Overclocking
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
jedine vtedy ak sa bude pekne hriat to CPU... ale bolo by pekne hodit screen.. lebo to su VEEELMI vysoke cisla na to CPUMisqo napísal:chlapi kolko ste tomu najviac dali?ja som z Celeronu Dcka 3060Mhz vyskvaril az 4548Mhza to na zakladnom box chladici,dal by som aj viac ale uz sa my nechcel spustit windows, ozaj prejavy sa to nejako na zivotnosti procaku?
-
reno23
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
v prvom rade vsetko zalezi od dosky a priemerneho chladenia (skratka nejakeho obycajneho len neboxoveho). V druhom rade od znackoveho zdroja a frekvencie ramiek (tak aspon tie klasiky 400Mhz). Ked vsetky tieto kriteria splnas tak tipujem okolo 4 GHzNecro napísal:dobreee...nemusis hned nervy chytať
Kolko by som mohol dostat z mojho Celerona D 3.2Ghz ???
Btw: svetovy rekord v pretaktovani tvojho procaku:
Takže do tretice príspevok k môjmu dnešnému taktovaniu.. 
Asi sa mi už konečne podarilo stabilne natočiť E6750 @ 3.60GHz..
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=360520
Zatiaľ mi už 30min beží Orthos na "Blend - stress CPU and RAM" a ešte žiadna chyba. Teplota jadier 85°C, tá klasická 66°C, takže k thermal specification 72°C je ešte rezerva..
Spotreba pri idle 170W (nepretočené 150W, s EPU+EIST 135W), aktuálna spotreba počas Orthosu +/- 270W, pri 3Dmarku Vantage bola maximálna spotreba 302W..
K stabilite pomohlo zapojenie oboch 4pin napájaní cpu (ja lama som mal len jeden 4pin), nový bios k doske a zvýšenie vcore na 1.5V..
Nabudúce pokračujeme vyššie..
Asi sa mi už konečne podarilo stabilne natočiť E6750 @ 3.60GHz..
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=360520
Zatiaľ mi už 30min beží Orthos na "Blend - stress CPU and RAM" a ešte žiadna chyba. Teplota jadier 85°C, tá klasická 66°C, takže k thermal specification 72°C je ešte rezerva..
Spotreba pri idle 170W (nepretočené 150W, s EPU+EIST 135W), aktuálna spotreba počas Orthosu +/- 270W, pri 3Dmarku Vantage bola maximálna spotreba 302W..
K stabilite pomohlo zapojenie oboch 4pin napájaní cpu (ja lama som mal len jeden 4pin), nový bios k doske a zvýšenie vcore na 1.5V..
Nabudúce pokračujeme vyššie..
Nevie niekto poradit s taktom Athlonu 2500?
Dostal som sice z neho 3200+, co vychadza na 2,2Ghz ale sprava sa to uz nestabilne, WoWko spadlo po par minutach hrania. Poznate niekto "bezpecny" takt tohto procaku?Pretoze skusanim po malych zmenach kazdeho parametra by som mohol ist do zajtra.
FSB 200MHz, Nasobic 11x, Casovania na RAMkach 8-4-4-3, Napatie na Vcore 1,70V, Maticna doska Asus A7N8X-X, Windows Vista 32bit
edit - zdvihol som na 1,725V a chodi to lip, asi cez noc necham bezat nejake testy nech sa to preveri ci je uplne stabilny
Dostal som sice z neho 3200+, co vychadza na 2,2Ghz ale sprava sa to uz nestabilne, WoWko spadlo po par minutach hrania. Poznate niekto "bezpecny" takt tohto procaku?Pretoze skusanim po malych zmenach kazdeho parametra by som mohol ist do zajtra.
FSB 200MHz, Nasobic 11x, Casovania na RAMkach 8-4-4-3, Napatie na Vcore 1,70V, Maticna doska Asus A7N8X-X, Windows Vista 32bit
edit - zdvihol som na 1,725V a chodi to lip, asi cez noc necham bezat nejake testy nech sa to preveri ci je uplne stabilny
mas nenarocny OS na vykonnom procesore
- dobra kombiancia - casovanie na ramkach ti spravi 0-2 percentny narast, hlavne v pripade socketu A 
btw procak bol kedysi dobry... ale zrovna tento moc kuri a dnes je to uz very low... cize zbytocne ho prepekat sa neoplati... je totiz jedno ci budes mat 18 fps alebo 23 fps, sekat ti to bude tak ci tak... moj chodil asi tak pol roka na 2200 (1.825V), potom som to dal na 2100 pri 1.725 - s boxom uplna pohoda, mal som ale verziu s nizsou cache - piekol o cosi menej...
btw procak bol kedysi dobry... ale zrovna tento moc kuri a dnes je to uz very low... cize zbytocne ho prepekat sa neoplati... je totiz jedno ci budes mat 18 fps alebo 23 fps, sekat ti to bude tak ci tak... moj chodil asi tak pol roka na 2200 (1.825V), potom som to dal na 2100 pri 1.725 - s boxom uplna pohoda, mal som ale verziu s nizsou cache - piekol o cosi menej...
s vistou som mal kompatibilne problemy koli starym ovladacom od dosky, ale to uz som vyriesil cize s vistou bol problem nie vykonovy ale kompatibilita s ovladacmi, iba som dodal ze wowko mi padlo na viste, no od zdvihu napatia to ide v pohode, ale to zatial s kompom pracujem, potom pustim prime na 10 hodin a uvidim co to urobi 
- teplota 45-55C
btw, ja nejaky razantny narast vykonu ani necakam, taktovanie je len o cislach, len som sa dnes nudil tak som ho skusil taktnut, vobec prvy krat som tento procak taktoval
- teplota 45-55C
btw, ja nejaky razantny narast vykonu ani necakam, taktovanie je len o cislach, len som sa dnes nudil tak som ho skusil taktnut, vobec prvy krat som tento procak taktoval
Kolko je taka max povolena teplota pre batra aby neodisiel v priehu mesiaca??? je tych mojich 47C vela??inak to je teplota zo speedfanu.pato83 napísal:Nestabilita urcite nie je sposobena teplotami, skor nechat ten prime bezat cez noc a uvidis. Ak aj prime nic nezisti, stale to moze byt uz vela pre toho tvojho bartika.