Aký jazyk ovládate?
Anglictina a spanielcina. Obidva jazyky plynule a este sa co to dohovorim po japonsky ale velke vitaztvo to uz nie je.
Btw, moc sa mi paci ked ludia hovoria ze ovladaju 4-5 jazykov, vacsinou to vsak znamena 1-2 dobre a tie zvysne na urovni zaciatocnika. Nuz, kazdy ma o "ovladani" jazyka inu predstavu
Btw, moc sa mi paci ked ludia hovoria ze ovladaju 4-5 jazykov, vacsinou to vsak znamena 1-2 dobre a tie zvysne na urovni zaciatocnika. Nuz, kazdy ma o "ovladani" jazyka inu predstavu
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
anglictinu som vzdy miloval(a isty cas som ju aj studoval/potom som ju az tak nemiloval
/), dohovorim sa bez problemov, v pisomnom styku by som musel pouzit nejaky korektor, v smskach vacsinou pouzivam brutalne skratky
nemcinu som sa ucil desat rokov a ovladam ju velmi pasivne, nemcina ma nikdy nebavila, nepacila sa mi, ale rukami-nohami by som sa dohovoril
samozrejme trosku rozumiem slovanskym jazykom
inac ak som v prostredi kde sa jazyk pouziva sa adaptujem dost rychlo, rychlo chytam slovicka a zakladne frazy
nemcinu som sa ucil desat rokov a ovladam ju velmi pasivne, nemcina ma nikdy nebavila, nepacila sa mi, ale rukami-nohami by som sa dohovoril
samozrejme trosku rozumiem slovanskym jazykom
inac ak som v prostredi kde sa jazyk pouziva sa adaptujem dost rychlo, rychlo chytam slovicka a zakladne frazy
tak dorozumiem sa po anglicky raz som to musel dokonca skusit, len tak som si vykracoval po sidlisku v BB ze idem za kamaratom a zrazu za mnou "Excuse me, can you help me?" ... v prvom momente sok ze co odomňa ujo chce
no ucim sa aj nemecky ale to je o dost horsie ako anglictina, ale nemcina sa mi zda byt lahsia
samozjreme by som sa dohovirl aj po cesky, len zaujimave je ze pred nejakym casom bol prieskum ze deti v cesku prestavaju rozumiet po slovensky alebo ze im to robi problemy... zaujimave, o niekolko desiatok rokov sa uz mozno Slovaci a Cesi nedorozumeju
no ucim sa aj nemecky ale to je o dost horsie ako anglictina, ale nemcina sa mi zda byt lahsia
samozjreme by som sa dohovirl aj po cesky, len zaujimave je ze pred nejakym casom bol prieskum ze deti v cesku prestavaju rozumiet po slovensky alebo ze im to robi problemy... zaujimave, o niekolko desiatok rokov sa uz mozno Slovaci a Cesi nedorozumeju
Aky cudzi jazyk ovladate?
Ako vidím jasnú prevahu ma angličtina...
Anglinu som sa učila dokopy 4 roky na jazykovke .. Ale nemôžem povedať, že ju ovládam.
Ďalej sa učím Ruský jazyk - 4 roky a nemecký jazyk 9 rokov
Mám rada jazyky
Anglinu som sa učila dokopy 4 roky na jazykovke .. Ale nemôžem povedať, že ju ovládam.
Ďalej sa učím Ruský jazyk - 4 roky a nemecký jazyk 9 rokov
Mám rada jazyky
Po trojrocnom studiu na bilingvalnom gymnaziu a mnoho hodin s americkymi lektormi rozpravam celkom dobre po anglicky. Ucim sa este aj franinu - prvy rok som na nu strasne nadaval, ale teraz som si ju nejak oblubil a celkom sa mi paci. Este sa planujem prihlasit sa na spanielcinu, aby som toho vedel viac
...Tak u mna
-
olololwtfomg
Expert
- Kontaktovať používateľa: