LCD LG/Samsung/ASUS ??

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ares
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ares »

Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Pochybujem ze chce ST1 doplacat niekolko tisic korun len za dizajn ci znackovy napis na krabici.

To ze mas doma Apple ti neberiem, ale tam sa o pomere cena/vykon ani neda hovorit, a kazdy nema to zmyslanie vyhodit za nb 40 000 len aby ho mal iny nez ostatni (aj ked to chapem a nevravim ze je to nieco zle). Ja by som si za 40 000 kupil 2x vykonnejsi, tak kto by bol na tom lepsie?
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No pochybujem, ze by si za tu cenu nasiel 2x vykonnejsi, ako MacBook Pro. Uz vela ludi sa o to pokusalo a vzdy sa zistil opak.

A VBI nemam na mysli.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

Gangy napísal:Pochybujem ze chce ST1 doplacat niekolko tisic korun len za dizajn ci znackovy napis na krabici.

To ze mas doma Apple ti neberiem, ale tam sa o pomere cena/vykon ani neda hovorit, a kazdy nema to zmyslanie vyhodit za nb 40 000 len aby ho mal iny nez ostatni (aj ked to chapem a nevravim ze je to nieco zle). Ja by som si za 40 000 kupil 2x vykonnejsi, tak kto by bol na tom lepsie?
nj ako pre koho niekomu zalezi na dizajne a niekomu na pomer/cena/vykon a mne zalezi na pomer/cena/vykon...takze bud zoberem: samsung or LG...tak dik za help...
Gangy
Darca
Darca

ST1 napísal:nj ako pre koho niekomu zalezi na dizajne a niekomu na pomer/cena/vykon a mne zalezi na pomer/cena/vykon...takze bud zoberem: samsung or LG...tak dik za help...
Ved prave to som cely cas vravel.
Ares napísal:No pochybujem, ze by si za tu cenu nasiel 2x vykonnejsi, ako MacBook Pro. Uz vela ludi sa o to pokusalo a vzdy sa zistil opak.

A VBI nemam na mysli.
A preco je VBI von z hry? :)
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Nie je, keby som bol maximalny gambler, tak som si to prepocital, ze za cenu low-end macbooku by som kupil maximalne vybaveny VBI.

Jaj uz som dlho negamblil. Chcelo by to neco. :(
Gangy
Darca
Darca

Ares napísal:Nie je, keby som bol maximalny gambler, tak som si to prepocital, ze za cenu low-end macbooku by som kupil maximalne vybaveny VBI
Touché :)
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

kamarat ma ten isty monitor co sem uz niekdo vyssie dal tu 24rku hp no on ma 22jku a obraz je krasny hlavne cierna farba je super :) on zobral 22 kvoli tomu ze 24 mala celkom slusnu spotrebu takze ja by som odporucal nieco take ako je ten hp videl som aj lg no nejako sa to prilis nelisilo a tiez dodam ziadne oci ma neboleli lol to je o com to bude asi tym ze uz potrebujes okuliare :lol:
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: LCD LG/Samsung/ASUS ??

Príspevok od používateľa prask »

teraz neviem ci este plati vyber z tychto dvoch monitorov. ale tusim 2 mesiace dozadu som sa rozhodoval presne medzi tymito dvoma.
chcel som HDMI a fullHD monitor. LG vyhral hlavne kvoli spotrebe. obidva su TN, cize hry a filmy ti zvladnu bez problemov. velky rozdiel medzi nimi nebude. cize u mna bolo hlavne kriterium spotreba.
asus uvadzal na stranke 120W LG uvadzalo 80W.
doma som zmeral LG a nech sa deje co sa deje nad 90W to nejde. ten asus neviem ano natom je.
nejaka nova rada samsungu ma tusim o 1/3 mensiu spotrebu ako kazdy bezny LCD panel. o tom by ti uz vedel kibo presnejsie povedat...
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: LCD LG/Samsung/ASUS ??

prask napísal:teraz neviem ci este plati vyber z tychto dvoch monitorov. ale tusim 2 mesiace dozadu som sa rozhodoval presne medzi tymito dvoma.
chcel som HDMI a fullHD monitor. LG vyhral hlavne kvoli spotrebe. obidva su TN, cize hry a filmy ti zvladnu bez problemov. velky rozdiel medzi nimi nebude. cize u mna bolo hlavne kriterium spotreba.
asus uvadzal na stranke 120W LG uvadzalo 80W.
doma som zmeral LG a nech sa deje co sa deje nad 90W to nejde. ten asus neviem ano natom je.
nejaka nova rada samsungu ma tusim o 1/3 mensiu spotrebu ako kazdy bezny LCD panel. o tom by ti uz vedel kibo presnejsie povedat...
aha dikes, ja to cem mat prepojene cez DVI/vga nefim aklo sa to vola presne ten stary port na PC a HDMI na Xbox vsetko buem kupovat cez leto, ale robim si prehlad dopredu radsej...
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

LG ma iba ten stary analogovy a HDMI. skoda ze tam neni DVI. co uz.
ale v podstate je to jedno. pojde ti to. LG ma este jednu vyhodu. myslim ze asus to nema. ak budes mat napojeny aj PC aj Xbox mozes si pustit PIP :)
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

prask napísal:LG ma iba ten stary analogovy a HDMI. skoda ze tam neni DVI. co uz.
ale v podstate je to jedno. pojde ti to. LG ma este jednu vyhodu. myslim ze asus to nema. ak budes mat napojeny aj PC aj Xbox mozes si pustit PIP :)
jaj jasne to ma ani nenapadlo len v akej velkosti to budem vidiet vies...lebo tj obraz v obraze nie pol na pol....ale neva jednym stlacenim sa da prehodit obraz na druhu pripojku jedno LG uz doma mam tak viem :P
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

No co sa tyka tej novej rady od samsungu, T220ka ma spotrebu 45W a v standby 0,3W a je na trhu, T240 bude dostupna v dohladnej dobe, ma spotrebu 65W, v standby 2W a rozlisenie 1920x1200. kedze je to dizajnovy skvost ratany bud ako TV alebo monitor cena asi bude nasadena dost vysoko... Na trhu je T190 a T220, este pribudnu T200, T240 a T260 :) (prevedenie - vinovo cervena, modra, zelena)
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:No co sa tyka tej novej rady od samsungu, T220ka ma spotrebu 45W a v standby 0,3W a je na trhu, T240 bude dostupna v dohladnej dobe, ma spotrebu 65W, v standby 2W a rozlisenie 1920x1200. kedze je to dizajnovy skvost ratany bud ako TV alebo monitor cena asi bude nasadena dost vysoko... Na trhu je T190 a T220, este pribudnu T200, T240 a T260 :) (prevedenie - vinovo cervena, modra, zelena)
aha diki pocuj ake su vsetky rozlisenia co podporuju tj hlavne pre mna, lebo ked buem mat xko tak tam je vacsina 720p a budu hlavne 1080p
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

ST1 napísal:aha diki pocuj ake su vsetky rozlisenia co podporuju tj hlavne pre mna, lebo ked buem mat xko tak tam je vacsina 720p a budu hlavne 1080p
720p=1280x720, 1080p=1920x1080=Full HD a (asi) vsetky 24+" monitory maju 1080p rozlisenie. :)
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

piton napísal:720p=1280x720, 1080p=1920x1080=Full HD a (asi) vsetky 24+" monitory maju 1080p rozlisenie. :)
nj myslel som si, ale ako som tak hladal na nete rozlisenia monitorov tak som nic nenasiel, lebo vsade specifikuju max rozlisenie a tym to hasne na starych sunkach boli vsetky nadherne vypisane...ale dik myslel som si ze to tak nejak je som zvedavy ako je to s kalibraciou, lebo som pocul ze LG maju naj kalibraciu obrazu ako ine LCD mno mozno to uz pri tychto neplati lebo sa to nastavi na cely obraz jka mam lg a netreba nic nastavovat...som happy..
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

kalibrovat nieco na TN panely nema vobec cenu. to sa riesi pri inych paneloch a hlavne pre profesionalnu pracu...
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

prask napísal:kalibrovat nieco na TN panely nema vobec cenu. to sa riesi pri inych paneloch a hlavne pre profesionalnu pracu...
ale ja necme nic kalibrovat ci sa to nakalibruje pri XBOXE samo lebo na wine jj ked buem mat rozlisenie trebarz 720p alebo 1080p aby to nebolo niekde orezane moc alebo tak...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

ST1 napísal:nj myslel som si, ale ako som tak hladal na nete rozlisenia monitorov tak som nic nenasiel, lebo vsade specifikuju max rozlisenie a tym to hasne na starych sunkach boli vsetky nadherne vypisane...ale dik myslel som si ze to tak nejak je som zvedavy ako je to s kalibraciou, lebo som pocul ze LG maju naj kalibraciu obrazu ako ine LCD mno mozno to uz pri tychto neplati lebo sa to nastavi na cely obraz jka mam lg a netreba nic nastavovat...som happy..
tie stare sunky boli ked uz tak CRT, na co ma dakto u LCD monitora vypisovat vsetky rozlisenia smerom dolu ked ich aj tak nikto nebude pouzivat :roll: a co chces kalibrovat na monitore pre hranie tiez neviem...
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:tie stare sunky boli ked uz tak CRT, na co ma dakto u LCD monitora vypisovat vsetky rozlisenia smerom dolu ked ich aj tak nikto nebude pouzivat :roll: a co chces kalibrovat na monitore pre hranie tiez neviem...
asi si nerozumieme to nechcem na PC ale na XBOX 360 a tam sa obraz inak klalibruje preto potrebujem vediet rozlisenia a ci si to ten monitor uvedomi nakalibruje aby to nemalo pasi niekde a pod...
Napísať odpoveď