psychotesty pre uchádzačov o vodičák
-
peterkozel
Medium Professional
-
peterkozel
Medium Professional
nemyslim ze problem su stary ludia, doteraz to slapalo aj bez preskusavania starych ludi a vobec ani som snad nepocul ze by nejaky 70.rocny dedo niekoho dorazilKibo napísal:starsi ludia by namiesto psychotestov mali ist na preskusanie ako chodia vodici z povolania, ich schopnost reakcie a vnimania okolia sa s vekom znizuje (cest vynimkam)
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ohladom psychotestov pre dochodcov ... Suhlasim ale aj mam voci tomu mierny odpor ... Najdu sa starsi pani ktory jazdia skvele ... Taky keby ten test spravili na vybornu tak by som presunul dalsi test o 5rokov ... ale zas najdu sa aj iny ktory jazdia jak senilne trosky v 50aktuality.sk napísal:Na motoristov, ako aj ostatných účastníkov cestnej premávky čakajú od 1. októbra výrazné zmeny. Prináša ich nový zákon o cestnej premávke vypracovaný ministerstvom vnútra, ktorý dnes poslanci posunuli do druhého čítania. Hlavným zámerom rezortu je zníženie nehodovosti a zvýšenie bezpečnosti na cestách.
Vodiči sa musia pripraviť napríklad na celoročné svietenie, telefonovanie počas jazdy iba so súpravou handsfree, ale aj prísnejšie sankcie za alkohol či povinné zimné pneumatiky v prípade, že na vozovke bude sneh, ľad alebo námraza. Naopak, z návrhu vypadol pôvodne zamýšľaný zákaz pitia nápojov, jedenia a fajčenia počas šoférovania.
Zimný dezén
Zimný dezén musia mať za spomínaných podmienok osobné a úžitkové vozidlá do 3,5 tony, a to na všetkých nápravách. Výnimkou budú terénne autá, vozidlá používané v obci v súvislosti s plnením úloh na základe zmluvy o výkone prác vo verejnom záujme a pri núdzovom dojazde, ak je na náprave namontovaná náhradná pneumatika alebo pneumatika na núdzový dojazd.
Blokové pokuty
Maximálna výška blokovej pokuty stúpne zo súčasných 2000 Sk (62 eur) na 20.000 Sk (618 eur). Sankciu nad 2000 Sk však bude možné si odpracovať v rámci verejnoprospešných prác. Odmietnutie dychovej skúšky vyjde vodiča na 10.000 Sk (308 eur) až 40.000 Sk (1233 eur), za jazdu pod vplyvom alkoholu hrozí pokuta od 7000 Sk (216 eur) do 30.000 Sk (925 eur) a zákaz činnosti viesť motorové vozidlo do päť rokov.
Za požitie alkoholu počas jazdy, spôsobenie dopravnej nehody alebo prekročenie rýchlosti bude hroziť pokuta od 5000 Sk (154 eur) do 25.000 Sk (771 eur) a zákaz viesť motorové vozidlo do troch rokov.
Odobratie preukazu
V prípade nezaplatenia pokuty bude možné odobrať vodičský preukaz. Ten bude vrátený, ak vodič sankciu uhradí do 15 dní.
Zmeny sa týkajú aj maximálnych rýchlostí
V obci klesne na 50 km/h a na diaľniciach alebo na rýchlostných cestách v obci budú môcť vodiči jazdiť maximálne 90 km/h. Na diaľnici mimo obce sa zvýši minimálna rýchlosť zo súčasných 50 km/h na 80 km/h.
Povinnosti pre cyklistov
Nový zákon o cestnej premávke tiež zavádza povinnosť nosenia ochrannej prilby pre cyklistov počas jazdy mimo obce a pre chodcov nutnosť byť mimo obce označený reflexným prvkom. Cyklisti do 15 rokov budú povinní nosiť prilbu aj v obci.
Pravidlá pre policajtov
Podľa nových pravidiel budú príslušníci Policajného zboru dokumentovať len nehody, kde došlo k zraneniu alebo úmrtiu, respektíve ak škody na majetku prekročia 120.000 Sk (3710 eur). Doteraz robili výjazdy k nehodám so škodou nad 81.000 Sk (2505 eur).
Kamionisti nebudú môcť vyraziť na slovenské cesty počas ôsmich hodín do týždňa. Ide o piatkové a nedeľné popoludnia v čase od 16. do 20. hodiny. V súčasnosti majú kamionisti 22-hodinový zákaz jazdy počas nedele. Opatrenie by malo napomôcť plynulosti cestnej premávky.
Zákonom sa ustanovuje okruh vozidiel s právom prednostnej jazdy
Okrem hasičov a zdravotníkov budú mať po novom právo prednostnej jazdy aj predsedovia vyšších územných celkov (župani), predseda Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ), riaditeľ Národného bezpečnostného úradu (NBÚ), predseda Najvyššieho súdu SR, predseda Ústavného súdu SR či Generálny prokurátor SR.
(Zas si chu*i presadili svoje)
Vozidlo s právom prednostnej jazdy a vozidlo, ktoré sprevádza, majú pri čerpaní pohonných látok prednosť; pritom nemusia používať zvláštne výstražné znamenie. Právna norma zavádza povinnosť podrobiť sa psychologickému vyšetreniu pre všetkých žiadateľov o udelenie vodičského oprávnenia. Po veku 65 rokov by mali vodiči absolvovať psychotesty každé dva roky.
Návrh zákona v rozprave kritizovali opoziční poslanci. Napríklad povinné psychotesty po dosiahnutí 65-ky charakterizoval Martin Fronc (KDH) spôsobom, že "zákon nás považuje za dementov". Do druhého čítania poslanci posunuli aj novelu zákona o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu.
A psychotest ma minul cize mi to az tak neprekaza ... ale suhlasim z turtlakom ze Testosteronovy nabuchanci by vdaka psychotestu vodicak nedostali ... vdaka tomu by som si ja usetril dve nervove situacie a asi hodinu nahanaciek po meste co bol takyto nabuchanec na MBcke tak vytrvaly ze za mnou lietal po meste asi hodinu po tom co som zatrubil lebo mu to asi 6x skapalo na semafore a jeho prevadzkova rychlost bola max 30. Ale ked sa nasral tak s tym lietal jak z Buggati Veyron ... nevadilo mu ze asi 10x presiel cez cervenu ... a az na Obchvate sa ukludnil.
-
peterkozel
Medium Professional
ved jasne, mna strasne serie ze chcu znizit umrtnost na cestach ale neviem ci to dosiahnu prave takto a este viac ma sere ze poznam mnoho ludi co najebkany ako delo usmrtili chodcu a tak a v pohode si lietaju po svete dalej, je v tom strasny bordelKibo napísal:ale ja som to skor myslel v navaznosti na to, ze chceli starsich poslat na psychotesty
[quote="Plexxak"]Je to hlupost, zasa sa chce niekto nabalit... Povedtze mi akou formou to bude prebiehat, pohovor, testy, dotaznik, alebo ako? Ako dokaze psycholog, ktory ma vidi prvykrat v zivote povedat ci mam sklony k agresii alebo nie... Vsetky tieto rozhovory sa daju nacvicit, rovnako aj testy, tam su skratka obsiahnute modelove situacie a to sa da zahrat... A ked aj mam, tak co, nepustia ma za volant? Ved to je nezmysel
ako tak s týmto môžem len súhlasiť!!! psychotesty sú len daľšia blbosť pre vybavenie vodičáku
ako mne to už môže byť jedno (ja mám vodičák už pár rokov) ale tak toto je riadna blbosť, to akože psychológovia nemajú čo robiť? dúfam že tam dajú že aj všetci čo vodičák už majú budú musieť prejsť psychotestom (to chcem vidieť tie čakacie doby)
presne pri psychoteste sa budeš tváriť ako anielik a nemusíš mať ani VŠMU a dobrý herecký výkon je na svete:)
keby to malo nejaký zmysel tak nepoviem ale veď aj keď niekto spôsbí 10
nehôd a vidím ho vyškereného behať po meste tak zákony sú len pre niektorých ludí (všetci sme so rovní ale niektorí sú si rovnejší:)
ako zdravotnícke kurzy dajme tomu (potrebuješ pri nehode) ale toto je blbosť! zachvíľu budem musieť robiť a test fyzickej zdatnosti ako pri bezpečnostnej previerke a vodičák sa vyšplhá aj na 20 tisíc
ako tak s týmto môžem len súhlasiť!!! psychotesty sú len daľšia blbosť pre vybavenie vodičáku
ako mne to už môže byť jedno (ja mám vodičák už pár rokov) ale tak toto je riadna blbosť, to akože psychológovia nemajú čo robiť? dúfam že tam dajú že aj všetci čo vodičák už majú budú musieť prejsť psychotestom (to chcem vidieť tie čakacie doby)
presne pri psychoteste sa budeš tváriť ako anielik a nemusíš mať ani VŠMU a dobrý herecký výkon je na svete:)
keby to malo nejaký zmysel tak nepoviem ale veď aj keď niekto spôsbí 10
nehôd a vidím ho vyškereného behať po meste tak zákony sú len pre niektorých ludí (všetci sme so rovní ale niektorí sú si rovnejší:)
ako zdravotnícke kurzy dajme tomu (potrebuješ pri nehode) ale toto je blbosť! zachvíľu budem musieť robiť a test fyzickej zdatnosti ako pri bezpečnostnej previerke a vodičák sa vyšplhá aj na 20 tisíc
po prve pokial nebol uchadzac o vodicak doteraz na nijakom psychickom vysetrenie tak to zdravotne zaznamy asi neurcia a po druhe zdravotna prehliadka znamena v dnesnej reci razitko od obvodneho, nie kontrolaschw33k napísal:už pri lekárskej prehliadke sa určí ako je na tom psychicky daný uchádzač (zdravotné záznamy a pod.)
celkovo tieto "novo" zákony neuznávam, dlhé veky to šlapalo bez nich, ale v súčastnosti sa vždy nájde niekto kto vymyslí vždy niečo nové
celkovo som za, ked vidim ako ludia jazdia
a ked si myslis ze to ako sa jazdi na Slovensku znamena ze to slapalo tak naozaj neviem ci sa smiat alebo plakat, chod sa pozret ako sa jazdi uz len v takom Rakusku, nehovoriac o Nemecku a pod...ked vides za Rakuske hranice jediny kto jazdi jak debil je Slovak, ked niekto nie je schopny zvladat stres, vypete situacie a kontrolovat svoj hnev a ku tomu vsetkemu si musi nieco kompenzovat nema co soferovat, myslim ze keby tie testy robili aj vsetci sucasny vodici, jazdilo by na slovensku tak 50% ludi
-
Shark NX
Addict
Coldrain ... no neviem ... Rakusaci jazdia Pomali z rozvahou a bez stresu ... Ale akonahle dojde k nejakej stresovej situacii vsetci po brzdach a pome vleceme sa.
Ranne zapchy v Rakusku na Mestskych obchvatoch su nocnou morou pre slovaka ...
Na slovensku sa to vsetko pomali hybe
V rakusku?? Vsetko stoji 20minut ani nikoho nehne az pokial sa nevytrubia a zrazu sa vsetci pohnu ... a to je zo vsetkym tak.
Nehoda?? Aj ked je zataraseny len jeden pruh. Utvori sa 10km kolona a vsetko stoji az kym nedojdu policajti a nedaju prikaz na papieri ze sa mozu hybat ... Na slovensku zostanu hlavny akteri a svedkovia pri nehode a zvysok ide.
Rush Hour?? Vsetci letia 80 vo vsetkych piatich pruhoch ... pri snahe ist rychlejsie ta blokuju rukami nohami ... ich nezaujima ze mas za 30minut lietadlo
... Na Slovensku sa natlacia na jeden a na druhom idu ti ktory sa bud ponahlaju a v pripade ze sa niekto vyslovene ponahla tak zrychlia alebo uhnu. A ked im ukazes letenku ze sa ponahlas tak sa ospravedlnia a pustia ta.
Ranne zapchy v Rakusku na Mestskych obchvatoch su nocnou morou pre slovaka ...
Na slovensku sa to vsetko pomali hybe
V rakusku?? Vsetko stoji 20minut ani nikoho nehne az pokial sa nevytrubia a zrazu sa vsetci pohnu ... a to je zo vsetkym tak.
Nehoda?? Aj ked je zataraseny len jeden pruh. Utvori sa 10km kolona a vsetko stoji az kym nedojdu policajti a nedaju prikaz na papieri ze sa mozu hybat ... Na slovensku zostanu hlavny akteri a svedkovia pri nehode a zvysok ide.
Rush Hour?? Vsetci letia 80 vo vsetkych piatich pruhoch ... pri snahe ist rychlejsie ta blokuju rukami nohami ... ich nezaujima ze mas za 30minut lietadlo
jj presne si to iste myslim aj ja zbytocne sa bude zanho viac platit a budu s nim este aj opletacky podla mna to je somarinaŠu-Do napísal:tak ci tak to nema vyznam... nikdy som nepocul ze by niekto s psychickymi problemami sposobil nehodu
akurat bude vodicak drahsi a dlhsie a zlozitejsie sa vybavovat
btw: niekto tu nieco kecal ze v bulvari su nehody mentalnych jazdcov tak sa ho spytam ze v ktorom casaku lebo ja som taki nevidel
toto to bol ten clanok, v utorok v novom caseFilipito napísal:btw: niekto tu nieco kecal ze v bulvari su nehody mentalnych jazdcov tak sa ho spytam ze v ktorom casaku lebo ja som taki nevidel
http://www.cas.sk/clanok/76342/za-vodic ... ic-sk.html
-
Vesper
Professional
Psychotesty by som v pohode podporil pretože normálny človek to spraví a predíde sa vodičom-dementom. POznám chalana, ktorý ma seriózny psychický postih (naučil sa hovoriť keď mal 5 rokov a na ZŠ nebol hodnotený z vúčšiny predmetov) a bez problémov vodičák. Podľa mňa takýto element môže slušne ohroziť ostatných vodičov a tolen kvôli tomu, že mu slovenská legislatíva umožnila získať vodičské oprávnenie 
-
Šu-Do
Redeemer
myslel clanok kde sa pise o nehode ktoru sposobil psychicky naruseny clovek alebo podobny, kvoli ktorym sa robia tie psychotestySyfon napísal:toto to bol ten clanok, v utorok v novom case
http://www.cas.sk/clanok/76342/za-vodic ... ic-sk.html