---- no a mám tieto problémy :
Procesor :
Pri pretaktovaní programom Gigabyte Easy Tune 5 ma nepustí na 2700Mhz a viac, vtedy náhle spadne komp, pohral som sa v biose a zmenil násobič RAM-ky, aby ma povolilo ďalej. Môže to byť tým programom, bo niečo som o tom čítal. Teraz fičím stabilne na 2600Mhz, a pamäte sa držia priaznivo okolo 900Mhz pri násobiči 3.3 myslím . Skúšal som dať aj nižší násobič, ale ani to nepomáha. Je to zakladovou doskou, že ma nepustí ďalej v pretaktovaní ? Teplotu si kontrolujem, testujem ORTHOS-om , kludný stav 47 stupnov, max. zatazenie 80 stupnov.
Ak by sa dal viac pretaktovať, prosím napíšte mi ako, dokúpil by som aj chladič lepší samozrejme.
Keby niečo som NEskúsený overclocker, preto som šiel cez program.
----
Grafická karta,
myslím že je to základovou doskou, doska mi totižto nepodporuje viac ako 500Mhz jadro a 600Mhz pamäte grafickej karty, ja však mám kartu, ktorá má 625Mhz jadro a 800 - 900 pamäte. Len doska ich nemôže využiť. Používam kartu bohužial podtaktovanú na 500 jadro, 600 pamäť, chcem sa spýtať či nieje spôsob, ako tieto hranice zvýšiť, aby som dostal max. alebo viac zo svojej karty ?
Dá sa to dajako pretaktovať, aby mi karta dobre šlapala ?
Ďakujem za odpovede, dúfam že mi poradíte