Cannot open shared object file - error..WTF??

Všetko ohľadom Linuxu...
insane
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Cannot open shared object file - error..WTF??

Príspevok od používateľa insane »

Zdravim! Nainstaloval som si na Ubuntu 7.10 program - Metasploit...aj so vsetkym co k tomu treba, ale to je zatial OK. Chyba nastane, ked to chcem spustit, vypise mi nieco ako: cannot open shared object file: No such file or directory...+ cesta. Ale toto som skontoloval, zadany subor sa tam nachadza, este som mu zmenil prava na 777 dokonca a chyba stale pretrvava. Uz fakt nechapem vo co go. Ak by mal niekto riesenie, bol by som veelmi vdacny :wink:
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ak je to knižnica, tak ako root spusť ldconfig (a skontroluj, či ten užívateľ má naozaj prístup k tomu súboru).
krasko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa krasko »

tak, tak, chybaju ti kniznice, zavislosti na nich vypises:

ldd /cesta/k/binarke

ale ked ti to pise (cannot open shared object) tak tam mas uz spomenutu knihovnu, len ju doinstaluj / dokopiluj /...
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Tá knižnica tam by môže, ale nemusí byť "zindexovaná" (a teda systém nevie, čo v nej je). Na to slúži ten program ldconfig. Pri normálnom inštalovaní sa ten príkaz spustí automaticky, takže je viac pravdepodobné, že sú tam, niekde zlé práva.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

skus to co ti chrono poradil. ak nepomoze tak skus dopisat do /etc/ld.so.conf.d/libc.conf cestu k tomu adresaru a znovu spustit

Kód: Vybrať všetko

sudo ldconfig
Napísať odpoveď