keby ten OS nebol stavany len na pocitace jednej firmy tiez by isiel pomalymikkimikki napísal:no tak ja mam MacBook Pro a tiez sa vobec nestazujem, mozno ze si ,,nalhavam,, kedze ho uz vlastim ale pracuje sa mi nanom ovela lepsie ako na tom co som mal aj predtymalebo ako na inym NB kedze MacOS ide ovela rychlejsie ako VISTA ... ak mas nejkae otazkuy tak sem alebo SS
BTW: a k designu by som sa nevyjadroval v style - sak su aj krajsie notebooky - proste kazdemu sa paci nieco ine a tym to konci (mne sa ale paci)
Apple MacBook
Ani my fanusikovia Apple nie sme velmi spokojni s Macbook Air, pretoze sme cakali nieco pristupnejsie. Ale samozrejme, kebyze som podnikatel, ktory velmi nehladi na peniaze, hlavne potrebujem ultra portable zariadenie, tak si ho jednoznacne kupim.weed napísal:MacBook Air je podla mna najhorsi NB co od nich vyssiel, ten ani nemam v plane kupit. Na tie Lenovo sa pozriem a uvidime.
Vsetko zalezi od uhla pohladu.
kvalita dole? Nemyslim. Thinkpady su stale o tom istom ako aj za cias IBM (prebrali rovnake patenty, sposoby, materialy, proste vsetko), akurat Lenovo 3000 rada je zamerana skor na cenovu dostupnost a je o plastoch ako bezne znacky - jedine tam je ta odolnost a kvalita na horsej urovni - avsak hentu triedu IBM predtym ani nerobilo. To je tak vsetko.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Mnoho starších fachmanov Ti povie, že ThinkPady už nie sú to, čo bývali. Samozrejme nie je to s nimi také kritické ako s poklesom úrovne HP notebookov (konkrétne spomínaných Pavilionov).KoCi napísal:kvalita dole? Nemyslim. Thinkpady su stale o tom istom ako aj za cias IBM (prebrali rovnake patenty, sposoby, materialy, proste vsetko), akurat Lenovo 3000 rada je zamerana skor na cenovu dostupnost a je o plastoch ako bezne znacky - jedine tam je ta odolnost a kvalita na horsej urovni - avsak hentu triedu IBM predtym ani nerobilo. To je tak vsetko.
hmm tak pracujem s tym, bavme sa ale len o thinkpadoch, 3000ckovu radu do porovnavania nemiesajme.
Co sa zhorsilo? Ze uz pri opierke dlane nad napisom nie je pri "ThinkPad" aj logo IBM? Ze sa trochu upravil tvar klaves (su mierne oblejsie ako predtym), tiez sa pridali aj atraktivnejsie oblejsie prvky v okoli klavesnice? To s kvalitou samotneho ThinkPadu nema nic, podstatne su ine vychytavky, ktore notebook IBM odlisuju od ostatnych, a tie iste vychytavky aj zostali - Lenovo si ThinkPady neprerobilo podla svojho, len pokracuje v tom co uz zaviedlo IBM.
Jedina zmena sa tyka naozaj len a len vizualu. Odolnost, spolahlivost, utility (SW povodne od IBM a jeho partnerov) su prakticky identicke, max aktualnejsie verzie. U ThinkPadu v porovnani s ostatnymi NB je velmi podstatny sposob, ako su NB zhotovene. Kym clovek na vlastne oci nevidi rozobraty thinkpad, tak vidi rozdiel maximalne vo vzhlade ci ocelovych pantoch (to je inac jediny doplnok prispievajuci odolnosti NB, ktory je mozno vidiet aj bez rozoberania).
.. hm ked to tak po sebe citam, tak si pripadam ako obchodnik vyhradne pre tuto znacku
.. ale nehanbil by som sa za to.
Co sa zhorsilo? Ze uz pri opierke dlane nad napisom nie je pri "ThinkPad" aj logo IBM? Ze sa trochu upravil tvar klaves (su mierne oblejsie ako predtym), tiez sa pridali aj atraktivnejsie oblejsie prvky v okoli klavesnice? To s kvalitou samotneho ThinkPadu nema nic, podstatne su ine vychytavky, ktore notebook IBM odlisuju od ostatnych, a tie iste vychytavky aj zostali - Lenovo si ThinkPady neprerobilo podla svojho, len pokracuje v tom co uz zaviedlo IBM.
Jedina zmena sa tyka naozaj len a len vizualu. Odolnost, spolahlivost, utility (SW povodne od IBM a jeho partnerov) su prakticky identicke, max aktualnejsie verzie. U ThinkPadu v porovnani s ostatnymi NB je velmi podstatny sposob, ako su NB zhotovene. Kym clovek na vlastne oci nevidi rozobraty thinkpad, tak vidi rozdiel maximalne vo vzhlade ci ocelovych pantoch (to je inac jediny doplnok prispievajuci odolnosti NB, ktory je mozno vidiet aj bez rozoberania).
.. hm ked to tak po sebe citam, tak si pripadam ako obchodnik vyhradne pre tuto znacku
som fanusik applu, sam na nom ficim, no o tej kvalite HW by som uz s mojimi rocnymi apple skusenostami dokazal poleizovat...Ares napísal:Len ludia zabudate, ze grom celeho Apple je odladeny a stabilny operacny system. Kebyze apple ponuka len pekny dizajn, kvalitny HW a v tom windows, tak si kupim aj hociktoru inu znacku. Asi najskor IBM, i ked odkedy Lenovo odkupil diviziu pocitacov, tak to islo s kvalitou trosku dole.
ale ten OS stoji za vsetky prachy
Ved som spominal, ze pri notebookoch by som rozmyslal len medzi Lenovo a Apple. A hlavne rozdiel bol pre mna OS. Vyhral apple a zistil som, ze som urobil spravne po tom, co pouzivam win od malicka.Petoo napísal:som fanusik applu, sam na nom ficim, no o tej kvalite HW by som uz s mojimi rocnymi apple skusenostami dokazal poleizovat...
ale ten OS stoji za vsetky prachy
-
dair
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
stale nerozhodnuty o novom notase...
pohravam sa s myslienkou ist do MACK-u PRO 17"
specs su celkom vpoho:
2.5GHz Intel Core 2 Duo
2GB RAM
250GB HDD
NVIDIA GeForce 8600M GT s 512MB
Jedine co ma napada ze ako to bude v najblizsich rokoch s vistou (nie ze by som bol jej zastancom) a taktiez ma nepresvedcili review's typu ze sa dost nahrieva za chodu a bootcamp ma svoje muchy...
Taktiez co si myslite o kvalite LCD....
specs su celkom vpoho:
2.5GHz Intel Core 2 Duo
2GB RAM
250GB HDD
Jedine co ma napada ze ako to bude v najblizsich rokoch s vistou (nie ze by som bol jej zastancom) a taktiez ma nepresvedcili review's typu ze sa dost nahrieva za chodu a bootcamp ma svoje muchy...
Kvalita LCD klasika, LED podsvietenie. Avsak mal by si ist do nejakeho apple obchodu a nechat si prezentovat tu 17", pretoze podla mojho nazoru je to velmi velky notas a 15" je uplne ideal. Na dlhe prace tak ci tak ti nebude stacit 17", najlepsi je na to externy monitor.dair napísal:stale nerozhodnuty o novom notase...
specs su celkom vpoho:
2.5GHz Intel Core 2 Duo
2GB RAM
250GB HDD
To uz taketo detaily velmi nesledujem, pretoze tieto graficke karty su v MBP uz dlhsiu dobu a zatial sa nikto s tymto nestretol.sundevil napísal:NVIDIA GeForce 8600M GT s 512MB uz neber do NB, radsej ekvivalent 9500GS - bude sa menej zahrievat a v neposlednom rade 8xxx rada ma problemy s kvalitou cipov, zial rozpadaju sa
Avsak ak ti to neponahla, tak na september-oktober sa predpoklada update MBP a pravdepodobne sa prejde na novsiu radu grafickych kariet.