Caute.
Mohli by ste mi prosim pocedat aky je rozdiel medzi Dev-C++ a C++ builder.
A este jedna otazocka...
Zacinam s programovanim v C a bodla by mi nejaka stranka kde su vypisane vsetky prikazy a co vlastne robia...
teda ak taka existuje
Takže k prvej časti:
dev-cpp - jednoduché prostredie umožňujúce písanie plnohodnotné písanie c - obsahuje iba základné nástroje, takže nejaké zázraky sa od neho nedajú čakať. Vhodný program pre začiatočníka ktorý nepotrebuje nejaké komplexné prostredie.
borland c++ builder je to už profesionálny program, takže človeka čaká učite nejaký čas strávený tým ako to celé funguje. Zas na druhú stranu ponúka nástroje ktoré uľahčujú prácu.
To znamená, ak človek sa nemieni s c nejako veľmi zaoberať odporúčam dev (ja som javista ,teda moc c nepoužívam a teda s dev-cpp som si vystačil, odporúčam potom aj nástroje ako splint - prekontroluje kódy a vypíše možné miesta chýb - iba v konzole a valgrind - nástroj na kontrolu pamate - či ste niekde nezabudli uvoľniť pamať),
Čo sa týka druhej časti, .... Ja neviem čím to je ale je naozaj pre Vás taký problém použiť google ? ja som si spustil google.sk a tam som zadal C a vyskočilo zopár vhodných odkazov.
Keby ste chceli knižku o c tak odporúčam Programovanie v C od P. Herouta (osobne ho poznám, tak môžem odporučiť)
pheo napísal:Takže k prvej časti:
Keby ste chceli knižku o c tak odporúčam Programovanie v C od P. Herouta (osobne ho poznám, tak môžem odporučiť)
Taktiez mozem len vrelo odporucit tuto knizku. Ak chces zacat s C/C++ tak za tych 300 korun dostanes kvalitne podlklady pre ucenie aj s riesenymi prikladmi...
a este jeden zasadny rozdiel... v Dev C++ je to poctive tukanie kodu, pomerne zlozitejsie a viac pochopis funkciu tvojho programu
v C++ Builder mas predprogramovane komponenty... tam viac menej pracujes s vlastnostami komponentov... takze je to take kreslenie rychlejsie sa cez to naucis...
Silent napísal:nebo tady mas nejake ebooky c++
.....
Neviem pod akou licenciou šíriš tieto materiály ale prečítaj si pravidlá a hlavne Pravidlo 11 .... . Ked chceš poslať niečo takéto tak prosím využívaj iné formy komunikácie, ako email, icq, irc, a pod....
Samozrejme , už len čo sa týka rôznych zložitejších konštrukcií , tak tie budú implementované trocha inak, prípadne rôzne optimalizačné úpravy kódu ( presne ich tu nevyklopím ale keby niekto chcel .... , tak nech si prezrie exe v assembly podobe ..... ).
Pre kompilátor sú záväzné pravidla jazyka, a ako si to interne preloží na assembly tak to je už v jeho réžií.