Verejná IP adresa

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
furettino
Novice
Novice

Verejná IP adresa

Príspevok od používateľa furettino »

Ahojte,

viem ze tu uz urcite bolo zopar podobnych tem no neda mi sa nespytat.

Mam DSL pripojenie s privatnou IP adresou, ale vyuzivanie roznych P2P programov vyzaduje aby som mala IP adresu verejnu. Tak som kontaktovala svojho providera a poziadala ho o verejnu IP adresu - vcera som dostala mail ze po restartovani pocitaca by mi uz mala nabehnut. Nic take sa vsak nestalo - teda pokial ja viem. Moc sa v tom naozaj nevyznam ale na jednej stranke som nasla ze verejnu adresu mam vtedy ak sa LAN IP a WAN IP rovnaju - to vsak v mojom pripade nie je pravda. Taktiez mam taku istu adresu aku som mala doteraz 192.168.XX...

Vedeli by ste mi povedat ako zistim ze to uz nabehlo? Zmeni sa mi moja IP adresa na inu ked uz bude verejna? Diky moc ;)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Mas DSL, a teda verejnu IP ma tvoj modem/router ci co mas. PC za routrom ma uz len privatnu IP. Riesenim problemu je presmerovat porty alebo nastavit (podla toho co mas za zariadenie) rezim bridge.
furettino
Novice
Novice

no takto, asi som to zle napisala :oops: , ja nemam modem ani router - ja som pripojena na net prostrednictvom ineho pocitaca - to asi znamena ze asi nemam dsl :roll: tie porty musim potom forwardovat ja alebo ten pocitac prostrednictvom ktoreho som napojena?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

ci ide forwardovat porty prostrednictvom WinPC - to asi nie, no nie som si isty
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

furettino napísal:no takto, asi som to zle napisala :oops: , ja nemam modem ani router - ja som pripojena na net prostrednictvom ineho pocitaca - to asi znamena ze asi nemam dsl :roll: tie porty musim potom forwardovat ja alebo ten pocitac prostrednictvom ktoreho som napojena?
Treba to nastaviť na tom počítači, cez ktorý si pripojená.
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Ty ako si pisala si pripojena pomocou ineho pocitaca. A ten pocitac je tvoj? Alebo patri providerovi (router). Ak je to tvoj tak na nom by mala byt uz verejna IP.
furettino
Novice
Novice

ten pocitac patri providerovi

a este jedna otazka - ked sa to teda nastavi na tom druhom pocitaci, ip adresa co mam doteraz sa mi teda zmeni?
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Mala by sa, by si mala mat priamy pristup zo svojou IP co budes mat novu na internet. Toto sa mi zda na zalezitost providera takze jeho treba kontaktovat nech to opravi.
furettino
Novice
Novice

ano, ja viem - som mu uz aj pisala kvoli tomu, len sa mi este neozval. Tu som sa vlastne len chcela o tom dozvediet trochu viac aby som vedela ze na com som :D

tak dakujem vsetkym za odpoved :wink:
Napísať odpoveď