z nicoho nic vypne pocitac
-
drdi21
Star
- Kontaktovať používateľa:
z nicoho nic vypne pocitac
caute.poskladal som si stare veci z pocitaca a urobil si z toho novy komp.menil som iba zdroj.z 300 na 350.stare veci slapali dobre.neboli ani velmi stare.teraz sa mi stava ze mi vypne z nicoho nic pocitac.niekedy asi 1 minutu po spusteni alebo ked na nom daco robim.cim to moze byt???
Nicim nepodlozena hlaska typu "Podla mna nie" nema ziadnu vahu. Skontroluj si to, pretoze ako uz bolo poznamenane, aj toto moze byt jeden z dovodov. Staci zle osadeny chladic, nespravne nanesena pasta a teploty sa mozu pri akokolvek dobrom chladici vysplhat nebezpecne vysoko. A ze si kupil novy zdroj neznamena, ze je v poriadku takisto. Skus druhy a ak to pojde dobre, zdroj mozes poslat na reklamaciu.
Vadny zdroj alebo zle kondenzatory
Najpravdepodobnejsou pricinou bude vadny zdroj, skus ho vymenit za iny a uvidis.
Este pred tym ale prekontroluj vsetky kondenzatory na zakladnej doske. Pokial najdes co len jeden trochu nafuknuty (vrch vyduty) tak tam je problem. Pretoze je to casta vada lacnejsich MB a prejavuje sa presne tak ako popisujes. Riesenim je potom vymena kondenzatora, pripadne celej MB.
Este pred tym ale prekontroluj vsetky kondenzatory na zakladnej doske. Pokial najdes co len jeden trochu nafuknuty (vrch vyduty) tak tam je problem. Pretoze je to casta vada lacnejsich MB a prejavuje sa presne tak ako popisujes. Riesenim je potom vymena kondenzatora, pripadne celej MB.
-
drdi21
Star
no teploty mam podla mna v pohode.len mam v bedni kusok horuco.takze mam odobraty bok zo skrine.Hellrogue napísal:stavalo sa mi nieco podobne, z nicoho nic sa comp vypol a potom hodnu chvilu nesiel zapnut...nakoniec sa zistilo, ze sa prehrieval procesor
tak si vazne skontroluj teploty...
a teploty procesora a grafiky su taketo: 63 a 69 stupnov.
Ramirez spominal zdroj, vychadza to asi nan. Nezvlada to. Skus si odniekal pozicat druhy a skus. Ale taktiez ak je ta teplota cpu v klude 63C, tak v zatazi moze byt kludne podstatne vyssia. Pories si prietok vzduchu v bedni. V tvojom pripade je asi lepsie dat tu bocnicu dole, ak nemas vobec na skrinke vetraky. Co za cpu mas?
-
Lord ANAKIN
Professional
-
drdi21
Star
su to teploty po zapnuti pc.potom klesnu pod 60 a o minutu vystupia opat hore.moze bt ze je uz je zla teplovodiva pasta na cpu???brm napísal:Ak to sú teploty v záťaži, tak CPU máš nadpriemerné, VGA je v norme..
Ak to sú teploty v kľude, tak CPU Ti horí a VGA je nedpriemerné..
Skús dačo poriešiť s tými teplotami, ide leto, takže to bude už len horšie. Kúp napr. nejaký ventilátor, ktorý Ti bude vzadu pod zdrojom vyfukovať vzduch vonku..
-
drdi21
Star
brm napísal:drdi21.. skús odfotiť vnútro svojej skrine (najlepšie foťákom, nie mobilom 640x480).. + daj info o cpu a grafike..
Cpu: amd sempron 2300+ soc. 462 takt: 1.58 GHz –pato83 napísal:Vymena pasty, ktora tam je od vyroby a uz dlhsiu dobu, urcite nezaskodi. Co za cpu a chladic tam mas?
Vga: Nvidia Geforce 4 mx 440 64 mb
viem je to stare.