ping na pozadie

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
domino518
Novice
Novice

ping na pozadie

Príspevok od používateľa domino518 »

chcel by som mat na ploche ping na urcitu IP ( nechcem mat otvorene stale okno) myslim ze by to slo dakym scriptom do html a to html dat ako pozadie plochy.otazka znie: Vedel by my niekto povedat co a ako napisat do html ? + by som tam rad mal dake dalsie info,ako napriklad aky je prave den ( pondelol,utorok...), datum,meniny a tak
nechcem ziaden soft,ziadne panely na kraj...chcem to mat vsetko pevne na ploche
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

a co to ma spolocne s html ?

najrychlejsie a najlahsie to bude v nejakom Borlandskom frameworku

kuk http://www.functionx.com
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Kedze html nieje programovaci jazyk, neviem ako to chces do html ... a urcite su na toto programy ... takze hladat hladat
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Nadeo napísal:Kedze html nieje programovaci jazyk, neviem ako to chces do html ... a urcite su na toto programy ... takze hladat hladat
žeby cez javascript?
zaggi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zaggi »

audiotrack napísal:žeby cez javascript?
fuu, rad sa priucim, lebo jedina vec ktora ma v javascripte napada je XmlHttpRequest(), ale ten ta nepusti zo security dovodov na inu domenu ako je browsovana stranka, cize nepouzitelne pokial si nechce pingovat vlastny harddisk ...
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

meniny by sa dali cez JS, zvysok mozno vlozenim flashu do stranku. ale ci dokaze nejaka flashovica pingovat neviem
domino518
Novice
Novice

fruxo napísal:a co to ma spolocne s html ?

najrychlejsie a najlahsie to bude v nejakom Borlandskom frameworku

kuk http://www.functionx.com
pretoze ping asi do jpeg nedam a exe zas sa neda pouzit ako pozadie plochy...kde to *.html ano
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

meniny, dátum a neviem čo si to ešte chcel som nerobil, dosť času mi zabralo toto. Navyše to už zvládne každý urobiť.
Čo sa týka tohto pingu, zaujímať by ťa mali hlavne tieto riadky:

Kód: Vybrať všetko

var ip = '86.110.225.249';
var interval = 3000;
var max = 5;
v ping.html. Prvý je IP ktorú chceš pingovať (toto je ip tohto fora), potom je interval v akom má pingovať, a max je maximálny počet riadkov (ak naplní 5 riadkov, tak sa zmažú a ide odznova). Možno to má nejaké muchy, možno chyby.. skúšal som to porovnávať a vracalo mi to celkom reálne výsledky, tak to asi bude dobre :P
Prílohy
ping.rar
(1.32 KiB) 56 stiahnutí
domino518
Novice
Novice

thx, je to to co som si predstavoval
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a ešte že v ping.js mám preklep. Pri konci je riadok:

var stopAt = (saveTopRow) ? 3 : 1;
tak tú trojku prepíš na 2. Inak ostáva prvý záznam stále v tabulke
zaggi
Medium Star
Medium Star

pekny pokus ale buggy, testovacie podmienky: fiber optika, ping na hojko konstantne 0-5ms bez vykyvov ...

ide asi o taku vec ze za normalnych okolnosti to zobrazi jedno cislo (default nastavenia IE, nebudem ich kvoli tomuto menit) ... a potom hadze 0(objekt je predsa v cache, preco loadovat znova, IE sa chova spravne) ... ponuka sa solution ze this.img.src = "http://" + ip + "/" + Math.random();

toto uz funguje ale hadze cisla cca 10-15ms, teda vyssie ako je realny ping... (a zapratavame celkom slusne cache browsra) ... vo firefoxe dokonca hadze cisla okolo 30-40ms ... v opere cca 15-20ms ... very dependant od implementacie javascriptu

cize tie cisla co to zobrazaje sa daju brat cisto orientacne asi tak ze server nie je offline ...

p.s.: perla

127.0.0.1 true 996 
127.0.0.1 true 1000 
127.0.0.1 true 997 
127.0.0.1 true 999
p.s.s.: v javascripte proste ping nejde ... dalo by sa to riesit, ak by niekto nakodoval vlastny (alebo nekde na nete zohnal) ActiveX komponent na pingovanie ... (teoreticky pouzit new ActiveXObject("WScript.Shell"); ale ten si tusim pyta permission pri inicializacii)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

s tým Math.random() je to dobrý nápad. Čo sa týka vyšších hodnôt, zrejme je ti jasné prečo to je. Mohla by sa odrátavať nejaká konštanta (lebo to nie je robené so zámerom šírenia na webe, ale ako pozadie na plochu. Tak si to môže vyladiť podla svojich podmienok nech sa to blíži realite)
zaggi
Medium Star
Medium Star

audiotrack napísal:s tým Math.random() je to dobrý nápad. Čo sa týka vyšších hodnôt, zrejme je ti jasné prečo to je. Mohla by sa odrátavať nejaká konštanta (lebo to nie je robené so zámerom šírenia na webe, ale ako pozadie na plochu. Tak si to môže vyladiť podla svojich podmienok nech sa to blíži realite)
hej, viem preco to je ... ten math.random ma taky problem, ze kedze je to na ploche a kazdu sekundu sa spravi nejaky request ktory sa zapise do cache ... tak ako sa to zachova ked rano zapne komp a xy hodin nespravi restart ? (nemam testnute, len cista uvaha)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ak rozmýšla nad nejakými takýmito vecami ako pozadie, čo mu bráni dotiahnúť to šialenstvo ešte ďalej a nechať na pozadí zapnutý skript čo mu bude tieto súbor z cache mazať? :D :D
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Možno by bolo jednoduchšie urobiť normálny program a nechať ho kresliť do okna s pozadím (ale neviem, čo na to WinXP [vo Win9x to fungovalo bez problémov]).
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

win+r-> cmd -> ping www.hojko.com -t
toto moze bezat na pozadi a bude to pingovat do aleluja, potom pred koncom ctrl+c a vyhodnoti min, max, priemer a loss
EDIT: az neskor som si vsimol podmienku zatvoreneho okna :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

v xp sa dá tiež kresliť na pozadie
domino518
Novice
Novice

chrono napísal:Možno by bolo jednoduchšie urobiť normálny program a nechať ho kresliť do okna s pozadím (ale neviem, čo na to WinXP [vo Win9x to fungovalo bez problémov]).
ja necem okno :( iba az by sa dalo odstranit z dole z listy,proste aby to tam nebolo a dalo by sa to dako prilepit napevno na plochu (aj lepidlom) ,proste aby to bolo vzdy na pozadi a nedalo sa tym hybat
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

domino518: Tak v tom pripade pouzi nejaky pingmeter, ktory je mozno skryt, bezi na pozadi, loguje, ma grafy, notifikacie na mail..., nastrojov je vela, len ich treba vyskusat a vybrat si.

Na stranke http://win.softpedia.com/ mas vpravo hore vyhladavanie, tak si daj vyhladat slovicko ping a najde ti vela dobrych programov.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

domino518 napísal:ja necem okno :( iba az by sa dalo odstranit z dole z listy,proste aby to tam nebolo a dalo by sa to dako prilepit napevno na plochu (aj lepidlom) ,proste aby to bolo vzdy na pozadi a nedalo sa tym hybat
Presne o takom niečo píšem. Zobrazovalo by sa do iného okna (takže ten program by okno potreboval iba na obsluhu správ a teda by sa mohlo skryť).
Napísať odpoveď