skôr niečo, čo prenáša velmi, ale velmi rýchlo. (Svetlo ale nepredbehne).
Najväčší pokrok by bol, keby sa ľudia prestali vraždiť kvôli hovadinám
a vynálezy nech idú z rozumného vývoja, nie zo zbraní, ale to sa asi ešte dlho nestane.
no.. tak asi ti bude na kkt auto a benzin ked luskneš prstami a budeš mocť byť kdekolvekSheep napísal:a co sa tyka teleportu tak ten este vymysleny nebol do takej miery aby sa dal vyuzivat v praxi a uz vobec neviem ako jeho vyvoju zamedzuju firmy vyrabajuce dopravne prostriedky
no ved to sa už davno dokazalo.. to, že ludia veria aj v niečo nadpozemske v tele(dušu) sa nebude dať vyvratiť, pretože sa to ani neda dokazať.. teda budu ludia v tom, že sa duša prenaša spolu s telom.. ja len čakam ako zareaguje cirkev, ked vedci vyklonuju prveho človeka(na margo jeho duše)chrono napísal:Ak náhodou niekedy bude existovať teleport, určite budú (podľa mňa) proti nemu veľké protesty (ide o to, že dokáže to, že je človek iba hmota, ktorá sa dá niekam preniesť).
no neviem ako ty vnimaš fyziku.. ale ludske telo sa sklada z atomov a molekul ako akakolvek ina latka na planete.. ak sa da preniesť teleportom laser/fotony na určitu vzdialenosť(už dnes), čo je take nerealisticke na prenašani väčších objektov?axXis napísal:K teleportom: ste vsetci vynechavali hodiny fyziky alebo co? Uistujem vas, ze ziadna podobna technologia zatajovana nieje pretoze neexistuje a dokonca som uz cital aj o tom preco sa nieco take zostrojit neda (len si to uz nepamatam). Ale ved to je aj proti obycajnemu rozumu. Ako si to vlastne predstavujete? Som tu a bum mavnutim carovneho prutika som niekde inde? Pozerate prilis vela sci-fi.
hmm, a čo bermudsky trojuholnik? ako mi chceš vysvetliť, že sa v nom pred par rokmi stratilo lietadlo a ludia s nim nemali nejakych 11 minut kontakt, po 11 minutach sa zrazu lietadlo objavilo na radare o 300km dalej a pilot lietadla mal na hodinkach čas posunuty o 11 minut dozadu.. na zamyslenie, čo? aj ked su červie(nie čierne) diery nekontrolovatelne, daju sa považovať za teleport.. kedže sa pri vytvoreni červej diery zakrivy priestor(da sa to predstaviť ako obyčajny papier, na ktorom sa potrebuješ dostať z jednej strany na druhu.. teraz si predstav, že priložiš konce papiera k sebe)..axXis napísal:Ja hovorim o fyzikalnych teoriach, ktore su v sucasnej dobe povazovane za pravdive, velakrat boli overene a nemyslim si, ze zakonitosti prirody sa v buducnosti budu menit nech uz postupime vo vyvoji akokolvek.
Mozno budu lietajuce bicykle, mozno budu terminatori, ale teleport isto iste nebude uz len z obycajneho dovodu zachovania energii. Jediny sposob ako by si sa mohol teoreticky vyhnut fyzike tak ako ju pozname je v blizkosti ciernej diery a to by sa Ti nepacilo.
A vies aky je rozdiel medzi fotonom, ktory vlastne ani tak uplne nieje castica ale v podstate vlnenie a casticami z ktorych sa skladas Ty?ODbastard :D napísal:no neviem ako ty vnimaš fyziku.. ale ludske telo sa sklada z atomov a molekul ako akakolvek ina latka na planete.. ak sa da preniesť teleportom laser/fotony na určitu vzdialenosť(už dnes), čo je take nerealisticke na prenašani väčších objektov?
hej presne, budeme sa posielat v digitalnom signale cez krutene dvojliny a po ceste sa zastavime na kavu v rapidshariNadeo napísal:Ja som raz videl dokument o "teleportoch" a tam uvazovali , ze na uskladnenie vsetkych datach o bunkach by trebalo par 100 petabajtov..
Designer napísal:http://odkazy.internetshopping.cz/lide/ ... leport.htm
precital som to este druhykrat a sme doma...Na objavení, resp. vývoji teleportácie pracujú vedci viacerých štátov. A hoci sám Albert Einstein pokladal teleportáciu za nemožnú, prvý úspech už zaznamenali rakúski fyzici. V utajených laboratóriách, ktoré patria univerzite v Innsbrucku, sa podaril prvý prenos hmoty na diaľku. Svetelný paprsok rozložili na hmotné častice - fotóny, ktoré tvoria svetlo. Informáciu prevzal iný svetelný lúč, preniesol ju na miesto, vzdialené asi 90 cm, kde sa vytvorila replika.
a znova tu mas problem s rychlostou. ak to bude trvat nejaky cas (akokolvek maly) nevyhnes sa platnemu vzorcu s=v.tOld Dirty Bastard napísal:axXis: myslim, že ani neuvidiš, lol.. hovorim čisto hypoteticky, snad nechceš, aby som ti tu teraz poskytol alternativny zdroj energie, aky by sa dal použiťa nikto nehovoril v momente, nejaky čas to bude predsa len trvať.. Einstein tvrdil, že ak budeme poznať štvrty rozmer, budeme schopní cestovať kamkolvek v priebehu 1 sekundy.
kto tu spominal americku letku, tvrdil som, že sa tam stratilo lietadlo a v zapäti sa objavilo o 300km dalej.. jj viem, stavaju sa take veci všade na svete.. maš pravdu, nam sa minule v obyvačke zjavil mig.. už zase..P3Bo napísal:2 OLD DIRTY BASTARD : s tym bermudskym trojuholnikom je to tak na 85% vysvetlene je tu o tom tema o paranormalnych javoch do ktorej som prepisal nejeden clanok z jednej mudrej knihy. Treba si uvedomit ze lietadla sa stracaju vsade na svete lenze ked sa to stane tam je z toho velke halo . Hlavne kvoli pripadu zmiznutia americkej letky ale to je uz objasnene . Nerob zahady tam kde niesu : )
daj mi teda clanok ... pozri staci ze si prilozis cisielko sem cisielko tam a uz z toho mame preklep ...Old Dirty Bastard napísal:kto tu spominal americku letku, tvrdil som, že sa tam stratilo lietadlo a v zapäti sa objavilo o 300km dalej..
zatvorte si okna / mozno byvas v hangari : )))Old Dirty Bastard napísal:jj viem, stavaju sa take veci všade na svete.. maš pravdu, nam sa minule v obyvačke zjavil mig.. už zase..