Egoizmus, kariérizmus.. alibizmus..

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Začiatok Konca
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Egoizmus, kariérizmus.. alibizmus..

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Alebo šlapanie po hlavách na úkor vlastného prospechu.. stretávate sa s takouto formou bežne?.. aký k nim máte postoj?.. ako vnímate takýchto ľudí?..

Ja ich nemám veľmi rád.. sú to egoistické svine bez chrbtovej kosti.. Vo svojom okolí ich mám niekoľko a fakt ich nemám rád..
Oni, alebo možno aj vy to vidíte inak, veď si len snažia dokázať to, čo chcú.. chcú to pre seba.. veď na tom nie je nič zlé. A je to pravda, ale nech pracujú na sebe a nie znevažujú a znehodnocujú prácu iných pre svoj vlastný osoh.. stávajú sa mi takéto veci čoraz častejšie a preto stoja za pozastavenie a popremýšlanie.. kam táto spoločnosť ide a či sa ľudia rodia už bez chrbtobej kosti, alebo sa im stráca postupne.. :?
ďalej ten alibizmus.. len aby sa na mňa niekto nenahneval, keď niečo poviem.. len, aby som nemal zle, keď niečo spravím.. ľudia nie sú tým, čím bávali.. aj kamátka ma minule sklamala.. len preto aby si zachovala tvár pred spolužiačkou uškodila mne.. a tak.. preto nad tým premýšlam..

Tak čo vy na to?.. :?
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

ze som presne taky... bez toho sa clovek v dnesnej dobe nedostane daleko... treba vediet vyuzit vsetko... prilezitost, svoju povahu...
Začiatok Konca
Professional
Professional

Neviem.. ale ja taký nedokážem byť.. zdá sa mi to proti srsti.. proti môjmu ja.. asi mi je*e.. :? ale také veci neviem robiť.. radšej sa budem zdokonaľovať sám a pracovať na sebe, aby som bol lepší a tak predčil ostatných... ale nebudem im šliapať po hlave.. a ukazovať, čo spravili zlé.. neviem to.. :?
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Nemam takych ludi prilis rad ale co si budeme hovorit. Zijeme v dobe, kedy skratka ista davka takehoto spravania je nutna k uspechu.

A uspech chce kazdy z nas. Niektori si taketo postupu osvoja, ini sa snazia byt cestni. Potom v zavere si mozme spravit statistiku kto toho dosiahol v zivote viac. Tak to holt je, ine to nebude. To dobre v zivote k nam malokedy pride samo.
SmrtiKridlo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SmrtiKridlo »

ja taky problem nemam =P mna si dokaze hoc kto oblubit =) to je to
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

Ja mam par znamych (teraz uz byvalich kamaratov) ktorych to stiahlo. Su sebavedomi, maju "ciele" a naplanovanu karieru na x rokov dopredu. Spravaju sa "rozumne" presne tak ako to ich nadriadeni chcu. Zasadne nepiju borovicku a jedia priborom na anglicky sposob. Casto sa rozpravaju o autach a zenach. A jasne zabudol som... vela sportuju.
Ja k nim nemam ziaden pozitivny ale ani negativny postoj. Je to ich cesta ktoru si vybrali a ja mam svoju (tolko moj alibizmus). Akurat sa mi zda ze niesu stastny a vnutorne spokojny ale asi si to vynahradzuju inak.
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Ide skor o to, ze ked to nespravite vy, tak to spravia iny, ... A plati tu, ze ten sikovnejsi [silnejsi, presibanejsi] vyhrava, ... je tomu bohuzial tak
Proste ten kto sa nevie vynajst, nikam nedojde
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Tak bohuzial je taka doba, a ked sa nad sebou zamyslime, tak zistime za kazdy z nas je mozno chvilkovo svina..a robie nieco egoisticke pre seba.Tych ludi ktorych tu popisuje autor velmi dobre poznam. Tiez ich mam par vo svojom okoli. Nieje to nic prijemne...osobne ich moc nemusim.....Mna len mrzi ked sa s dobrych kamaratov stavaju takyto ludia. nebudem to ani dalej komentovat.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

myslim ze urcita davka egoizmu je dosledkom racionalneho posudzovania zivota a jeho aspektov ... ano som z dost velkej casti egosita spravam sa k menej znamym ludom strasne, neberem na nich ohlad, ale ked mi na niekom fakt zalezi, tak je jasne ze to nieje len v tej racioalnej hladine :-) ... niekolko ludi co viem ma nema rado z titulu toho ze sa dokazem od vela veci odosobnit a oni si potom pripadaju strasne strateni, ked sa nechaju ubit emociami ... mozno je tych ludi aj viac, ale su alibisti (ako krasne sa to prepojilo)... alibizms vsak nenavidim, pretoze alibizmus znamena nemat vlastne pevne stanovisko a to je zabijakom akehokolvek dalsieho vyvoja ... alibizmus ci uz cieleny, ked musi clovek silou mocou posobit na vsetkych ako dobry, fajn cloviecik a preto vzdy kope za team ktory ponukne viac :-) ... ale aj taky nevedomy alibizmus, tzv. nazorova prostitucia je strasne odpudzujuca blastnost :-P ...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

mam taku skusenost z poslednej doby. som, bol som aktivnym clenom jednej studentskej neziskovej dobrovolnickej organizacie. celu dobu co som tam bol, tak nikto nevedel co a ako robit ale bola fasa partia. a kedze stale treba novych clenov, lebo clovek sa unavi, tak sme zobrali novych. no a tito zo zaciatku zacali makat, vsetci boli radi ze sa konecne nieco robi a az teraz sme zistili ze za tu dobu to cele prevzali pod kontrolu a zacali sa zbavovat nepohodlnych ludi, ktori zacali nato uplne mierne poukazovat. nepovazoval som ich za kamaratov ale ich sefa hej, kedze som s nim stravil nekonecne vecery pri pive. ale toto co on zacal s nimi robit je podla mna kktizmus najhrubsieho zrna. sklamal ma nenormalne. a tez to je zrejme taky typ co ide cez mrtvoli. zobrali ho do prace aby vyhadzoval ludi a teraz to prenasa do tejto nasej neziskovky. jaj keby som ho stretol ta mu vynadam curamedan jeden.
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

Bez patričnej dávky egoizmu (nie alibizmu...) sa dostaneš kamkoľvek a kedykoľvek... zároveň ale ide o cestu, ktorá môže byť náročnejšia a najčaštejšie končí v 3/4 tej pôvodnej...
Ak to beriem z iného uhla, tak sa človek nikdy nemôže zmieriť s prehrou...
Človek, ktorý ju prijme, nie je schopný vyhrať a je odsúdený na miesto 'večného nič-neriešiaceho hrdzavého stredu'...
Na druhej strane, výhra sa definovať nedá ani ako eliminovanie všetkých protivníkov, brzdiacich elementov a pod. ... tým pádom je jej poňatie otázkou ľudskej psychiky, ktorá bez štipky egocentrizmu takýto výsledok vygeneruje len veľmi ťažko...
Začiatok Konca
Professional
Professional

Veľmi pekné, ale to som nepovedal.. myslím prehnaných egoistov, ktorí sú fakt zahľadení len sami do seba a na nič a na nikoho pri tom ohľad neberú.. Samozrejme, že nemôžme myslieť vždy len na druhých, pretože potom by z nás bolo skutočne nič.. ale nejaká štipka ohľaduplnosti voči ostatným, atď. by som pri niektorých ľuďoch skutočne uvítal.. :wink: niektorí sú zase takí, že kvôli tomu, aby šli hore by s čistým svedomím vylízali zopár p*č a zadkov a predali by kosti svojej mŕtvej matky.. a bohužiaľ aj s takými ľuďmi sa bežne stretávam.. :wink: bohužiaľ. :)
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

To je ale opäť úloha vlastného sebavedomia a hlavne toho, do akej miery pripustíš determináciu okolím...
Pretože ak sa budeš dívať na to, akí sú iní ľudia odlišní v negatívnom smere, neostane ti čas k tomu, aby si sám v sebe hľadal protiklad...
Každý človek je iný, existencia 'osobnostných typov' rastie s počtom obyvateľov a preto treba často prehliadať tých, čo ti za zamýšľanie sa nad nimi nestoja...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Mám rada ambicióznych ľudí, ktorí vedia, čo chcú a idú si za tým, ale nie cez mŕtvoly. Ale tak, že na tom pracujú a snažia sa. Pokrytectvo, vtieranie sa do zadku, klamstvo to je nejako proti mojej srsti. Ako egoizmus zvládnem v určitej miere, veď bez neho by sme neprežili a taktiež si treba vedieť povedať svoje a stáť si za tým.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

bolek napísal:Mám rada ambicióznych ľudí, ktorí vedia, čo chcú a idú si za tým, ale nie cez mŕtvoly. Ale tak, že na tom pracujú a snažia sa. Pokrytectvo, vtieranie sa do zadku, klamstvo to je nejako proti mojej srsti. Ako egoizmus zvládnem v určitej miere, veď bez neho by sme neprežili a taktiež si treba vedieť povedať svoje a stáť si za tým.
Ved prave, trochu sa treba vzdy prebijat, ak chce clovek nieco dosiahnut, ale taki, ktori pojdu aj proti vlastnym kamaratom sa mi priecia.
Zazil som nieco podobne ako zelovoc: studentska organizacia, par ludi to malo viest a spravovat vacsi obnos penazi na prevadzku. Skoncilo to tak, ze v kuse neikoho odvolavali, vyhadzovali z klubu a nakoniec sa z niektorych, ktorych som povazoval za nerozlucnych kamaratov stali superi.
A to vsetko kvoli pocitu moci a troche penazi(aspon myslim, ze tych penazi co mohol niekto ziskat nebolo vela)
Tak som odtial radsej odisiel ked mi skoncila funkcia, na to som sa nemohol ani pozerat. A snaha bojovat proti tomu viedla k vyluceniu, kde vylucenie znamena odpojenie od internetu na internate, cize je to pre studenta vlastne likvidacne.
Inde sa s tym az tak nestretavam, podobnych ludi v skole nejak prirodzene ignorujem a bavim sa iba s pohodakmi no a v praci sme si v podstate vsetci rovni, lebo je tam taka stavba miest, ze nie je mozne neustale niekoho povysovat, cize si kazdy robi, co ma a vsetci su spokojni :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ešte nemám rada taký slabší odvar, že niekto sa pretvaruje, ako s každým dobre vychádza, len aby ho mohol pri najbližšej príležitosti využiť. Ja sa tiež snažím s ľuďmi vychádzať, ale keď mi nie je niekto sympatický, tak s tým nič nenarobím a keď nie som niekomu ja, tak tiež sa mu nesnažím natlačiť nasilu...
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

egoizmus,alibizmus,karierizmus treba...ale s mierou.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Nie, to rozhodne nie, len som radšej, resp. je mi lepšie, ak pracujem na sebe a pri tom nezabúdam ani na ostatných a snažím sa ich predčiť svojimi schopnosťami... nie zákernosťami a podlými podrazmi.. alebo len po*ebaným alibizmom aby si o mne niekto zlé niečo nemyslel.. keď si o niekom niečo myslím, tak mu to poviem.. a je mi jedno, čo si o mne bude myslieť.. ak je to dobré, či zlé.. a nehanbím sa za to, pretože viem, že som to ja.. nie je to niekto kto sa len pretvaruje, aby mohol ísť hore.. :wink: :roll:
jozinko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jozinko »

Tiez by som sa nedokazal niekomu "vopchat do zadku". Mam svoje hranice, ktore ma dalej nepustia, ludovo sa tomu hovori hrdost :wink: a takisto neznasam takych co nakydaju na niekoho len aby mal z toho nieco, zvlast ak ide o kamarata..A alibizmus, myslim si ze kazdy ho trosku ma (kto tvrdi ze nie dokazuje si svoj alibizmus :D ) ale tiez to treba s mierou, tiez teraz nebudem zapierat a pretvarovat sa len aby som vyzeral ako chudatko alebo neviniatko :smt019
denca
Amateur
Amateur

Re: Egoizmus, kariérizmus.. alibizmus..

Príspevok od používateľa denca »

ZitePunkom napísal:Alebo šlapanie po hlavách na úkor vlastného prospechu.. stretávate sa s takouto formou bežne?.. aký k nim máte postoj?.. ako vnímate takýchto ľudí?..

Ja ich nemám veľmi rád.. sú to egoistické svine bez chrbtovej kosti.. Vo svojom okolí ich mám niekoľko a fakt ich nemám rád..
Oni, alebo možno aj vy to vidíte inak, veď si len snažia dokázať to, čo chcú.. chcú to pre seba.. veď na tom nie je nič zlé. A je to pravda, ale nech pracujú na sebe a nie znevažujú a znehodnocujú prácu iných pre svoj vlastný osoh.. stávajú sa mi takéto veci čoraz častejšie a preto stoja za pozastavenie a popremýšlanie.. kam táto spoločnosť ide a či sa ľudia rodia už bez chrbtobej kosti, alebo sa im stráca postupne.. :?
ďalej ten alibizmus.. len aby sa na mňa niekto nenahneval, keď niečo poviem.. len, aby som nemal zle, keď niečo spravím.. ľudia nie sú tým, čím bávali.. aj kamátka ma minule sklamala.. len preto aby si zachovala tvár pred spolužiačkou uškodila mne.. a tak.. preto nad tým premýšlam..

Tak čo vy na to?.. :?
ja tiez nemusim takychto ludi bez chrbtovej kosti ,neznasam to,aj ja mam kamosku co si nasla lepsieho fleka a trochu jej to prerastlo cez hlavu,a hlavne v muzskej spolocnosti tak toto ja nemusim za kazdu cenu no fuj,som taka aka som a to mi staci a hlavne uprimna a nie svina,ale trend rastie zachvilu to tu bude ako v inych krajinach len ja ja ja a s toho mi je na nic ja som taky ludomil a mam rada spolocnost,ne napravitelna naivka ale stale verim ze....... :oops:
Napísať odpoveď