access

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
pmrnc
Amateur
Amateur

access

Príspevok od používateľa pmrnc »

ahojky potrebujem nakopnut spravym smerom

mam 1tabulku (id, priezvisko, plat) a potrebujem urobit nieco podobne ako je na tomto screene (patri k inej databaze): Obrázok

Kód: Vybrať všetko

http://img160.imageshack.us/img160/7603/hmry0xc8.jpg
ked kliknem na sipocku v cervenom kruzku, aby som si mohla vybrat priezvisko (to z tabulky), a ked si ho vyberiem, aby sa v zelenom kruzku v dvoch ramcekoch objavil id a plat patriaci k priezvisku, ktore mam vybrane.

vie mi niekto pomoct ako na to? vopred velka vdaka za pomoc
Prílohy
screen
screen
tuti
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa tuti »

tak ja ta dufam nakopnem :D

vec sa ma tak ze asi najrozumnejsie riesenie bude pomocou javascriptu. Danemu combo boxu (tag select) vytvoris funkciu ktora naplni tie zvysne policka. Funkia by sa mohla zavolat vzdy ked sa tam nieco zmeni. takze select bude vyzerat nejak takto:

Kód: Vybrať všetko

<select .... onChange="fcia(this.options.selectedIndex)">
this.options.selectedIndex je index prave vybranej hodnoty
ale asi ti bude rozumnejsie pouzit
this.options.value co je hodnota napisana v <option value=" tu ">

no a ta funkia bude naplnat policka pomocou document.getElementbyname alebo document.getElementbyid cim ziskas dane policko a pomocu document.getElementby???.value mozes nastavit hodnotu tomu textovemu policku

asi tak nejak by som to skusil riesit

autoedit: tak to sme sa ozaj nepochopili... :oops:
pmrnc
Amateur
Amateur

asi sme sa nepochopili. Ja to potrebujem urobit v MS access (databazy)

//autoeditácia príspevku ( 23 May 2008, 16:21 )
vyriesene, lock
zaggi
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa zaggi »

ehm ... zasrany egoizmus ... co tak aspon povedat v com bol problem, ked uz nie riesenie ? potom ked tu niekto prehladava stare temy tak najde xy takych kde je napisane akurat tak "vyriesene, lock", zalozi novu a este mu tu niekto napise ze "nezakladaj dupl. temu" ...
pmrnc
Amateur
Amateur

zaggi napísal:ehm ... zasrany egoizmus ... co tak aspon povedat v com bol problem, ked uz nie riesenie ? potom ked tu niekto prehladava stare temy tak najde xy takych kde je napisane akurat tak "vyriesene, lock", zalozi novu a este mu tu niekto napise ze "nezakladaj dupl. temu" ...
neviem v com bol problem. proste som sa na to vykaslala a urobila to ako normalny nekonecny formular
Napísať odpoveď