Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DejmiJohn
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

jo, thx, nieco take som hladal :shock:
tomek00
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tomek00 »

pocujte, otazka..
chcem ist na prirodne vedy odbor aplikovana informatika, chcel by som sa spytat ci sa zide na nieco notebook, akoze pc mam aj doma, pekne velky a celkom dobry, ale ako som sa tak pytal tak dost ludi si kupuje notebook na VŠ ..
co si o tom myslite? :?
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

to zalezi skor od toho ako daleko na skolu ides a ako casto budes doma... ja kedze idem do brna vidim ntb ako nutnost teraz v lete kupit...
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

moj osobny nazor je, ze bez pocitaca sa na VS (intrak,skola,..) nezaobides. vela skol uz ma internetove informacne systemy, mnozstvoucebnych materialov je vo forme nasknovanych dokumentov a mat internet v podstate so sebou sa tiez casto zide. ale ako spomenul Maki predo mnou: ak budes dochadzat kazdy den, notas sa ti neoplati, ak ale ides na intrak, tak odporucam (alebo nejaky starsi desktop). a okrem toho, si informatik preboha, nepoznam informatika bez pocitaca :D a dalsia vec: notebooky uz nie su take drahe, aby si ich nemohlo dovolit viac ludi- pojdes na brigadu a za 10k uz mas novy notas
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Mimochodom... neviete kde sa ešte TERAZ dá podať prihláška? Môžu byť aj súkromné... potrebujem info, diky :wink:
tomek00
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tomek00 »

Robbie42 napísal:Mimochodom... neviete kde sa ešte TERAZ dá podať prihláška? Môžu byť aj súkromné... potrebujem info, diky :wink:
odpisem ti jeden odsek co je napisany v knihe Pred startom na vysoku skolu:
Fakulta prirodnych vied UCM (Univerzita sv Cyrila a Metoda v Trnave)

Termin podania prihlasok:
- do 15. aprlia 2008 - 1. kolo Bc. Mgr.
- do 15. augusta 2008 - 2. kolo Bc. Mgr.
(biotechnologie, chemia a aplikovana chemia, matematika - priemyselne aplikacie)
- do 15. juna PhD.
(aplikovana analyticka chemia)

Termin konania prijimacej skusky:
bez prijimacej skusky

Maki, ades: no a skola je tu v meste, keby mam cestovat tak nepremyslam, ale ci by sa to zislo pri studiu, pripadne v skole.. lebo ako vidite tak pc mam :)
Maki
Darca
Darca

tomek: pokial ostavas v BB tak myslim ze prezijes aj bez notasu...ja by som nekupoval keby som spaval doma
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

Maki: ntb urcite neni nutnost, v pohode si vystacis aj s pc.. ja som si sice tiez vybral notas, je to vyhoda.. napr. ked idem 5 hodin z mt busom, tak mozem pozriet nejaky film, pripadne teraz cez skuskove zaznam prednasky.. v prvom a druhom semestri som to nosil aj do skoly, lebo som byval dost daleko od fakulty, ale som moc nemal z tych prednasok, ked som mal ntb vytiahnuty.. ale zas na prednasky chodit ani nemusis, lebo ich mozes online pozerat streamovane z intraku alebo aj z domu.. takze s pc si v pohode vystacis, ntb je vyhoda.. ale jednoznacne je comp nutnost (hovorim z mojej skusenosti z fimuni v brne), kvoli IS a niektore predmety sa komplet vyucuju online, z niektorych je zopar testov za semester online a vsetky studijne materialy su v e-podobe..
Maki
Darca
Darca

makaveli: jasne ze aj PC ale nedokazem si predstavit seba ako sa vlacim s velkou bednou domov a tak... kazdopadne ja idem notas kupit...
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

tomek: ked byvas v meste, kam aj chodis do skoly, tak su to myslim zatial vyhodene peniaze. uvidis casom ci ho nebudes potrebovat priamo v skole na pracu, ale zatial by som sa do toho nehrnul
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Maki: Kolkokrat sa asi chces vlacit s bednou domov? Notebook je zlo, na prednaskach nedavas pozor a drviva vacsina tym rusi ostatnych co sa chcu prednaske venovat.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

t0m4s3 napísal:Maki: Kolkokrat sa asi chces vlacit s bednou domov? Notebook je zlo, na prednaskach nedavas pozor a drviva vacsina tym rusi ostatnych co sa chcu prednaske venovat.
Tak tak ... viem o com hovoris ... Zacal som nosit notebook na hodiny aby som si pisal poznamky.
Skoncilo to behanim po nete, nekompletnymi poznamkami atd... Na intraku NB kludne ale na prednasky to nenos. Zbytocne to odvadza pozornost.
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

t0m4s3 napísal:Maki: Kolkokrat sa asi chces vlacit s bednou domov? Notebook je zlo, na prednaskach nedavas pozor a drviva vacsina tym rusi ostatnych co sa chcu prednaske venovat.
jasne, to som aj napisal v minulom prispevku.. ale nikde neni napisane, ze ho musi na tie prednasky nosit.. ja som nosil a poucil som sa sam, tento rok ked som bol na prednaske, nemal som ho ani na jednej.. ale zas medzi vyhody notasu na fi moze patrit aj toto: mal som jednu skusku, databazove systemy a ich aplikace.. dostali sme zadanie a bolo treba vypracovat erd model, dfd model a nejake sql dotazy.. boli povolene hocijake materialy, aj notebook a aj riesenie sme mohli odovzdat v e-forme, takze notebook sa zisiel.. a dalsia vyhoda je, ak niekto dostane blby intrak, ako ja minuly rok (Komarov(pre tych co vedie kde to je)) a na fakultu som to mal taku 3/4 hodinu najmenej, tak sa notas aj v skole celkom zisiel, napriklad v takom pripade, ze mas prednasku, 2 hodky volno a prednasku.. da sa to vyuzit napr. na pivo, ale o tom som nechcel.. ist na intrak a naspat nemalo vyznam, takze takto si mozes nieco napr. do skoly spravit, pozret nejaky film atd..
b0t~
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa b0t~ »

nechce sa mi to tu citat cele :( ale potreboval by som vediet, ze kedy sa clovek stane studentom vysokej skoly... az pri zapise? potrebujem to vediet, pretoze do par dni musim poslat vysvedcenie na skolu, sice na ktoru ma to vobec nelaka ale s mojimi vedomostami mam pocit ze nespravim prijimacky.. tak ci to mozem poslat a nic z toho nebude ked nahhodou spravim prijimacky na druhej a pojdem tam... vdaka :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano pri zapise si uz studentom. Prave preto byva zapis cez prazdniny, alebo az dokonca po nich, aby si clovek rozmyslel kam chce ist ak ho zoberu na viac skol.
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

mam otazku, v com ste isli na prijimacky ? v obleku ? abo normalne oblecenie ako rifle, tricko a tak.. bo mne sa v obleku moc nechce trepat do Ziliny na skusky zajtra.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Na prijimacky mozes prist ako len chces. V obleku by sa tam trepal len pako.
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

potreboval by som vediet ake seminare si mam vybrat, ked by som chcel ist studovat medzinarodne vztahy, ale do BB na univerzitu mateja bela alebo politicke vedy, tiez na tej istej...
kobalt
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kobalt »

tomasso napísal:potreboval by som vediet ake seminare si mam vybrat, ked by som chcel ist studovat medzinarodne vztahy, ale do BB na univerzitu mateja bela alebo politicke vedy, tiez na tej istej...
Hovoris o seminaroch, kt. si mozes zvolit na gympli? Pozri si podmienky prijatia. Tam mas z coho su prijimacky. Takze urcite jazyk (ak chces ist na tie medzinarodne tak aj 2), nauka o spolocnosti, mozno dejepis... Na tie medzinarodne, ale beru tusim 100 ludi takze tam sa dostat bude asi dost problem. Kazdopadne, seminare na gympli ti moc nedaju, je to hlavne o samostudiu...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

SVS - spolocensko vedny seminara a konverzia z angliny, mozno by bol bolo dobre brat aj priadavnu anglinu ak si na skole v zaciatocnickej skupine
Napísať odpoveď