Legalnost zbrani v EU, USA a inych krajinach

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Váš názor na držanie rôznych zbraní...

Hlasovanie ukončené 29 máj 2008, 19:04

Chcel by som, aby sa ako aj v Anglicku tak aj u nás plošne zakázali všetky strelné zbrane, nosenie vreckových nožíkov, "kaserov", boxerov, obuškov...
2
13%
Som za to, aby sa sprísnili naše možnosti držania a nosenia rôznych zbraní.
4
25%
Situácia na Slovensku sa podľa mňa dá celkom zvládnuť.
7
44%
Prijal by som väčšiu voľnosť čo sa týka možností nosenia streľnýh zbraní, no nie zas tak, ako v niektorých krajinách USA.
0
Žiadne hlasovania
Právo nosiť strelnú zbraň by mal mať podľa môjho názoru každý psychicky spôsobilý človek, ktorý dovŕšil plnoletosť.
3
19%

Celkom hlasov: 16

Petoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Legalnost zbrani v EU, USA a inych krajinach

Príspevok od používateľa Petoo »

Mno, tak aby som zacal. spravodajske servery a televizie su plne sprav o tom, ako nemecky policajti sikanuju slovakov a cechov - buzeruju nas za "zbrane".
tak napr, cloveka s vyskakovackou chceli udajne poslat na 15 dni do vazenia, no zaplatil nieco cez 400 EURO "kauciu", aby nemusel ist sediet

Takze k veci, myslim si ze, by bodlo, kebyze kazdy napiseme to, co vieme o krajinach EU (resp, aj celej europy+USA+rusko), co sa tyka moznosti nosenia zbrani na ich uzemi a potom to zhrnieme do jedneho prispevku, aby sme sa niekedy nedostali kvoli zdanlivo hluposti na par dni v zahranici "do chladku"

Nemceko
- vreckove noze mozu mat cepel max. 8,5cm dlhu
- su zakazane "vyskakovacky"
- zakazane obranne spreje ("kaser"), paralizery
- ???boxer, teleskopicky obusok??? - pravdepodobne zakazane???

Slovensko
- obranny sprej, boxer, teleskop, paralizer, plynova pistol su zatial u nas bez problemov (a dufajme a robme pre to vsetko, aby to tak aj ostalo), no na ich legalne nadobudnutie treba mat 18 rokov (neviem ci sa to tyka aj nozov)
-privitam dalsie info o vyskakovackach a podobne :)

Cesko
- prakticky rovnaka situacia ako u nas

Rusko
- ak sa nemylim, v Rusku moze clovek v pohode nosit noz, kaser, boxer... v tejto krajine si s takymito vecami netreba lamat hlavu.
- (taka zaujimavost) v Rusku bezni obyvatelia nemaju moznost legalne nadobudnut ziadne kratke strelne zbrane (ma ich len policia a ozbrojene zlozky), no taky paradox, hocikto si ta moze kupit kalasnikov, alebo iny samopal na vlastnu obranu. cize tak :)

Rakusko
???

Polsko
???

Madarsko
???

Anglicko
- v tejto krajine je situacia vazna. odkedy celoplosne zakazali strelne zbrane (sry, ale kktina na entú), tak u nich stupla nasilna trestna cinnost o 308%. Tento cin jednoducho dodal hajzlom sebavedomie, ze sa im nemoze nic pri zlocine stat, vsak ani policajti u nich nemaju zbrane, beznych obcanov udajne kefuju aj za kaser...
Viac prieskumov (vykonavanych priamo medzi odsudenymi vaznami) vravi o tom, ze zlodej sa mnohonasobne viac boji, ze ho niekto z obeti na mieste "odrovna", ako policie, ktora by nas mala chranit. A myslim si, ze v Anglicku sa to len potvrdilo.
-pravdepodobne zakazane obranne spreje, boxeri, teleskopy, paralyzery...
- blizsie presne info privitam :)

na zaver by som si dovolil pridat mojich najoblubenejsich citatov + stranku, so zaujimavou uvahou:
…oprávněná obrana není jen právem, ale přímo nevyhnutelnou povinností pro toho, kdo je odpovědný za život jiného, za rodinu či za stát. Naneštěstí se stává, že potřeba učinit agresora neschopným páchat škody někdy vyžaduje vzetí jeho života. V takovém případě je tento osudový důsledek možné přičíst agresorovi, jehož činy k této újmě vedly, i kdyby nebyl morálně odpovědný pro neschopnost jasného úsudku.
* Jan Pavel II
Obvyklá cesta do otroctví je, že vám
nejdřív seberou zbraně, pak majetek, a
nakonec vám řeknou, abyste drželi hubu a
dělali, že se vám to líbí.
* James A. Donald - novinar
Po každém masakru chtějí sebrat zbraně těm, kdo to neudělali. Jsem si zatraceně jistý, že bych nechtěl žít ve společnosti, kde by zbraně směla mít jen policie a armáda.
* William S. Burroughs - spisovatel

Kód: Vybrať všetko

http://www.gunlex.cz/?p=322

dufam, ze neduplikujem temu...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

co sa tyka USA tak tam zase vraj davaju zbran len nejaky jednoduchy dovod a cisty register :wink:
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Sheep napísal:co sa tyka USA tak tam zase vraj davaju zbran len nejaky jednoduchy dovod a cisty register :wink:
no nie vo vsetkych statoch je to tak... a tiez zrejme nemaju povolenie na nosenie zbrane ale len na jej drzanie (cize niekde doma na policke:P)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

miki690 napísal:no nie vo vsetkych statoch je to tak... a tiez zrejme nemaju povolenie na nosenie zbrane ale len na jej drzanie (cize niekde doma na policke:P)
no dava jediny zmysel, lebo v mestach vacsinou obycajni civilisti nemaju zbrane, ako kriminalita je velka, ale tie zbrane maju hlavne v tych vidieckych castiach, aby sa mohli branit proti vlamaniam, utokom zvierat atd...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

v britanii za kaser , paralizer , boxer , noz alebo teleskop sa normalne sedi.. v noci sa tam prechadzaju hliadky a checkuju nahodnych "podozrivych" obcanov.. ak daco najdu okamzite si cloveka zoberu...
u nas k tym nozom.. tiez je povolene nosit len noz s cepelou do urcitej dlzky(neviem presne kolko tusim 7 cm).. a nesmie byt na viditelnom mieste tak ako aj vsetky ostatne zbrane urcene na osobnu ochanu.. (kamaratovi trcala hlaven kalacha z ruksaku, samozrejme airsoft, siel tak po meste a vsimla si to bezpecnostna kamera zachvilu kamarat bol oprety o stenu kuklacmi ktori povyskakovali z fizelskej doavky :D )
//dik za k- bez podpisu.. srackar
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

lektor american nam hovoril ze v USA maju pravo drzania zbrane dokonca v ustave cize je to ovela dostupnejsie (a nasledne aj zneuzivanejsie) ako u nas.rozdiely v legistativach medzi jednotlivymi statmi spocivaju iba ze ake zbrane su volne predajne a ake uz nie.
NorthWindVG
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa NorthWindVG »

pinacolada napísal:lektor american nam hovoril ze v USA maju pravo drzania zbrane dokonca v ustave cize je to ovela dostupnejsie (a nasledne aj zneuzivanejsie) ako u nas.rozdiely v legistativach medzi jednotlivymi statmi spocivaju iba ze ake zbrane su volne predajne a ake uz nie.
presne tak, ako vravi. Druhy dodatok k americkej ustave (Right to bear arms) - pravo vlastnit zbrane

OT pre anglicky rozumejucich: na jednej stranke, kde predavaju tricka maju jeden velice zaujimavy motiv k tomu: http://tinyurl.com/5cd334 .Kazdy den sa na tom smejem :lol:
luksiman
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa luksiman »

mali sme v skole policajta a pytal som sa ho nato povedal ze boxer,teleskop je zbran urcena na trestnu cinnost!!! BLBOST...ten isty policajt bol u kamarata v skole (je to mulat) a policajt mu povedal ze v tvojom pripade by sme ta nezbalili lebo na tomto fasisitckom slovensku sa ti to hodi...ale udajne to je zakazane..kaser povoleny ^^
Petoo
Star
Star

luksiman napísal:mali sme v skole policajta a pytal som sa ho nato povedal ze boxer,teleskop je zbran urcena na trestnu cinnost!!! BLBOST...ten isty policajt bol u kamarata v skole (je to mulat) a policajt mu povedal ze v tvojom pripade by sme ta nezbalili lebo na tomto fasisitckom slovensku sa ti to hodi...ale udajne to je zakazane..kaser povoleny ^^
Blbosti, tak isto aj ako to obmedzenie cepele na slovensku do 7cm.
pinacolada napísal:lektor american nam hovoril ze v USA maju pravo drzania zbrane dokonca v ustave cize je to ovela dostupnejsie (a nasledne aj zneuzivanejsie) ako u nas.rozdiely v legistativach medzi jednotlivymi statmi spocivaju iba ze ake zbrane su volne predajne a ake uz nie.
na margo tvojho pripevku sem okopirujem len jedno: :)
25 států umožňuje člověku koupit zbraň, připnout si ji, a vyjít na ulici bez jakéhokoli povolení; někteří tvrdí, že je to šílené. Ovšem 4 z 5 vražd v USA se stanou v té druhé polovičce států; tak kdo je tu šílený?"
* Andrew Ford - skladatel a rádiový hlasatel
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

na slovensku je to zo zbranami este dobre si myslim ALE MOHLO BY TO BYT AJ NA LEPSEJ UROVNI. Nosit zbran je totiz pravo nie vysada a tito magori policajni nechcu zbrane vydavat lebo si myslia ze to mozu len oni. dost dobre to bolo napisane v casopise strelecka revue :wink: Kde bol na tuto temu perfektny clanok s ktorym absolutne suhlasim. Mimo ineho som zaryty zastanca zbrani. Kto je dalsi napiste SS (sukromna sprava - este ma tu dakto zdrbe za fasisticke pismenka) dikes.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

petoo: ale zalezi aj na tom ake staty s akou hustotou zaludnenia,rasovym zlozenim,...by som sa na to aj pozrel len sa mi nechce :D
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

v USA mozu volne nosit buchacky a potom kadejaky kkti strielaju po skolach :roll:

ten inteligent co mi dal K- nabudúce sa podpíš :roll:
Kaonashi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Kaonashi »

qwerty-xyz napísal:na slovensku je to zo zbranami este dobre si myslim ALE MOHLO BY TO BYT AJ NA LEPSEJ UROVNI. Nosit zbran je totiz pravo nie vysada a tito magori policajni nechcu zbrane vydavat lebo si myslia ze to mozu len oni. dost dobre to bolo napisane v casopise strelecka revue :wink: Kde bol na tuto temu perfektny clanok s ktorym absolutne suhlasim. Mimo ineho som zaryty zastanca zbrani. Kto je dalsi napiste SS (sukromna sprava - este ma tu dakto zdrbe za fasisticke pismenka) dikes.
hm...chceš aj zaradiť právo vlastniť zbraň medzi základné ľudské práva ako niektorí Američania? :D
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

M@rt1n napísal:v USA mozu volne nosit buchacky a potom kadejaky kkti strielaju po skolach :roll:
To ako fakt? :D potom ma co odrbavaju vo filmoch ked sa tam registruju pri kupe Gunu?
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

zas samozrejme to tam nerozdavaju pred skolou treba aj povolenie len je to trochu volnejšie ako inde
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Retne napísal:To ako fakt? :D potom ma co odrbavaju vo filmoch ked sa tam registruju pri kupe Gunu?
NO registruju, ale zrejme nepotrebuju zbrojny preukaz. Navyse je tam aj cakacia doba (kvoli zamedzeniu vrazde v afekte)
chrobakos
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chrobakos »

Raz v kobre 11 Semir zabasol typka lebo mal nunchaky..vlastne on mu potom usiel ale nakonec ho Semir aj tak dostal :lol:
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

Sheep napísal:co sa tyka USA tak tam zase vraj davaju zbran len nejaky jednoduchy dovod a cisty register :wink:
Ano ale napriklad ked si chces kupit tank alebo delo (je to mozne) tak nato musis mat pozemok sa mi zda nemozes strielat hocikde :D
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

No bratranec môj si minule kupoval čisto novú Dragunovku (70tis) a ešte zopár iných funkčných zbraní na papieroch(z Česka)..Ale strieľať s tým môže samozrejme len na strelnici :)
Prílohy
DSC00477.JPG
Petoo
Star
Star

SVD Dragunov nestoji 70 tisic ;-) viem o com hovorim, pred dvoma mesiacmi sme si ju kupili aj my ;-)

//no dobre, ale bol si relativne blizko s cenou :) btw, nechodi sem tvoj bratranec? by som s nim o tomto popisal :)
Napísať odpoveď