Ako nastavit zvuk pre sluchatka

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Ako nastavit zvuk pre sluchatka

Príspevok od používateľa rochedo »

Chcel by som si kupit nove sluchatka na hranie ale predtym by som chcel vedeit par info aby som zbytocne nevyhodil peniaze: Do ruk sa mi dostalo sluchatko Koss Porta Pro a potreboval by som poradit ze ako spravne nastavit zvuk v hrach aby som ho vyzmykal naplno (napr. CoD4)...
Mam zvukovku SB Audigy 2, Win XP, 5.1 reproduktory. Ked pripojim sluchatko treba vsetko zmenit ? efekty, vystup, atd...ked ano tak ako? Dik za rady
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Urcite by som si efekty povypinal, rovnako ako aj vystup dal 2.0 (Headphones).

Co sa EQ tyka - kludne by som ho dal na default (tj nulove hodnoty), koss porta pro maju samo osebe nechutne prebasovany zvuk. Ak hra podporuje EAX, tak toho vyuzi - to na vierohodnosti len prida (aj ked posledne hry EAX kvoli viste uz nepodporuju, pripadne podporuju jeho posledne verzie, co zase nemas na SBA2).

V tvojom pripade je asi najlepsie nechat vsetko default na stereo.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som to robil tak, ze v programe creative audio console ktory sa instaluje pocas driverov som nastavil headphones - v cod4 som dal ze stereo ale potom boli zvuky akesi cudne - pri 5.1 nastaveni koss vydaval lepsi zvuk, preto sa pytam ze ako najlepsie to nastavit
KoCi
Darca
Darca

"lepsi" je subjektivny pocit.. Pre mna je 5.1 zmixovany do sterea HORSI. Ano je to lepsie pocut, ale nie je to ciste. 5.1 v stereo sluchadlach pochopim, ak mas na zvukovke obdobu X-Fi CMSS-3D, ktory 5.1 dokaze velmi schopne previest do 2.0 sluchadiel, kedy mas aj pocit ze vies z ktorej strany zvuk pochadza. Ale ak to len bezhlavo zmixuje, tak je to len hlucnejsie - radsej mam cistotu.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Mam toto a sluchatko pripajam cez redukciu na tom externom zariadeni..
Mam tam nieco take: CMSS Modes - najlepsie zvuky zu pri surround.
Pri zvukovych otazkach som totalna lama - toto nieje moja oblast preto rad privitam vsetky navrhy.
Prílohy
creative.JPG
KoCi
Darca
Darca

ono nemal som moznost pocut, ako CMSS fungovalo u starsich SB, ale v recenziach na X-Fi bolo dost zdoraznovane ze konecne bola funkcia dotiahnuta k dokonalosti a pracuje ako ma. Preto ti naozaj neviem povedat, ze ano tak to budes mat lepsie. Dojem z pocuvaneho zvuku sa moze u kazdeho lisit, takze skusaj - myslim ze ta zaujima co sa bude tebe zdat ako kvalitny zvuk, nie co sa bude ako kvalitny zvuk javit mne ;)

Ak spominane CMSS Stereo Surround podla tvojho pocitu funguje (vyskusaj ci vies rozlisovat priestorovu lokalizaciu zvuku v hre), tak preco nie ;)
Napísať odpoveď