Nastavenie Firewall-u

Všetko ohľadom Linuxu...
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Nastavenie Firewall-u

Príspevok od používateľa nitrox »

Nainštaloval som si Debian, nemám sice ešte kompletnú inštalačku 4 DVD, ale polovicu už ano. Apache ide, ale neviem kde by som mohol nájsť nastavenia Firewalu, a spúšťanie rôznych služieb ako napríklad FTP, balík FTP mám nainštalovaný, ale keď pozriem do bežiacich služieb, tak tam je iba Apache a ešte ďalšie služby, ale sú tam uba spustené služby a neaktývne tam niesu. ďalej by som chcel nastaviť firewall, a povoliť na ňom nejaké porty, napríklad aj na SSH, aby som mohol pracovať na systéme aj z vonku.
tuti
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa tuti »

ak chces nastavovat firewall tak ho v prvom rade musis mat nainstalovany.
ja osobne pouzivam shorewall. konfiguraky su v /etc/shorewall/.

do toho adresara mozes nakopirovat ukazkove konfiguraky. tie sa nachadzaju v /usr/share/doc/shorewall/examples/...

samozrejme odporucam ich aspon zbezne precitat a upravit podla vlastnej potreby.

edit//
v /etc/default/ je subor shorewall v ktorom sa da nastavit aby sa spustal automaticky typ ze prepises startup=0 na startup=1
pripadne este odporucam http://www.debianhelp.co.uk/shorewall.htm kde je na konci aj odkaz na instalovanie GUI na nastavenie
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Trochu by som to upresnil. V kerneli budeš mať firewall na 99% už "nainštalovaný" (volá sa to netfilter). Potrebuješ k tomu potom nainštalovať program iptables a prípadne programy pomocou ktorých to nastavíš nejako jednoduchšie (napr. ten odporúčaný shorewall).
Napísať odpoveď