Anyways. Kazdy hlada, niekto najde v rodine, niekto v bohatstve, niekto v peniazoch...niekto v zivotnej laske, ako ju pozname...ale nikdy to cloveka neuspokoji. Potom z casu na cas vyskusame nejake to vychodne nabozenstvo[budhizmus, hinduizmus] a nejaku tu praktiku [reiki, thai-chi]. Yop. vsetko existuje, vsetko funguje...ale uspokojuje to ludi? Vyplnuje to ten prazdny bod v nasom srdci?
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
heh. Ludia veria ze zil Hamurabbi 1728-1686 B.C. Veria ze zil Alexander Velky cca 4ST B.C. a dohaduju sa o tom ci zil Jezis?
.
Anyways. Kazdy hlada, niekto najde v rodine, niekto v bohatstve, niekto v peniazoch...niekto v zivotnej laske, ako ju pozname...ale nikdy to cloveka neuspokoji. Potom z casu na cas vyskusame nejake to vychodne nabozenstvo[budhizmus, hinduizmus] a nejaku tu praktiku [reiki, thai-chi]. Yop. vsetko existuje, vsetko funguje...ale uspokojuje to ludi? Vyplnuje to ten prazdny bod v nasom srdci?
Ak ano tak len na kratko....Tot otazka...mnoho ludi sa v zivote hra na velkeho cava, ktory sa raz za cas niekde zruti z toho ze nevie preco zije, naco zije....ale ono potom pridu pohodovy kamarati a zas sa to da dokopy. Ved som nejaky destiny fighter nie?. Ja sa budem bit zo zivotom, ja to dokazem ja ja ja ja ... Ludia by sa mali stisit[doslova najst ticho a klud od hluku sveta], ked na nich dojde takato situacia. Nemali by sa to snazit zahnat nejakou tezou [Nietzsche], alebo travou, alkoholom, priatelkou... Ak si clovek uvedomi to co naozaj hlada, tak mu dlho nebude trvat zistenie ze to nenajde ani v alkohole, ani v sekze, ani v drogach majetku ci stastnej rodine, ktora az taka stastna a idealna nikdy nie je. Zamysliet sa hlboko a hladat hlboko v srdci. Mame tam skrytu odpoved...aspon jej zaciatok....zvysok ak naozaj uprimne hladame sa dostavi sam
. Tolko moja rec...
-
q-parser
Professional
Tak toto je tema teda! Dosti chulostiva, dost individualna a subjektivna. Viera v Boha alebo ine bozstvo je nieco, co by sme mali na inych respektovat. Podla mna je prirodzene pre cloveka verit v nejake bozstvo, lebo si tym uspokojuje vyssie potreby.
Osobne verim, ze existuje nejaka bytost, alebo ani nie bytost, ale skor nejaka podstata vsetkeho bytia. Neviem to riadne vysvetlit, pretoze predstava bytosti sa mi zda na nieco dokonale prilis nedokonale a mysliet dalej mi brani primitivna ludska predstavivost.
Jezis, vraj Bozi syn. Tak to neviem, je to haluz. Podla mna to bola len vyssia bytost, ktora sa inkarnovala na tento svet, aby ukazala ludom tohto sveta cestu. Podobne ako Mojzis, Mohamed, Buddha a ini, ktori sa tu pohybuju dodnes, len neputaju na seba pozornost.
Tot moj nazor
Osobne verim, ze existuje nejaka bytost, alebo ani nie bytost, ale skor nejaka podstata vsetkeho bytia. Neviem to riadne vysvetlit, pretoze predstava bytosti sa mi zda na nieco dokonale prilis nedokonale a mysliet dalej mi brani primitivna ludska predstavivost.
Jezis, vraj Bozi syn. Tak to neviem, je to haluz. Podla mna to bola len vyssia bytost, ktora sa inkarnovala na tento svet, aby ukazala ludom tohto sveta cestu. Podobne ako Mojzis, Mohamed, Buddha a ini, ktori sa tu pohybuju dodnes, len neputaju na seba pozornost.
Tot moj nazor
Samo o sebe sa to vola viera tak preco potom ziadate dokazy
je vedecky dokazane ze veriaci ludia sa lahsie vyrovnavaju s psychickymi nastrahami nasho sveta a je jedno ci veria v Alaha Budhu alebo Thora
Som veriaci no s cirkvou je to uz zle v stredoveku sa to ani nedalo nazvat cirkvou troska sa to zlepsilo a zas sa bude cela cirkev uberat zlym smerom
Podla mna je to uz individualna viera nie ako celok lebo vsetko sa to bura a iba clovek ako individualista moze verit v boha
je vedecky dokazane ze veriaci ludia sa lahsie vyrovnavaju s psychickymi nastrahami nasho sveta a je jedno ci veria v Alaha Budhu alebo Thora
Som veriaci no s cirkvou je to uz zle v stredoveku sa to ani nedalo nazvat cirkvou troska sa to zlepsilo a zas sa bude cela cirkev uberat zlym smerom
Podla mna je to uz individualna viera nie ako celok lebo vsetko sa to bura a iba clovek ako individualista moze verit v boha
Byval som 4 roky s katolikom na internate,ja som ateista a v boha neverim,velmi vela vecerov sme stravili polemizovanim,ci existuje,alebo nie,ale aj tak sme k nicomu nedospeli,pretoze si stale kazdy hovoril o com bol presvedceny,takze to nikam nespelo.myslim si ,ze jezis zil,ale nebol to nejaky syn boha,ktory mal nadprirodzene sily,ja si myslim,ze to bol uplne obycajny clovek,skvely clovek,ktory sa snazil o lasku medzi ludmi a tym si ziskal uctu medzi ludmi na svete,vela ludi si spojuje jezisa a celu vieru s cirkvou a to je ta hlavna chyba,nech si kazdy veri v co chce,ale nech to nepresadzuje,ako cirkev 
-
romero
Expert
K tvojmu nazoru. ti najviac oddani cirkvi sa preto lahsie vyrovnavajú s psychickymi nastrahami, pretože si všetko vysvetluju slovami:Avalong napísal:Samo o sebe sa to vola viera tak preco potom ziadate dokazy
Boh to nedopustí. Vravia si, čo sa má stať stane sa, je to voľa božia a pod. dristy. Ja som toho nazoru, že sami môžeme robiť veci a konať. Nie čakať na to, že napr. Uvidíš, Boh to nedopustí....
Tak to vobec nie je je.(to uz iba ty uplni manici co nemozu zit bez boha)romero napísal: K tvojmu nazoru. ti najviac oddani cirkvi sa preto lahsie vyrovnavajú s psychickymi nastrahami, pretože si všetko vysvetluju slovami:
Boh to nedopustí. Vravia si, čo sa má stať stane sa, je to voľa božia a pod. dristy. Ja som toho nazoru, že sami môžeme robiť veci a konať. Nie čakať na to, že napr. Uvidíš, Boh to nedopustí....
Je to nieco podobne ako mat mamu ,ktorej mozes povedat ze ta v skole zbili spoluziaci mas sa o koho opriet a tym citis istotu
-
schwaro
Medium Star
No ja som neveriaci, a vsetky tie blbosti okolo boha a vsetky tie rozpravky, no nechapem kto to vsetko povymyslal... Moj nazor: Nebyt nabozenstva a roznych sekt tak by bolo a znacny pocet menej vojen a roznych rozporov, ved sa treba zamysliet kolko zbytocnych konfliktov vzniklo prave koli nabozenstvu. 
Podlamna to je len Satan (diabol) co ludia vidia.fantomazzz napísal:hm ale mnohy z vas mali skusenosti alebo videli nejake dokumenty s duchmi..ak ano napiste svoj pribeh
Tu je moja skusenost, kto neveri jeho problem viem co som videl.
Asi pred rokom ma strasne zaujimal okultizmus a tak...
preto som poziadal Otca aby mi kupil o tom knihu o okultizme. Zaujimalo ma to a tak som ju stale cital, ale prekrocilo to hranice. Lebo som uz zacal vyvolavat duchov. Nic som nevidel a tak som to stale skusal. Raz v noci ked som bol sam doma tak som pocul ako niekto v kuchyni kraja nieco nozom. skryl som sa pod perinu a prestalo to, o chylu na to som zaspal. Zobudil som sa asi o hodinu ako niekto otvoril dvere, pozrel som sa a videl som postavu visoku asi 2 a pol metra, celu v ciernom a do tvare jej nebolo vidiet, zasa som sa cely prikril a ono to zmyzlo ale dvere ostali otvorene. Neviem uz ani ako sa mi podarilo zaspat. Bolo mi jasne ze stym musm prestat a tak som zobrel knihu a chcel ju spalit, ked som uz bol nad ohnom tak mi nieco hovorilo at to nerobim, a nieco ze stym musim prestat. Asi po pol hodine som tam tu knihu hodil. A tak sa to skoncilo.
NEPRAJEM TOTO ZAZIT NIKOMU
-
romero
Expert
Presne tak, veď si zober mesto Jeruzalem.schwaro napísal:No ja som neveriaci, a vsetky tie blbosti okolo boha a vsetky tie rozpravky, no nechapem kto to vsetko povymyslal... Moj nazor: Nebyt nabozenstva a roznych sekt tak by bolo a znacny pocet menej vojen a roznych rozporov, ved sa treba zamysliet kolko zbytocnych konfliktov vzniklo prave koli nabozenstvu.
Židia, Kresťania a Moslimovia sa furt už niekoľko tisíc rokov trepu jak blazni, komu toto mesto patrí. Každý z nich vraví, že práve jeho náboženstvu. Všetky tri náboženstvá volajú tú istú osobu či Boh, Alah, alebo (neviem jak sa vola u židoch