Ucet v banke

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mikkimikki »

radek21 napísal:Ktorú banku a konto mi odporúčate.
Podmienky:
Internet Banking, možnosť platiť cez PayPal
no tak internet banking si mozes dat myslim v kazdej banke, no a na paypal potrebujes embosovanu platobnu kartu (visa classic, mastercard, amex, ...) ale uz som videl ze to fungovalo aj s visou electron od tatrabanky

... ja osobne mam SLSP a vsetko ide v pohode (paypal, ib,...)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mikkimikki: Ak sa nemylim, tak by stacilo vystavit pre PayPal aj virtualnu webovu kartu, stoji to okolo stovky a je to karta urcena len na taketo veci, poskytuje to VUB a mozno aj ine banky...
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

Mateq napísal:Je možné poslať peniaze (na konto bwin) aj keď ešte nemám účet v banke?
Pri prevode peňazí tam majú možnosť "bankový prevod" a dostal som na nich normálne adresu a číslo účtu.

Môžem naňho poslať peniaze z hociktorej pošty, alebo banky aj keď u nich nemám účet? Akoby som platil nejaký šek na pošte?
mozes , prides do banky zoberes listok . napises cislo uctu , das tetke prachy a je to ! :)
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

hojko napísal:mikkimikki: Ak sa nemylim, tak by stacilo vystavit pre PayPal aj virtualnu webovu kartu, stoji to okolo stovky a je to karta urcena len na taketo veci, poskytuje to VUB a mozno aj ine banky...
no ano myslim ze je to tak, len ja som to uz myslel tak ze ked si vybavuje ucet tak si uz pravdepodobne chce zobrat aj kartu a predsi je obcas lepsie mat jednu (s podporou paypal) ako dve (aj ked jedna je virtualna - alee zas je to predsi len viac ,,papierov/zalezitosti na odkladanie,,) - aj ked zas tie embosovane pri odcudzeni su lahko zneuzitelne

- ale kazdopadne su teda tieto dve alternativy - bud embos alebo normalna karta + virtualna
WlaDo131
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa WlaDo131 »

ja mam v slsp. asi tam je najlepsie mam ten do 23 alebo 26 rokov a za mesiac pletis len 9 sk za krditku. odporucam slsp
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

ja som sa informoval tak vo VUB mas tiez 9sk za mesiac. a ostatne neplatis nic. v slsp este nieco platis?
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Viem, že je to celkom stará téma.. ale mám nový problém..
Priateľka si potrebuje založiť účet.. (prvý) Nedávno mala 18 a 17.augusta jej prídu peniažky z brigády. Len nechce, aby prišli na účet jej mamine.. Chcela by mať peniaze na vlastnom účte.. Na vysokú školu ju nevzali a tak teraz bude rok pracovať, kým neskúsime znovu na školu..
Neviem, čo by ste ešte potrebovali vedieť..
Rád by som vedel, v akej banke je najlepší a "najlacnejší" účet. A kde sa jej to v jej podmienkach oplatí založiť..
Dosť to súri, vopred ďakujem.. :wink:

//edit: ostatné témy som čítal.. avšak ja sa tomu veľmi nerozumiem, keďže ešte sám nemám účet. Veľa chvály tu padlo na SLSP, taktiež aj na Tatrabanku,... Skutočne neviem, prosím poraďte.. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

ZitePunkom: Sporitelna, VUB, Tatrabanka a tusim aj Dexia maju ucty pre mladych, tie poplatky su 9 korun za mesiac, 12 korun a podobne, cize zanedbatelna suma. Len si treba pozriet, niekde mas poplatky za vyber z bankomatov, za prevody a podobne. Ak sa nemylim, tak v Sporitelni to stoji 12 korun, vyber a prevody z karty su bezplatne, mas tam internet banking, mobil banking, kreditka zdarma a podobne...
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Takže by si si vybral sporiteľňu?.. :) Inak zatiaľ díky.. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nie je podstatne co by som si vybral ja, ale co si vyberie ona. Skus si pozriet na internete stranky bank a porovnaj si produkty, ktore ponukaju a poplatky s nimi spojene.

Na eTrend by malo byt aj take male porovnanie, skus to tam pohladat, mozno to najdes: http://www.etrend.sk/osobne-financie/mo ... 66401.html
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

mBank-to je tusim najnovsia banka na trhu, ta ma bezny ucet uplne zadarmo, neplati sa za zaloznie ani zrusenie uctu, za vybery z banomatov a to ani v zahranici a tiez tem nie je ziadny mesacny poplatok za vedenie uctu. Ale mozno je v tom nejaky hacik, vyzera to az moc idealne. Viela som len reklamy.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

pryja.. iba prvé 3 výbery z bankomatu na Slovensku sú bezplatné, za každý ďalší výber sa platí. Zvyšok by si mala mať pravdu. Háčik je v tom, že mbank nemá klasické bankové pobočky, takže všetko vybavuješ len cez internet alebo telefón (no vlastne pár kontaktných miest je, ale pochybujem, že si tam napr. vyberieš peniaze zo svojho účtu).

Mbank je vhodný iba pre ľudí, ktorí nemajú radi hotovosť, platia hlavne prostredníctvom platobnej karty a svoje bankové záležitosti najradšej vybavujú zo svojho domova (resp. iného miesta, kde majú prístup na Internet).

Ak niekto neustále platí iba hotovosťou, neustále vyberá peniaze z bankomatov, rád sa chodí pohádať do banky s pracovníčkami pri okienku, tak v tom prípade by som mbank určite nedoporučil. ;)
Schelmy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schelmy »

Chcem sa spytat, ake su poplatky, ked mam ucet START KONTO vo VUB a posielam peniaze do inej banky cez internet banking? Vdaka..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Schelmy: Na stranke vub.sk mas cennik, ci cakas, ze to niekto pozrie za teba???
Schelmy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Schelmy: Na stranke vub.sk mas cennik, ci cakas, ze to niekto pozrie za teba???
Ak by som to tam nasiel, tak sem nepisem.. Konkretne cez IB, to tam nie je napisane..
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Schelmy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:http://www.vub.sk/show.asp?document=429#s2a
jasne, ze je
Vdaka.. Ja som pozeral tuzemsky platobny styk..
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Vcera som si bol vytvort ucet v Tatra Banke..Celkom dobre ma informovali o vsetkych vyhodach a podobnych veciach..Pristup sa mi pacil.Kedze firma v ktorej pracujem ma ako hlavnu banku Tatra Banku,tak som bol nuteny zmenit banku zo SLSP na Tatra Banku..
Dufam,ze budem spokojny..Dal som si TatraDynamic kde je mesacny poplatok 79 SK..Uvidim ako sa mi bude tato banka pozdavat :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

caute, nebudem zakladat dalsiu temu. Ide € a ja chcem zalozit ucet v banke. Urcite to musi byt lacne, ale nejakych 20 sk je v pohode. Vypisy z uctu mi nemusia chodit kazdy mesiac, ale potrebujem kvalitny internet Banking, seriozny pristup pracovnikov (vsetko vysvetlit ako debilovi, lebo v tychto veciach naozaj som byrokraticky analfabet), dost bankomatov (ale neni nutnost), dost pobociek (ale neni nutnost, staci v krajskych mestach), ale zas aby som neplatil "za kazde razitko", cize vybery a vklady by nemali byt moc spoplatnovane. A hlavne aby banka bola seriozna, ziadne chytaky a podobne. Najlepsie by boli recenzie od tych co si nedavno vybavovali ucet, co som pozeral tu na hojku su dost stare temy. Som este student a uz som mal 18, ak to niekomu pomoze pri odporucani. Dakujem za pomoc.
Killian
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Killian »

Ja prave skusam mBank ucet. Paci sa mi, ze mesacne netreba nic platit.

Hlavny dovod, preco som si otvoril mbank ucet je, ze mam embossovanu VISA debetnu kartu uplne zadarmo, to v inych bankach stoji ca. 500 Sk na rok. A naco mi take nieco je? No vsetko na nete sa plati prave takou kartou, a hlavne - zoberie ju PayPal (a PayPay, Moneybookers, Amazon, Steam...).

Internet banking maju lahko ovladatelny, zatial ziaden problem. Len IBAN a BIC kod banky sa mi nepodarilo nikde vypatrat a vraj ho ani zatial "nemaju". A to prave treba pri bankovych prevodoch vramci EU. Ale momentalne ma to este nejak nestve, pretoze bankove prevody z SR do EU su neunosne drahe a riesim to cez PayPay (maju zastupenie bank v celej Europe a bankovy prevod je zadarmo).

Doteraz som vyuzival UnicreditBank.
Napísať odpoveď