Vrhanie nožom

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Juri1990
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vrhanie nožom

Príspevok od používateľa Juri1990 »

Chcel by som sa spýtať nejakého skúseného vrhača, kde robím chybu, keď sa mi po vrhnutí otočí nôž o cca. 90° okolo svoje pozdĺžnej osi.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

On sa musi otocit o 270 stupnov :) Vzdialenost na vrhanie je minimalne 3 metre, tu o tom mas viac: http://www.knifethrowing.info/distances.html
Juri1990
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

asi sme sa nepochopili (jeden z nás určite), chcel som tým povedať, že sa mi zabodne naplocho(čepeľami do stán)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Aha, tak to je potom priecna os :)
V tom pripade je asi zle vyvazeny, ale neviem ako ten noz vyzera, takze to nemusi byt ono.
Ale ved skus hadzat silnejsie, slabsie a potom este skus nejako odsledovat, ci ho hadzes presne kolmo na terc.
Juri1990
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Je to tento nôž a ja mám skôr pocit, že ho držím dobre, ale keď švihnem rukou, tak to nejako zle vypustím
genaro
Novice
Novice

Príspevok od používateľa genaro »

najskôr to bude úchopom. pri úchope s palcom na hrane neudeluješ nožu pozdĺžnu rotáciu (teda väčšinou, závisí aj od pohybu zápästia a ruky v momente vypustenia) ja tento úchop používam najčastejšie a niektoré nože sú preň aj upravené.
podla mňa sa ale zbytočne trápiš. to že sa zabodne o 90° nie je chyba. je to len malá chybička krásy.

(ináč nôž sa nemusí otočiť o 270°, závisí kolko otáčok a polotáčok si vyrátaš pre konkrétnu vzdialenosť a v akom momente vypúšťaš nôž. ak špic noža pri vypúštaní smeruje na terč tak sú to násobky 180°-pol otáčka. ak špic smeruje pri vypúštaní "do neba" tak 90° + násobky 180°-pri tomto spôsobe sa mi ale vidí kontrola nad nožom slabá, ja ho vôbec nepoužívam. ani vzdialenosť nie je určená. závisí od noža a úchopu. ja som sa učil s malým nožom na pol otáčky z cca. 1,5m, teraz vrhám s väčším z cca. 4m na celú otáčku a z 7,5m na dve)

celkom dobrý návod tu: http://security.knife.sk/viewtopic.php?t=2
Napísať odpoveď