OBMEDZOVANIE VYVOJA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

OBMEDZOVANIE VYVOJA

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

neviem aky nazov ale budiz,po zamysleni s partiou kamaratov prislo na sci-fi temu,teda na temu kam smeruje svetovy vyvoj v technike a dosli sme k zaveru ze vyvoj je obmedzovany a to dost,teda aspon podla nas.

Prejdem k veci
Vyvoj super vojakov podla nas nemoze ist spravnym smerom a rychlejsie pretoze pokial by boli vojaci ako stroje tak by nemohla byt tak uspesna korupcia a sikana v armade,nemohlo by sa v tej armade kradnut a bol by tam poriadok tudoz to nevyhovuje urcitym ludom ktori mozno sami niekde v bunkroch za takyto vyskum zodpovedaju.

Teleporty
technologia teleportovania sa podla mna mohla byt vyvinuta uz davnejsie podla mna neni hlavny problem ze nevedia ako na to,ale ten ze v momente kedy by sa clovek mohol premiestnit na nejake miesto na zemi v zlomku sekundy tak co by sa stalo s ostatnymi spolocnostami? myslim s tymi co vyrabaju auta,lode,lietadla,postove a dopravne spolocnosti. Ved to by vsetko zaniklo a to su obrovske prachy. Podla mna oni drzia vyvoj techniky pozadu.

A takych veci nas napadalo spusta co vy nato? Podla mna to je pravda lebo vyvoj novej technologie dost ovplyvni ostatne veci a su tam obrovske peniaze nato aby to niekto nechal len tak.
:wink:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

dobre ranko :roll:
nucli
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa nucli »

pinacolada napísal:dobre ranko :roll:
ale no tak, nebud taky tvrdy...

teleport a podobne veci podla mna su prilis velkou vedeckou vyzvou nez aby ich niekto, kvoli stratam celych sektorov, prestal vyvijat, skor sa na nich pracuje, no vysledky ostavaju v labakoch... viac k tomu povedat neviem, nie som od fachu :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

qwerty-xyz: no a? mysliš, že prečo sa nezačalo napriklad vyrabať auto pohanane parou, ked bolo zostrojenych už davno niekolko funkčnych automobilov s pohonom na paru a ich rychlosť sa rovnala klasickym automobilom? pretože by išli velke spoločnosti obchodujuce s palivami do pče..

//a k tym supervojakom.. radšej sa zamysli nad tym, kde by sme došli vo vyvoji v oblasti lekarstva a podobne, keby neboli vojny? ludstvo sa cele veky zaoberalo zdokonalovanim a vyvojom roznych zbrani až sme v sučastnosti došli na taku uroven, že ani nevieme čo s tolkymi druhmi a počtom zbrani robiť.. možno keby sme sa nezapodievali zbranami a podobne, došli by sme na taku uroven ako mimozemske civilizacie, cestovanie rychlosťou svetla a podobne..
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

sa mi zda, ze niekto pozera vela sci-fi filmov...nic take ako teleporty v dnesnom svete neexistuje - zatal nedokazeme prenasat take mnoztvo hmoty na velke vzdialenosti..to uz by mohla existovat napr aj bezdrotova sprcha :D ale je pekne verit, ze nieco take existuje...

s ostatnou castou prispevku viac-menej suhlasim...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

supervojaci sa vyvijaju. stale sa zlepsuju zbranove systemy, jednotkam vymyslaju bojove obleky, ktore ich uchrania takmer pred vsetkym. Na tomto sa nestraca, ale sa na tom zarabaju velke prachy pri predaji technologii a samotnych vyrobkov.

teleporty: no to ste sa s kamosmi uzniesli na riadnej kktine :lol:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

qwerty, podla mna si to trochu spatne vykladas, vyvoj ako taky sa obmedzoval v minulosti kedy prednostou boli nabozenstva, vojny, nadvlada...atd

ale ked sa nato pozriem dnes tak tu uplne najmodernejsiu a najdokonalejsiu techniku ma armada, a co sa tyka teleportu tak ten este vymysleny nebol do takej miery aby sa dal vyuzivat v praxi a uz vobec neviem ako jeho vyvoju zamedzuju firmy vyrabajuce dopravne prostriedky :wink:
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ak náhodou niekedy bude existovať teleport, určite budú (podľa mňa) proti nemu veľké protesty (ide o to, že dokáže to, že je človek iba hmota, ktorá sa dá niekam preniesť).
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Neviem ci je to tak ako pises v prvom prispevku, ale myslim si ,ze je to tak dobre. A prestan pozerat Transformers a Terminatora, lebo ti to neprospieva :wink:
Nie nemyslim si, aby boli dnesny vedci tak namakany, aby vedeli zostrojit to o com pises ty. A aj keby vedeli, nebolo by to povedane verejne a je tam velke riziko.
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Designer »

Chrono , to je dost diskutabilne ale z casti mas pravdu , jedna strana bude rada ze sa dostane kam chce bez akejkolvek namahy , druha strana sa zamysli nad tym tak ako ty , je to natom , ako to ludia prijmu . Samozrejme ze protesty proti tomu budu , tak ako si to ty vysvetlil ale aj transfuzia krvy , ktora moze zachranit cloveka je u niektorych nabozestiev protestovana - ak som to spravne napisal .
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Designer napísal:ak som to spravne napisal .
nenapisal...krvi sa pise s makkym I :) a namiesto "protestovana" by som dal "odmietana" :D
prepac, ale nedalo mi to, ked si mi tak nahral ...bez urazky :)

qwerty-xyz ak sa cosi take naozaj deje, tak o tom nikdy nebudeme vediet s istotou ;)...
co sa odmietania novotin tyka, tak to tak bolo velmi casto aj v minulosti...a veci tebou spomenute, by zrejme neboli vynimkou

ak ti to naozaj vadi, tak sa prepracuj az tam kdesi "hore" a potom sa uvidi, ci by si sa ty spraval inak :)...predpokladam, ze sa to nikdy nestane, ale skus si to aspon predstavit ;)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

No dobre, teleporty by boli uzasna vec, ale ako tu kolegovia pisu, masivne nasadenie by mohlo zruinovat dopravne spolocnosti... ledazeby sa preorientovali na dopravu teleportmi... tie by si predsa nemohol kazdy dovolit a tak by mohli profitovat z poplatkov za ich pouzivanie :D
a k tomu spomalovaniu vyvoja - nie vzdy sa vsetko musi skoncit tak katastrofalne, ked nastupi nova technologia. Ved vezmite si zapalky vs. zapalovac - obe sa pouzivaju sucasne a vyrobcovia zapaliek neskrachovali :wink:
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

fizz napísal:Zapalovac bol skor :wink:
a jejda, mas podla vsetkeho pravdu (zapalovac: 1823), nasiel som na nete
O predchodcoch zápaliek sa dá dočítať i v literatúre. V knihe Zlatý človek od Móra Jókaia sa vo vysvetlivkách na konci knihy môžeme dočítať: Platinový zapaľovač - jeden zo zlepšených typov rozžíhadiel pred objavením zápalky. Vynašiel ho nemecký chemik Dobereiner v roku 1823. Do nádobky so zriedenou kyselinou sírovou treba ponoriť sklenený zvon so zinkovou paličkou. Pôsobením kyseliny na zinok vznikne vodík. Keď sa cez ventil pustí vytvorený vodík na platinovú hubku, tá sa rozžeraví.
tak snad sa tomu da verit...
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ten zapalovac a zapalky to je ina vec , ked sa v minulosti jazdilo na konoch a tavach , kupovali sa kone a tavy , prisli prve auta tak kone nahradili auta a motorova doprava , potom prisla verejna preprava , ktora sluzila pre ludi ktory nemaju auto , a doteraz sa pouzivaju obe veci , nemaju vsetci ludia auta tak chodia vlakom ... Lenze ak pride teleport tak ludom bude vyhodnejsie behom sekundy byt na mieste kde chcu ako tam ist autom povedzme 5 hodin , ak bude teleport predajny , tak to bude draha zalezitost a bude to mat malo ludi cize auta a klasicka dobrava urcite nevymyzne , lenze co ak bude stanica kde by bolo 5 teleportov das mu 5 kil a ides kde chces , vtedy bude problem , alebo bude mat kazdy osobny teleport tak jak ma teraz kazdy mp3-ku .. :P Aj ked by boli bezne osobne teleporty , ja by som si urcite zajazdil v aute uz len kvoli tomu pozitku z jazdy ... Ale toto su fak len filozofie a uvahy , a moj vyplod fanztazie , moc vazne to neberte :P
Kaonashi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Kaonashi »

no jasné...keby vedci prišli na kvantovú mechaniku už v 14. storočí a keby sa našlo pár miliárd eur na vývoj teleportu, ktorý by dokázal prenášať aj niečo viac ako fotóny (ako je tomu dnes)...tak už by to bolo...to už skôr bude potrubná MHD ako vo futurame...

načo supervojaci ak môžeme mať balistické strely s jadrovými hlavicami...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Kaonashi napísal: načo supervojaci ak môžeme mať balistické strely s jadrovými hlavicami...
ale ked je vzbura v strede mesta nevyhodis do luftu svoju vlastnu rit balistickymi strelami. Miesto toho posles na dav blbeckov so satkami na xichte a dlazobnymi kockami v ruke skupinku vojakov oblecenych do handier od Future force warrior.

K teleportom: ste vsetci vynechavali hodiny fyziky alebo co? Uistujem vas, ze ziadna podobna technologia zatajovana nieje pretoze neexistuje a dokonca som uz cital aj o tom preco sa nieco take zostrojit neda (len si to uz nepamatam). Ale ved to je aj proti obycajnemu rozumu. Ako si to vlastne predstavujete? Som tu a bum mavnutim carovneho prutika som niekde inde? Pozerate prilis vela sci-fi.
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ok , mozno mas pravdu ale , myslis ze keby si prisiel do roku 1536 , verili by ti ze sa jednym kliknutim da poslat sprava z Bratislavy do Hong-Kongu ? Jules Verne tiez pisal o cestach na mesiac etc , povazovali ho za blazna , no nemal pravdu ? Tazko dnes hovorit o tom co moze alebo nemoze byt v buducnosti ...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ja hovorim o fyzikalnych teoriach, ktore su v sucasnej dobe povazovane za pravdive, velakrat boli overene a nemyslim si, ze zakonitosti prirody sa v buducnosti budu menit nech uz postupime vo vyvoji akokolvek.
Mozno budu lietajuce bicykle, mozno budu terminatori, ale teleport isto iste nebude uz len z obycajneho dovodu zachovania energii. Jediny sposob ako by si sa mohol teoreticky vyhnut fyzike tak ako ju pozname je v blizkosti ciernej diery a to by sa Ti nepacilo.

ad mimozemstani :D
axXis napísal:Ked som kukol do takejto temy nedalo mi prihodit este jednu vec, ktoru som nedavno pocul.
Pravdepodobnost, ze mimozemska civilizacia existuje je pomerne vysoka, resp. je pravdepodobnost, ze niekedy existovala.
Pri takej rozlohe vesmiru aka je by bolo skor nepravdepodobne, ze nikdy okrem nas nic zive nebolo. Skutocny problem je vsak v nacasovani. Zoberme si cas, ktory je zivot na Zami, oproti dlzke zivotu vesmiru je to len obycajny zlomok a to nejdem hovorit aky zlomok je cas, ktory sme schopni nadviazat s inou civilizaciou rozumny konktakt (cca poslednych 50 rokov). Ak povazime, ze aj ta druha civilizacia by mala rovnaky casovy vyvoj ako my musela by to byt svinsky velka nahoda, ze by sme sa stretli prave ked obe formy zivota existuju resp. su schopne komunikacie medzi sebou.
Takze pravdepodobnost UFO ako niecoho vyrobeneho mimo Zeme je u mna limita bliziaca sa k nule.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Old Dirty Bastard napísal: možno keby sme sa nezapodievali zbranami a podobne, došli by sme na taku uroven ako mimozemske civilizacie, cestovanie rychlosťou svetla a podobne..
Najvyznamnejsie objavy ktore ovplivnuju kazdodenne tvoj zivot ako je radio televizor internet laser pocitac boli vyvinute na vojnove ucely. Ty sa zamysli nad tym ze ludstvo pocas 5 rokoch vojny dokaze vyvyinut technologie ktore postacia na cele storocie. Otazkou je ci to mnozstvo zabitych ludi za to stalo.

Ty tych mimozemstanov poznas, ako vies ze vobec existuju ? : )) Cestovanie rychlostou svetla heh ...
Napísať odpoveď