Potreboval by som poradiť, ako rozlíšiť značkové botasky od neznačkových. Mám k dispozícii iba botasky, žiadna krabica ani nič.
Dá sa to nejako spolahlivo overiť alebo treba iba veriť . Kontrétne mi ide o Pumy. Aké znaky si treba všimnúť? Myslím napr. vyšívane logo alebo iba potlačené a tak...
ak to ma byt "kvalitna" kopia, urcite bude to logo vylisovane aj na podrazke ak nejde o smejd typu johny miletic, tak neviem ako ich 100%ne rozpoznat. snad len podla materialu, kvality prevedenia a inych specifickych vychytavok. ale neviem ci sa k nam dostavaju taketo kvalitne falzifikaty
Zalezi kde ich kupujes. Ak v sportovom obchode, tak by som sa nebal, ale pokial je to od niekoho kto dovaza tie tenisky za cenu okolo 1500 korun za kus, tak to su napodobeniny, aj ked velmi autenticke, no osobne by som ich nekupoval, pretoze su vozene z Madarska a kvalita je biedna.
hojko napísal:Zalezi kde ich kupujes. Ak v sportovom obchode, tak by som sa nebal, ale pokial je to od niekoho kto dovaza tie tenisky za cenu okolo 1500 korun za kus, tak to su napodobeniny, aj ked velmi autenticke, no osobne by som ich nekupoval, pretoze su vozene z Madarska a kvalita je biedna.
ak si kúpim napr. adidas za 1700 SK tak sú to napodobeniny... či ako si to myslel?
tak zas urcite nie doslovne potom aj ja mam napodobeniny, sice stoja zaprd ale neva. Hojko asi myslel dake co u nas stoja 3500 a zozenies ich "v akcii" za 1700
Neviem, ako ich rozoznať, ale napr. jeden róm u nás kamarátovi predal tenisky, značkové s krabicou.. a tak, len bez bloku za cenu o polovicu menšiu.. samozrejme kradnuté.. ale také tenisky a za takú cenu..
ZitePunkom napísal:Neviem, ako ich rozoznať, ale napr. jeden róm u nás kamarátovi predal tenisky, značkové s krabicou.. a tak, len bez bloku za cenu o polovicu menšiu.. samozrejme kradnuté.. ale také tenisky a za takú cenu..
ale zase je rozdiel kradnute originaly a napodobeniny....v madarsku som mal moznost si kupit takeho napodobeniny a drzal som ich v ruke ale naozaj som si velmi rychlo rozmyslel ich kupu pretoze to bolo vidno ze su to napodobneniny
Jedinu moznost vidim v obchytani originalok v obchode a naslednej kontrole ponuaknych. Ak su to nejake sportove, tak by mal byt rozdiel hlavne v hmotnosti a hlavne v tlmeni narazov pri behu.
ak to kupuješ v hocijakom shope ber bloček a ak su aj napodobeniny tak reklamuješ a či su značkove alebo ee ak ich využivaš poriadne nie len na ranne behanie raz za mesiac tak ich zničiš do dvoch rokov určite
Kibo napísal:hojko asi myslel dake co u nas stoja 3500 a zozenies ich "v akcii" za 1700
No s tymto sa robia pekne finty. Teda, aspon ked ma niekto dobry pristup. Napriklad priatelka predava v jednom znackovom sportovom obchode - zohnala mi tam SALOMONy co povodne stali vyse trojky za nejakych 1600 sk. Podotykam s dokladom.
swollo: Ako uviedol Kibo, narazal som napriklad na Nike Shox, niektory z tych modelov. To su topanky, ktore stoja 3, 4 ci aj 5 tisic a napodobeniny sa predavaju po 1500 korun.
poriadne pozri sitie na topankach... ziadne vycnievaju nitky netrcia na kvalitnych topankach... ani lep neni nikde tak vidno aby uz neplnil svoju funkciu.... hmotnost hovori svoje tiez- kvalitne topanky su coraz lahsie (potazkaj v ruke).... poriadne sa pozri an detaily pravej a lavej topanky ci su presne rovnake, ziadne odchylky... neviem uz ma nic viac nenapada... toto je kvalita tu moc neobabres... inak vysit otlacit alebo nasit tam listok z pumy mozu.. no ta vyroba=kvalita.....
zase nehovorim ze taketo presne bez chybicky su vsetky znackove veci... ale aspon oni si na tom davaju zalezat....
ehm a ked to nebude prave... tak to nik nezisti.... jedine ten co ti to predava vie ktora bije
Original rozoznas podla stitku ktory je v topanke na jazyku.. Ak mas pumy, chod do PUMA obchodu a popozeraj si stitky na tych co predavaju a porovnaj si to so svojimi.
Dnes sa uz vyrabaju verne kopie obuvy a oblecenia, no podla stitku to spoznat ihned
r2nger: Ked niekto dokaze spravit dokonalu kopiu topanok, oblecenia, obcianskeho preukazu, pasu..., tak si myslis, ze je problem spravit napodobeninu stitku, ktory je len z papiera?