inak ked vam nieco poslu z ameriky, tak netreba zaplatit aj "clo" ? ...
//edit: Pimp C .. tot je ten zapraseny rappersky pristup, niekto sa opyta uplnu banalitu a ty mu odpises UTFG ... staci povedal ano / nie ... ale ja viem dat veeeelky obrazok je efektnejsie ... kazdopadne DAKUJEM
a este plus DPH ....ked sme mi objednavali z ameriky tak nas vyslo postovne 170$ + CLO 12.5% + DPH 19%, a dan sa platila aj za postovne, +400sk poplatok za clo, ale to sme objednavali sport. vyzivu a vitaminy, colnici to oznacili ako priemyselne vyrobky
moze mi niekto vysvetlit podla coho sa vypocitava DPH + CLO ? podla ceny tovaru kolko to stoji u nas, alebo podla ceny za aku si kupil - alebo podla ceny toho produktu v tej krajine?
NuSuey napísal:moze mi niekto vysvetlit podla coho sa vypocitava DPH + CLO ? podla ceny tovaru kolko to stoji u nas, alebo podla ceny za aku si kupil - alebo podla ceny toho produktu v tej krajine?
vdaka..
Z colnej hodnoty tovaru podla prislusnej colnej sadzby ustanovenej v colnom sadzobniku. Nie je to tak jednoduche, ako sa na prvy pohlad moze zdat. Blizsie pozri http://www.colnasprava.sk (Najcastejsie kladene otazky- FAQ).
Colný dlh pri dovoze sa vypočíta z colnej hodnoty (do ktorej sú zarátané aj všetky náklady súvisiace s prepravou tovaru) dovážaného tovaru a pozostáva zo sumy cla a dane z pridanej hodnoty. Colný sadzobník EÚ obsahujúci zoznam položiek kombinovanej nomenklatúry (číselné označovanie tovaru) a colných sadzieb, podľa ktorých sa vymeriava clo z jednotlivých druhov dovážaných tovarov je tiež uverejnený na internetovej stránke colnej správy v sekcii "TARIC", kde sa po zadaní 8-miestneho číselného kódu podpoložky kombinovanej nomenklatúry harmonizovaného systému, krajiny odoslania a smeru pohybu zobrazí sadzba cla a sadzba DPH. Za správne zaradenie tovaru do podpoložky KN je zodpovedný deklarant. Sadzba DPH (19%) je upravená v zákone č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty. Clo sa vypočíta z colnej hodnoty tovaru podľa príslušnej colnej sadzby ustanovenej v colnom sadzobníku.
vdaka..takze podla tohto by to malo byt pre notebooky konkretne rovnaka DPH+CLO .. no nenasiel som ten "cennik" toho ..
najde sa niekto kto mi s tym este pomoze? (som na nocnej a kava este nezaucinkovala takze zaspavam)
NuSuey, na karmu sa pokojne vyser. Pokial sa dostanes ku "TARIC code", co je ten tzv. "8-miestny číselný kód podpoložky kombinovanej nomenklatúry harmonizovaného systému" (Whaaat da F???), potom nabehni sem: TARIC SK.
PS: Pokial sa dopracujes k spravnym cislam colneho dlhu, jedneho dna mozno budes moj dvorny colny deklarant ; ) Ja by som to totiz mohol