Pocitac sa nezapne
Pocitac sa nezapne
Zdravim vas, mam taky vazny problem s pocitacom a nemam ponatia ako ho vyriesit.
Znicoho nic sa mi zrazu pocas surfovania na nete vypol komp a uz sa neda zapnut, ked ho zapnem tak len zasvieti svetielko zabzuci a zase sa zhasne to sa opakuje dookola pokial ho nevypnem zo zastrcky.
Skusal som ho otvorit a tak zapnut, vsimol som si, ze ked ho zapnem tak na grafickej blinke take cervene svetielko, ventilator sa trochu rozbehne, potom sa vypne a zase sa to zopakuje
Znicoho nic sa mi zrazu pocas surfovania na nete vypol komp a uz sa neda zapnut, ked ho zapnem tak len zasvieti svetielko zabzuci a zase sa zhasne to sa opakuje dookola pokial ho nevypnem zo zastrcky.
Skusal som ho otvorit a tak zapnut, vsimol som si, ze ked ho zapnem tak na grafickej blinke take cervene svetielko, ventilator sa trochu rozbehne, potom sa vypne a zase sa to zopakuje
no cize aby som to objasnil...
pocitac sa vypol a uz sa nechce normalne zapnut len to znie ako keby sa rozbiehal len blikne svetlo a zavrci ako ked sa ide spustit ale ani nereaguje monitor ani sa nespusti OS, skratka nic..
Asi 3 sekundy trva kym sa to vypne a same od seba zacne znova to iste donekonecna az pokial to nevypnem zozadu alebo nevytiahnem zo zastrcky.
Ak to po vypnuti zo zadu znova VZADU zapnem nedeje sa nic pokial zase nezapnem komp, ked ho zapnem tak sa opakuje zase to iste(co som uz vyssie spominal) dookola...
Inak tiez si myslim, ze asi bude problem v zdroji, lebo mi to pripaada ako keby sa nemohol nastartovat, ako keby mu "zdochinal motor"
To sa mi este nestalo na ziadnom pocitaci ani som to nikdy nevidel.
PS: moja graficka je ATI Radeon X1950 Pro 256mb, zdroj 400w, Pentium 4 3.0Ghz, 2x512Mb 800Mhz ram, Pocitac mam asi rok a pol..
PS2: To svetlo nebolo na grafickej. To bolo cervene svetlo z predu, ktore sa odrazalo dozadu..
PLZ HELP
DIKI ZA VSETKY RADY
//autoeditácia príspevku ( 24 May 2008, 17:02 )
Tako ako neviete nikto v com moze byt problem, nemyslite, ze to bude ten zdroj ?? Lebo uz aj tak chcem kupit novu bednu tak kupim bednu s 500w zdrojom a bude pokoj..
pocitac sa vypol a uz sa nechce normalne zapnut len to znie ako keby sa rozbiehal len blikne svetlo a zavrci ako ked sa ide spustit ale ani nereaguje monitor ani sa nespusti OS, skratka nic..
Asi 3 sekundy trva kym sa to vypne a same od seba zacne znova to iste donekonecna az pokial to nevypnem zozadu alebo nevytiahnem zo zastrcky.
Ak to po vypnuti zo zadu znova VZADU zapnem nedeje sa nic pokial zase nezapnem komp, ked ho zapnem tak sa opakuje zase to iste(co som uz vyssie spominal) dookola...
Inak tiez si myslim, ze asi bude problem v zdroji, lebo mi to pripaada ako keby sa nemohol nastartovat, ako keby mu "zdochinal motor"
PS: moja graficka je ATI Radeon X1950 Pro 256mb, zdroj 400w, Pentium 4 3.0Ghz, 2x512Mb 800Mhz ram, Pocitac mam asi rok a pol..
PS2: To svetlo nebolo na grafickej. To bolo cervene svetlo z predu, ktore sa odrazalo dozadu..
PLZ HELP
DIKI ZA VSETKY RADY
Tako ako neviete nikto v com moze byt problem, nemyslite, ze to bude ten zdroj ?? Lebo uz aj tak chcem kupit novu bednu tak kupim bednu s 500w zdrojom a bude pokoj..
-
Milky
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Tak ja osbobne si myslim, ze problem bude v zdroji. Ale je mi to nejake cudne. Mas 400W zdroj a robi ti to problemy?
. To mi nejak nesedi. To by si tam musel mat bud natrieskany taky pocet hardwaru, ktory ti ten zdroj nestaci utiahnut, co si osobne myslim, ze nie 400W zdroj, ale 350W ti toho utiahne az, az. Alebo druha moznost, rozlucila sa niektora suciastka dnu v zdroji. Tak ci tak, mas len jednu moznost. Kupit novy zdroj. Nemusis kupovat silnejsi, podla mna ti uplne staci ten 400W, ale to je tvoja vec, ved bude to len plus pre teba. A druha vec, ktoru by som ti este odporucil, aby si predisiel nabuduce takymto veciam, je kupit si predlzovacku s prapatovou ochranou. Nikdy nevies, ktora suciastka v zdroji to pocas burky nezvladne
. Len inac sranda bude vtedy, ked prides na to, ze problem nie je v zdroji, ale v niecom inom
. Ale, ja osobne si myslim, ze problem bude v nom.
čiste teoreticky môže byť pofajaný kontakt ktorým sa zapína stroj. Ak by bol napr gombík stale zapnutý, čiže kontakty na doske sú stale skratované tak ti ho môže zapínať a hneď aj vypínať (však dlhším podržaním gombíka sa stroj vypne)surfista napísal:no cize aby som to objasnil...
Inak tiez si myslim, ze asi bude problem v zdroji, lebo mi to pripaada ako keby sa nemohol nastartovat, ako keby mu "zdochinal motor"![]()
PLZ HELP
DIKI ZA VSETKY RADY
No chcem si kupit tu bednu, mal som tuto vyhliadnutubrm napísal:Radšej kúp bedňu zvlášť a zdroj zvlášť, tie zdroje montované v bedniach väčšinou nebývajú najlepšie a potom to takto môže dopadnúť (česť výnimkám).
Doporučujem nič lacnejšie ako zdroj značky Fortron nekupovať..
RaidMax Sirius 500w na stranke http://www.advancetec.co.uk/acatalog/Advance_Cases.html
ta je uz aj so zdrojom, ale ked hovoris, ze zdroje co su k bedniam su onicom, tak teraz vaham
Neporadili by ste mi niekto spolahlivy zdroj myslim , ze aj 350w by mi stacilo z tejto stranky http://www.advancetec.co.uk/acatalog/po ... units.html co najlacnejsie ??
dik
mne toto iste robil pc, ale chyba bola v tom, ze nemal zapojeny ventilator na procaku a kedze sa netocil tak pc sa veselo restartoval cca kazdych 5 sekund..skus sa pozriet ci sa ti toci ten ventilator...
inak v tomto pripade je hrozne vela moznosti co moze byt odpalene a na tvojo mieste by som najskor zistil, kde je chyba aby si zbytocne nevyhodil peniaze, za nieco o com si myslis, ze je pokazene, ale v skutocnosti je chyba niekde inde...
inak v tomto pripade je hrozne vela moznosti co moze byt odpalene a na tvojo mieste by som najskor zistil, kde je chyba aby si zbytocne nevyhodil peniaze, za nieco o com si myslis, ze je pokazene, ale v skutocnosti je chyba niekde inde...
no kurnik tak to dufam, ze nie...Filipito napísal:nie, nie, nie
predvcerom surfujem na nete buum odrazu vypol komp a nejde ani za boa zapnut iba daco zabzuci na 1 sec. a koniec.
Chyba je podla vsetkeho v maticnej doske (aspon ja som ju mal) vymenil som a ide opetja ti poradim vyskusat druhu maticnu
moja maticna je jeden z najdrahsich komponentov v mojej zostave
Je mozne, ze by nekvalitny zdroj mohol poskodit moju maticnu ??
A zaruka nic?surfista napísal:no kurnik tak to dufam, ze nie...
moja maticna je jeden z najdrahsich komponentov v mojej zostave( investoval som do nej okolo 3500Sk lebo som chcel mat kvalitu, nemam velmi financie aby som mohol kupit druhu
(
Je mozne, ze by nekvalitny zdroj mohol poskodit moju maticnu ??
Takze je som uz prisiel na to cim to je. Poprosil som kamarata ci by som nemohol otestovat moj PC s jeho zdrojom. Priniesol som k nemu moj pocitac pripojil jeho zdroj na moju maticnu, graficku,processor, harddisk.. Zapol som to a slo to uplne normalne.
To znamena, ze problem je v zdroji.
Teraz uz je len otazne ci sa ten zdroj tak nejako jednoducho opravit alebo ci je lespie kupit rovno novy kvalitny zdroj, hmm...
Inak uz mam vyhliadnuty Corsair VX 450 (450w)...
To znamena, ze problem je v zdroji.
Teraz uz je len otazne ci sa ten zdroj tak nejako jednoducho opravit alebo ci je lespie kupit rovno novy kvalitny zdroj, hmm...
Inak uz mam vyhliadnuty Corsair VX 450 (450w)...