#obr1 a {
background: url(obrazok1.jpg) center center no-repeat;
width: sirka obrazku px;
height: vyska obrazku px;
}
#obr1 a:hover {
background: url(obrazok2.jpg) center center no-repeat;
width: sirka obrazku px;
height: vyska obrazku px;
}
Samozrejme treba to vyskusat. Toto som vypotil ale v zivote som to neskusal. Mozno by tam nebolo treba ani <a> stacilo by samortne <div> alebo opacne.
Urcite sa na tom da co zlepsovat.
nechcem zakladat novu temu tak to dam sem:
Mam dalsi problem, vlastne to ani neni problem je to skor vylepsenie na stranku ale neviem ako dalej. Ide v podstate o vytvorenie dvoch stlpcov textu vedla seba. Nieco som uz zacal
<div id="uvod"> Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer tempor condimentum hac quis a. Nulla elit tristique et enim malesuada lacinia a auctor ac dapibus.
</div>
<div id="stlpec">Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer tempor condimentum hac quis a. Nulla elit tristique et enim malesuada lacinia a auctor ac dapibus.
</div>
<html>
<head>
<style type="text/css">
#uvod
{
color: #ffcc00;
font-weight: bold;
font-size: 15px;
width: 150px;
/*margin-left: 20px;*/
float: left;
}
#stlpec
{
color: yellow;
font-size: 14px;
font-family: Century Gothic;
font-weight: bold;
width: 150px;
/*margin-left: 300px;*/
float: left;
}
</style>
</head>
<body>
<div id="uvod">
Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer tempor condimentum hac quis a. Nulla elit
tristique et enim malesuada lacinia a auctor ac dapibus.
</div>
<div id="stlpec">
Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer tempor condimentum hac quis a. Nulla elit
</div>
</body>
</html>
diki funguje to ale mam este jeden maly problemik kebyze tam mam aj treti div (napriklad text) a chcem aby sa zobrazoval normalne pod divmi stlpec a uvod. Vid obrazok (to ako je to nakreslene si nevsimajte nikdy som nemal rad vytvarnu vychovu ) som zufaly
<html>
<head>
<style type="text/css">
body
{
font-size: 15px;
font-family: Verdana, Times New Roman;
background-color: Gray;
margin: 0px;
padding: 0px;
text-align: justify;
}
#stlpce
{
position: relative;
width: 40%;
left: 30%;
}
#lavyStlpec
{
color: Red;
position: absolute;
width: 50%;
top: 0;
left: 0;
}
#pravyStlpec
{
color: Blue;
width: 50%;
top: 0;
right: 0;
}
#hlavnyText
{
color: Green;
width: 40%;
left: 30%;
top: 10%;
}
</style>
</head>
<body>
<div id="stlpce">
<div id="lavyStlpec">
</div>
<div id="pravyStlpec">
</div>
</div>
<div id="hlavnyText">
tristique et enim malesuada lacinia a auctor ac dapibus. Lorem ipsum dolor sit amet
consectetuer tempor condimentum hac quis a. Nulla elit tristique et enim malesuada
lacinia a auctor ac dapibus.
</div>
</body>
</html>
sry aughostino ze sa ti hrabem do temy ved ja ti to vynahradim cez vikend pivom
ale k veci
mam na stranke panel a v nom text ale ked tam ten text napisem tak ho zobrazi v jednom riadku a chcel by som aby ked pride text na koniec panela tak aby sa zalomil a isiel do druheho riadku
ale pozrel som ti stranku aj v IE a tam je to kus rozhadzane ten vrchny obrazok ti lieta po stranke. asi preto ze to tam nemas tak ako ma byt. este tam toho nemas vela tak ti tu mozem dat nejaku zakladnu sablonu aby ti to zobrazovalo spravne.
dobre ze je to bez tabuliek, ze je to prehladne ale mas tam zopar veci navyse alebo niedobre ktore ti budu robit skor ci neskor sarapatu
no ved uz ti robi. mas uplny zaklad a uz ti to IE rozhadzuje. napr. ten header neviem preco je na konci kodu ked ho zobrazujes na zaciatku obsahovej casti, tiez neviem preco by mal byt ako pozadie a nie normalny obrazok.
dalej si tam vytvoril ten matersky div id="page" - keby si ho dal prec a namiesto toho urcl relativnu poziiciu (aj sirku celej stranky) pre body tak by sa ti lahsie robilo. napr. ked by si chcel vycentrovat stranku alebo prilepit ju uplne na roh...
nehovorim ze to mas zle len si to podla mojho nazoru komplikujes.
KaktusBR napísal:no ved uz ti robi. mas uplny zaklad a uz ti to IE rozhadzuje. napr. ten header neviem preco je na konci kodu ked ho zobrazujes na zaciatku obsahovej casti, tiez neviem preco by mal byt ako pozadie a nie normalny obrazok.
dalej si tam vytvoril ten matersky div id="page" - keby si ho dal prec a namiesto toho urcl relativnu poziiciu (aj sirku celej stranky) pre body tak by sa ti lahsie robilo. napr. ked by si chcel vycentrovat stranku alebo prilepit ju uplne na roh...
nehovorim ze to mas zle len si to podla mojho nazoru komplikujes.
stale ti nezalamuje ten text?
vdaka za pripomienky, trosku som to upravil, <div id="page"> som dal prec a nastavil som sirku body, <div id="header"> som dal na zaciatok kodu a tie panely mi skocili dole pozri stranku.
do prilohy som dal upraveny subor, aj css je v nom.
Ti tam robil ten header zlobu a to ze si chcel vsetko poziciovat. Som pomazal to poziciovanie a este trochu upravil body, header som dal tam kde ma byt a premazal marginy, . Nechcel som ti do tych borderov zasahovat a celkovo do konstrukcie len som tam dal pevnu sirku – ak to chces roztahovat na celu stranku tak to ries cez percenta.
Este sa ti mozem na to pozret ak to neni to co si chcel
//edit. co som ret, nejako neviem dat prilohu do prispevku ci co. tak dufam ze do code mozem aj ked je to dlhsie
skusil som to ale nepodarilo sa mi to spravit prestne. to by potom bolo treba zmenit kus usporiadanie asi.
ak tam chces nechavat tie ramceky tak ako to mas tak to mozes kus oklamat tym ze spravis border celej stranke (takze nazad ten div co si tam mal ) a potom obsahovej casti das border-left a border-right. a ostatne bordre zrusis bude to vyzerat skoro tak isto a ked bude viac textu tak bude ten border aj po stranach.