hry na linux
hry na linux
ako rozbeham hry na linuxu presny postup by som potreboval diky
Re: hry na linux
aku distribuciu linuxu mas ?brygy napísal:ako rozbeham hry na linuxu presny postup by som potreboval diky
Aj cez menu inštalácie programov, synaptic sa dajú inštalovať hry alebo keby si chcel hry z windows tak s wine alebo cedega.
Tu je nejaký zoznam, návody:
http://wiki.ubuntu.cz/Hry
Tu je nejaký zoznam, návody:
http://wiki.ubuntu.cz/Hry
http://appdb.winehq.org/appbrowse.php - zoznam podporovaneho softu. ak ti nieco z toho nejde, tak mas nieco blbo nastavene
ja by som to vysvetlil na jednom priklade ktory pisal niekto na kubuntu fore tusim.94jakub napísal:Chcem sa spytat. Mam Ubuntu 8 a WinE. Nainstaloval som Age of Empire 1 a ked to spustim tak seka jak svina.
Na XP to ide normalne takze HW to nebude. Neviete co s tym moze byt?
predstav si, ze mas leva (hru). ten lev chce zrat maso (windows). ty mu namiesto toho budes davat zeleninu a soju a granule a kadeco podobne. lev prezije (rozbehas hru). a ty teraz chces, aby mal lev krasnu srst a chut do zivota a bol uplne vitalny (vysoke fps). podla mna pekne prirovnanie. nieco na tom asi bude.
Zelenina a soja je stale zdravsia ako to masoturtlak69 napísal:ja by som to vysvetlil na jednom priklade ktory pisal niekto na kubuntu fore tusim.
predstav si, ze mas leva (hru). ten lev chce zrat maso (windows). ty mu namiesto toho budes davat zeleninu a soju a granule a kadeco podobne. lev prezije (rozbehas hru). a ty teraz chces, aby mal lev krasnu srst a chut do zivota a bol uplne vitalny (vysoke fps). podla mna pekne prirovnanie. nieco na tom asi bude.
-
johny3212
Star
- Kontaktovať používateľa:
ak si gamebler tak sa hraj vo widowse, ak ces programovat, mat spolahlivy a bezpecny a hlavne lacny system atd. daj si linux, mas aj par hier origos pod linux, jedna z naj. je asi Nexiuz.
Ak rozbehavas windows hry, (programovane v DirectX) v linuxe tak pouzi Cedegu, ak je to OpenGL hra tak wine. Ale nikdy ti ta hra nepojde ako vi Winsite, pretoze je pre win stvorena, racej podrez Leva a chyt tucniaka. .
.
Ak rozbehavas windows hry, (programovane v DirectX) v linuxe tak pouzi Cedegu, ak je to OpenGL hra tak wine. Ale nikdy ti ta hra nepojde ako vi Winsite, pretoze je pre win stvorena, racej podrez Leva a chyt tucniaka. .
-
johny3212
Star
- Kontaktovať používateľa:
mno wine ako taky nepodporuje DirectX hry, treba tam hodit k tomu ete winex co je podpora pre direcx, ale aj tak sa to nevirovna cedege.Silent napísal:naisntaluj wine a pujdou ti spustit exe a nainstaluj si jaku hra ces jestli potrebujes crack vlozit bo tak dej spustit a napis /home/menouzivatele/.wine
mne na wine fici : Baldurs Gatei? iceWind dale 1, 2 , GTA san andreas , Morrowind, Oblivion , Sacred, Fahrenheit , Shadowgrounds a LEGO star wars 2 a Giants: citizen kabuto , STALKER, HL2 a CS1.6
tieto som hral pod linom - debian lenny , wine 1.0rc + directx9c + nejake popridavane kniznice
viem ze sa daju rozbehat aj NFSU2 a podobne somariny
bracha si rozbehal tusim CoD4
ale ak chces radu radsej si na komp daj linux a najdi si frajerku a mas o hranie postarane
tieto som hral pod linom - debian lenny , wine 1.0rc + directx9c + nejake popridavane kniznice
viem ze sa daju rozbehat aj NFSU2 a podobne somariny
bracha si rozbehal tusim CoD4
ale ak chces radu radsej si na komp daj linux a najdi si frajerku a mas o hranie postarane