine - pochadzaju z jednoho "zdroja", zvysok spravilo +-2000 rokov. :wink:
Ujo Marky napísal: To o com Ty hovoris je inak uz stredovek. :) A na krestanstve do prveho zasadania kde sa rozhodli co je spravne a co nie nic zleho nebolo :P
ja vravim vseobecne o historii, ktoru si myslim ze kriziacke vypravy ovplyvnili v skutocne velkej miere. that's it.
Ujo Marky napísal: A na krestanstve do prveho zasadania kde sa rozhodli co je spravne a co nie nic zleho nebolo :P
ako vies ze na tom nic zle nebolo? zil si v tej dobe? :) vies ze nebolo pouzite na manipulaciu? :) alebo v to veris? :)
Ujo Marky napísal: Myslis si ze by bol svet hrozny kebyze kazdy zije podla ucenia krestanstva? :P
kebyze zije KAZDY podla ucenia krestanstva, tak asi nie. ked si odmyslim veci ako sex az po manzelstve, samozrejme (just kidding :oops: )
No tato predstava je ABSOLUTNE nerealna, cize o tomto jednoducho nema zmysel viest diskusiu, nehnevaj sa na mna :)

Este mi prosim ta vysvetli jedno, ze ako si myslel
Myslis si ze by bol svet hrozny kebyze kazdy zije podla ucenia krestanstva? :P
A praveze v tom je problem ze mysel a rozum Ti odpoved na take otazky nemoze dat lebo to je za jej hranicu.
najma tu poslednu vetu... lebo ak dobre chapem, ty tvrdis, ze moj rozum mi nemoze povedat, ze ci by sa zilo na svete uplne dobre?

ak hej tak mas v podstate pravdu, moj rozum mi na taketo uvahy mimo realitu nevie odpovedat, je tu privela premennych. v toto sa da skutocne len verit :)
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Nie ze tvoj rozum Ti nemoze vymysliet zmysel zivota ako takeho a co vlastne ludia su :P
A nebolo to zneuzivane lebo kto bol krestan obetoval tym svoj zivot pretoze bol prenasledovany atd. takze tym urcite velke masy vtedy neovplivnili.
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomo.za »

Ujo Marky napísal:tvoj rozum Ti nemoze vymysliet zmysel zivota ako takeho a co vlastne ludia su
no dost odvazne tvrdenie... ked uz chces povedat nieco taketo povedz ze moj(tvoj) rozum to nedokaze pretoze na svete je kopu ludi co maju aj zmysel zivota aj predstavu o tom co vlastne su a ziadne nabozenstvo k tomu nepotrebuju... toto je jedna vec co mi na nabozenstvach najviac vadi, ze absolutne nepripustaju iny nazor, ani len ten najmensi naznak nejakeho kompromisu... proste oni su ti jedini co maju pravdu, pricom sa da dokazat, ze sa uz x-krat pomylili
Ujo Marky napísal:A nebolo to zneuzivane lebo kto bol krestan obetoval tym svoj zivot pretoze bol prenasledovany atd. takze tym urcite velke masy vtedy neovplivnili.
no s tymto sa da suhlasit len v rannych dobach krestanstva kedy boli naozaj prenasledovani a vtedy to naozaj chcelo odvahu pridat sa... odkedy sa ale krestanstvo stalo oficialnym nabozenstvom rima karta sa obratila a v stredoveku mal clovek na vyber len 2 veci, pridas sa alebo je po tebe(obrazne povedane), no a do modernych dob nam uz zostala akasi tradicia krestanstva ked sa clovek krestanom nestava z vlastnej vole, ale preto ze k tomu bol vychovany a vedeny uz od utleho detstva... a toto samozrejme neplati len o krestanstve ale o vsetkych nabozenstvach... a takisto plati ze odkedi su ludia ludmi vzdy nejake to nabozenstvo bolo takze tu riesit veci ako by to asi vyzeralo bez neho je zbytocne si myslim
Petoo
Star
Star

Ujo Marky napísal:Nie ze tvoj rozum Ti nemoze vymysliet zmysel zivota ako takeho a co vlastne ludia su :P
A nebolo to zneuzivane lebo kto bol krestan obetoval tym svoj zivot pretoze bol prenasledovany atd. takze tym urcite velke masy vtedy neovplivnili.
to co za blbosti rozpravas? :) prepac, inac sa to neda nazvat... mozno tvoj rozum ti nevie odkryt toj zmysel zivota... opakujem, tvoj. toto je to, neveriaci dokaze akceptovat cloveka s vierou v nejake nabozenstvo, no veriaci... podnikne krizovu vypravu :wink: (obrazne povedane)

tomo.za - v podstate sa stotoznujem s tvojim nazorom...
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Zle ste ma pochopili, ano kazdy ma svoj zmysel zivota. To je pravda, ja len hovorim o tom ze je pre Teba asi ten pravy, ale to nedokazes povedat iste, pretoze vzdy budes mat pocit ze si si mohol zvolit aj inu cestu. Proste kazdy bere niake hodnoty ako dobre a zle, le co ak to tak vobec nieje, ak to je naozaj uplne inak. Ja len tvrdim to ze clovek nedokaze dojst nato preco je vlastne clovek a naco vobec ludia existuju, ze mame moznost slobodneho rozhodovania, kdezto zvierata maju uplne iny system...
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ujo Marky napísal:Zle ste ma pochopili, ano kazdy ma svoj zmysel zivota. To je pravda, ja len hovorim o tom ze je pre Teba asi ten pravy, ale to nedokazes povedat iste, pretoze vzdy budes mat pocit ze si si mohol zvolit aj inu cestu. Proste kazdy bere niake hodnoty ako dobre a zle, le co ak to tak vobec nieje, ak to je naozaj uplne inak. Ja len tvrdim to ze clovek nedokaze dojst nato preco je vlastne clovek a naco vobec ludia existuju, ze mame moznost slobodneho rozhodovania, kdezto zvierata maju uplne iny system...
Marky ja mam z tvojich prispevkov pocit ze nevies o com pises... Preco si sem zrazu priplietol zvierata? K tomu ze ci niekto vobec vie ci je jeho rozhodnutie spravne... OMG... Ked si raz vyberiem zivot tak ako som si ho vybral tak ho tak budem zit... Nebudem sa niekoho pytat.... Jedine co sa koho naco v zivote mozes pytat je to, ktory smer je aky... to znamena ze ked si vyberies cestu umelca napr. maliara, tak sa cloveka ktory je uz v maliarom nejaky ten piatok opytas, ako sa mu paci byt kubista, ineho sa zas opytas ako sa mu paci byt futurista, atd... A vtedy si vyberies... Ale nepytal si sa tych maliarov co mas byt.... To si sa informoval a SAM si si vybral... Cirkev ti neukaze smer... Cirkev kce aby si siel tadial kam ta vedu... ak sa tu vlastne jedna o cirkev :oops:

takze ak si myslis ze tvoj zivot zavisi na niekom inom, tak je mi ta luto.... :?
Napísať odpoveď