A mam najst cos 60 stupnov,
sin 60 stupnov (mam nechat odpoved v iracionalnej podobe
Nemam ani tusenia ako nato.
Prosim pomozte mi, odmenim aj K+
Akoze dik, mam 15 rokov a vzivote mi to nikto nevysvetloval ,tak ta wikipedia mi velmi pomohlajaji napísal:http://sk.wikipedia.org/wiki/S%C3%ADnus
ak mas 15rokov si asi v 9.rocniku, cize ste sa to ucili tohto roku, este to beriete, je to hlavne ucivo 9.rocnika, a mas urcite knizku tam to je. sinus=protiľahlej odvesny k prepone, cosinus=prilahlej odvesny k prepone, tangens=pomer protiľahlej a priľahlej odvesny, k uz to nebudes vediet vypocitat teraz tak neviemLub0$ napísal:Akoze dik, mam 15 rokov a vzivote mi to nikto nevysvetloval ,tak ta wikipedia mi velmi pomohla
ja nechcem vyrivat, vysvetlil som ti to najzrozumitelnejsie ako sa da, proste si do googlu napis cosinus 60 stupnov, sinus 60stupnov a ked je priklad taky ako si zadal mas vysledokLub0$ napísal:Neviem co som komu urobil, preboha![]()
Poprve, mam 15 a bol by som uz na strednej v prvom rocniku, nie 9.
A po druhe, pozri sa kde zijem, tu sa take veci v mojom veku neucia. Tak ked chces len vyrivat tak tu nepis.
to som nevedel, chodim na zakladnu takze take nieco sa neucimeHolubar napísal:V trojuholniku je to uz len aplikacia, definicia pochadza z jednotkovej kruznice. To co vytina sprievodic na x-ovej osi je kosinus, na y-ovej je zase sinus.tg a cotg su uz len ich pomery
ked nepochopil wikipediu, jednotkova kruznica je mu na nic.Holubar napísal:V trojuholniku je to uz len aplikacia, definicia pochadza z jednotkovej kruznice. To co vytina sprievodic na x-ovej osi je kosinus, na y-ovej je zase sinus.tg a cotg su uz len ich pomery