pracujem v zahranici, konkretne nemecko.
pracujem pod slovenskou firmou ktora ma sidlo na slovensku ale moje miesto zamestnania je nemecko.
nastali tu nejake zmeny.
moje diety ktore som dostaval na ruku zrazu dostavam na vyplatnu pasku a su zdanene. je to normalne ??
este by som mal dotaz ohladom cestovneho. so slovenksa je to cca 1100KM a teda chcel by som vediet ci mam narok na nejake preplatenie cesty alebo nejake odskodne ze si nicim vlastne auto a palim vlastny benzin. v zmluve neni ziadna polozka ohladom toho ze si cestu hradim sam.
a teraz este jedna otazka ohladom poistenia. skoncila mi poistka ktoru som si sam platil. zamestnavatel mi strhol nejake tie € z vyplaty ze od dalsieho turnusu teda odo dna kedy mi skoncila moja poistka mi bude platit sam poistku. vychadza to cca 50€ mesacne. je to v poistovni allianz a zevraj je to nejaka kolektivna poistka pre 150 pracovnikov. ale z allianz som ziadnu karticku poistenca nedostal.beriem to tak ze to mam len poistenie v praci. doteraz som mal poistku z poistovne kooperativa a bolo to turisticke poistenie s manualnou pracou v zahranici, ktoru mozem vyuzivat po celej europe aj na osobne uceli ako dovolenka.
mozem sa na zamestnavatela ohradit ze si zaplatim vlastnu poistku ? vychadza to lacnejsie (kooperativa 1450 sk rocne!!!) a tato v allianz je to skoro 20 000 sk
rad by som si aj nejaky ten zakonnik prace precital ale je tam celkom dost bodov a pokial by som to cele precital tak aj osediviem.
nemate stym niekto skusenosti ?