TTL logika

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
jozinko
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

TTL logika

Príspevok od používateľa jozinko »

Zdravim, potreboval by som zohnat nejake info o TTL logike ( z elektroniky ) a v skriptach je tato kapitola preskocena a na nete som toho zatial moc nenasiel, neviete mi niekto poradit? :cry:
SIX
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SIX »

co presne ta zaujima
jozinko
Light Star
Light Star

Ja neviem, hocico, ja som o tom v zivote nepocul a mam o tom napisat nejake zadanie (referat alebo ako to nazveme) na 5 stran.. :?
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

o TTL zozenies nie len na 5 stran, ale aj na 50 bez problemov. len musis vediet co hladat. najprv by som povedal nieco o tranzistoroch (ktore sluzia v obvodoch na spinanie), potom by som asi uviedol od kolko do kolko voltov sa berie v TTL logike logicka jednotka (1 alebo tiez oznacovana ako H (high)) a logicka nula. potom by som asi uviedol zakladne logicke cleny (and, or, not) a tie dalsie tiez pouzivane (nand, nor, xor). a po tychto informaciach by som napriklad ukazal ako pracuje TTL logika na nejakom jednoduchom obvode. napriklad komparator dvoch cisel alebo dekoder. a ozaj, tiez by som spomenul karnaughove mapy, vektor logickych hodnot, pravdivostnu tabulku. a tiez aj preklapacie obvody (JK, RS, D). ak by nejaky problem, tak kludne SS (ak nebudem odpovedat tu na fore). logicke obvody ma celkom aj bavili :) tiez je dobra otazka nac ti to bude? na strednu? na zakladku? na vysku? na aku? na aky predmet? v akej rozsiahlosti?
jozinko
Light Star
Light Star

Mne to treba na vysku.. Vies, ja s obkecavanim nemam problem, to sa da, lenze ja som z gymnazia a teda nemam ani najmensi sajn o ziadnej elektronike..a treba mi to na 5 stran rukou, Ziadne obmedzenia v tom nemam, bolo mi len povedane ze "zadanie na 5 stran o TTL logike", takze mam viac-menej volnu ruku...
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

na aku vysku? ak je to FIIT alebo FEI, tak tam spomen vyssiu uvedene (vygooglis podla slov ktore som pouzival ako napriklad logicke cleny and, or, bla bla bla). ak to mas na netechnicku skolu, tak skor sa zameraj na to, aby si objasnil vocogo. netreba psiat ako co podrobne funguje. napis aj skolu. len tak pre zaujimavost. sa mi nechce verit, ze na vyske moze byt take lahke zadanie, ze 5 stran o TTL :) zrejme je to len okrajove (co si myslim)
Silent
Star
Star

Príspevok od používateľa Silent »

tady

Kód: Vybrať všetko

http://cs.wikipedia.org/wiki/TTL_(logika)
ale je to kratke
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

http://alzat.spseke.sk/Ttl_mos/Log_obv/log_obv.htm
su tam nejake schemy a vzorce, mozno ti to pomoze, aj ked na 5 stran to nebude :)
Filipp
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Re: TTL logika

Príspevok od používateľa Filipp »

Napísať odpoveď