Naj zostava soc.478

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
mirecek9323
Medium Expert
Medium Expert

Naj zostava soc.478

Príspevok od používateľa mirecek9323 »

Aka je podla vas najlepsia zostava ktora sa da zlozit zo soc.478

procesor,doska,ramky,hdd,grafika?
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

no procesor do tohoro socketu bol tusim intel pentium 4 neviem ci s ht alebo bez to nieje podstatne zbernicou 533mhz a takte 3.06ghz opravte ma ak sa mylim
ramky v podstate obmedzovane niesu skorej obmedzujuca bude ich cena za 2gb zaplatis velmi vela v porovnani z ddr2
hdd riesit nebudem kedze nieje treba
a do agp slotu osadis tusim maximalne zatial radeon 3850 neviem teraz ci 256mb alebo aj 512 :) dufam ze som pomohol
ono vykonovo ta na agp bude brzdit len to ze neosadis viac jadier ako jedno pricom to jedno vykonovo na slusny beh single core aplikacii bude stacit
ramka je vykonovo rovnaka a mozno aj lepsia ako ddr no je draha a stara
agp slot tiez nepomoze v podstate len v tom ze neosadis nic lepsie ako spominanu grafiku pricom este dodam ze aj agp karty su drahsie ako pci v dnesnej dobe nema moc vyznam zhanat komponenty na staru dosku a tak ak zamyslas nieco podobne pretoze za to co nakupis uz pouzite by si mohol mat nove veci so zarukou a podobnym vykonom, ak nic nejdes kupovat do stareho pc tak beriem spat ja som len povedal na co si sa pytal :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Procesor.. niečo z týchto dvoch:
Intel® Pentium® 4 Processors 3.40E GHz (90nm)
http://processorfinder.intel.com/detail ... Spec=SL7AJ
Intel® Pentium® 4 Processor Extreme Edition 3.40 GHz (130nm)
http://processorfinder.intel.com/detail ... Spec=SL7CH

Čo sa týka dosiek.. ťažko povedať, možno napr. nejaká ASUS P4C800.. vtedy dosť letela.. (iných výrobcov dosiek som vtedy nemal v merku)
http://www.asus.com.tw/products.aspx?l1=3&l2=12&l3=30
mirecek9323
Medium Expert
Medium Expert

No moja sucasna zostava soc.478 je taka:

Doska : MSI 875P NEO FIS2R
Procesor: Intel Pentium 2,63GHz HT - 800FBS
RAM: Kingston HyperX PC3200 2GB (2x1GB KIT dual channel)
Grafika : GeForce 6600GT AGP 256DDR3
HDD: SEGATE 200GB SATA2

TAK PRETO SA PYTAM AKA JE NAJ. ZOSTAVA
AKO BY STE PERCENTUALNE OHODNOTILI MOJU ZOSTAVU (CO SA TYKA SOC.478)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Predpokladám, že tá doska má byť MSI 875P NEO FIS2R.. ;) (je to ekvivalent k vyššie spomínanej P4C800)

Nato, že je ešte na sockete 478, to je celkom slušná zostava. Teoreticky by sa dal dokúpiť lepší procesor, avšak vyššie rady do socketu 478 sú ťažko zohnateľné, tiež by sa mohla dať lepšia grafika, ale k súčasnému procesoru 6600GT stačí..

Otázne však je, či sa oplatí do tohto ešte niečo investovať, keďže všetko je celkom pekne vyvážené. Podľa mňa každá investovana koruna naviac už určite neprinesie taký nárast výkonu, akoby mohla táto koruna priniesť s nákupom úplne novej zostavy založenej na sockete LGA775..
mirecek9323
Medium Expert
Medium Expert

brm napísal:Predpokladám, že tá doska má byť MSI 875P NEO FIS2R.. ;) (je to ekvivalent k vyššie spomínanej P4C800)

Nato, že je ešte na sockete 478, to je celkom slušná zostava. Teoreticky by sa dal dokúpiť lepší procesor, avšak vyššie rady do socketu 478 sú ťažko zohnateľné, tiež by sa mohla dať lepšia grafika, ale k súčasnému procesoru 6600GT stačí..

Otázne však je, či sa oplatí do tohto ešte niečo investovať, keďže všetko je celkom pekne vyvážené. Podľa mňa každá investovana koruna naviac už určite neprinesie taký nárast výkonu, akoby mohla táto koruna priniesť s nákupom úplne novej zostavy založenej na sockete LGA775..
JASNE MALO TAM BYT 875P.DO TEJ ZOSTAVY UZ NIC NOVE NEPOJDE.
AKURAT SUCASNY ZDROJ 350W UZ NESTACI....HLAVNE GRAFIKA VYKAZUJE NEDOSTATOK NAPATIA.
Napísať odpoveď