Hybridné automobily
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Pinhead, soferoval si niekedy vobec diesel? Ze tak velmi strasne nechces diesle do osobakov...
Diesle su robene na trochu iny styl jazdy ako sportove benziny ktorymi operujes ty... a na svoj ucel su to motory ovela lepsie ako benziny. A ten ucel nie je traktor a tirak.
A aby som nzabudol, aktualne kachle u BMW 320d daju tiez tvojich 180 koni, pri dvoch litroch oproti 2.3 a o HODNE mensej spotrebe.
Diesle su robene na trochu iny styl jazdy ako sportove benziny ktorymi operujes ty... a na svoj ucel su to motory ovela lepsie ako benziny. A ten ucel nie je traktor a tirak.
A aby som nzabudol, aktualne kachle u BMW 320d daju tiez tvojich 180 koni, pri dvoch litroch oproti 2.3 a o HODNE mensej spotrebe.
Fabo,
šoféroval som diesely, a síce Octaviu s 2,0 TDI. Ísť to išlo, ale ten zvuk bol veľmi nepríjemný. ďalej som riadil staršieho Seata Cordobu s 1,9SDi a to bolo utrpenie
...........
No aby sme sa rozumeli, môj Ford Scorpio 2,3 je auto staré 11 rokov. Takže sa vôbec nedivím tomu že súčasné BMW 32Od je rovnako výkonné. Ale kde boli diesely pred 11 rokmi???? V prdeli...... Lenže ako doba postupuje vyvíjajú sa aj benzíny, a keď som mal nedávno možnosť vyskúšať si Mondeo s 2,5 V6 benzínom tak som bol nadšený....... (som zaťažený na značku Ford). Ten motor má výkon okolo 220 koní a skús mi nájsť diesel s podobným alebo rovnakým objemom a s porovnateľným výkonom...........
P.S. Na aký štýl jazdy sú teda podľa teba tie diesely?????
šoféroval som diesely, a síce Octaviu s 2,0 TDI. Ísť to išlo, ale ten zvuk bol veľmi nepríjemný. ďalej som riadil staršieho Seata Cordobu s 1,9SDi a to bolo utrpenie
No aby sme sa rozumeli, môj Ford Scorpio 2,3 je auto staré 11 rokov. Takže sa vôbec nedivím tomu že súčasné BMW 32Od je rovnako výkonné. Ale kde boli diesely pred 11 rokmi???? V prdeli...... Lenže ako doba postupuje vyvíjajú sa aj benzíny, a keď som mal nedávno možnosť vyskúšať si Mondeo s 2,5 V6 benzínom tak som bol nadšený....... (som zaťažený na značku Ford). Ten motor má výkon okolo 220 koní a skús mi nájsť diesel s podobným alebo rovnakým objemom a s porovnateľným výkonom...........
P.S. Na aký štýl jazdy sú teda podľa teba tie diesely?????
-
Plexxak
Medium Star
Cele hybridne auta su len modna vlna... kto na nu naskoci ten je IN... Inak tieto auta vobec nie su ekologickejsie oproti ostatnym, vsetko je to len vymyvanie mozgov...
Ved uvazte uz len o kolko materialu viac sa spotrebuje na vyrobu jedneho hybridu...
osobne si myslim ze buducnost maju elektromobily, ale az vtedy ak sa ich podari vyrabat lacnejsie, budu mat vacsi dojazd a podari sa vyriesit problemy so zivotnostou a nabijacim cyklom baterie
osobne si myslim ze buducnost maju elektromobily, ale az vtedy ak sa ich podari vyrabat lacnejsie, budu mat vacsi dojazd a podari sa vyriesit problemy so zivotnostou a nabijacim cyklom baterie
-
Shark NX
Addict
Predvcerom som lietal s BMW 330d ozivot ... a vies kolko som spravil priemer?? 10,2l/100km a to som sie stylom plny kotol 1-2-3-4-5 Brzda a zas 1-2-3-4-5 a Brzda ... z toho este tak 20minut v zapche na Pristavnom a po obchvate az po Ivanku pri dunaji 170-190 (bolo treba zaviest Hercov na Platz inac by som tak nesiel.Pinhead napísal:P.S. Na aký štýl jazdy sú teda podľa teba tie diesely?????
Skus tak vytnut tvojej 2.3l ... Zastavime sa asi pri 19l/100km a este k tomu keby si chcel tak Len zmenou rezimu Riadiacej jednotky motora mozes z 2.0l Diesla vytiahnut 180k. Nechcem vediet kolko by sa dalo vytiahnut na 3.0l
Este na ukazku Alfa Romeo 159 Sport Wagon 2,2l Turbo diesel 250k/400Nm
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Áno, to je pravda. A som prekvapený, že musím sa práve ja ozvať, kto povie, že nafťáky nemajú síce taký výkon, ale majú zase krútiaci moment o inom. A ťahajú už slušne od nižších otáčok.Fabo napísal:A na ten styl jazdy - kludnejsie dlhsie trasy, hlavne su vhodne pre tych co vela nabehaju. A tam je prave spotreba dolezita, nie moznost vytocit motor na 7000 otacok.
Hoci viacej som za benzín ako naftu (no to patrí do inej témy).
Ale keby som mal možnosť na výber, tak si vyberiem čistý elektromobil, a to hneď z viacerých dôvodov:
1. hlučnosť stroja - niekomu to môže lichotiť, ale nové autá už nie sú akosi vôbec o zvuku ; už je to len také cvakanie, šelestenie
2. exhaláty - prostredie a skleníkový efekt to iba uvítajú
3. šetriť ropu na iné účely
4. keďže v automobile nebude benzín/nafta/LPG, nemá čo vybuchnúť
5. hermeticky uzavreté batérie sa bezpečnejšie skladujú ako kvapalný horľavý benzín (hoci ako nabité strácajú časom kapacitu)
6. tankovanie je možné na každom kroku (trochu preženiem: stačí zásuvka)
7. účinnosť elektromotora je úplne o niečom inom, než pri spaľovacích motoroch
8. ohromujúce zrýchlenie (tuneri čo sa snažili pretekať na križovatke s trolejbusom budú vedieť
9. jednoduchosť elektromotora a jeho obvodov voči spaľovaciemu motoru a jeho pomocných obvodov
10. elektromotor samotný nie je závislý na teplote (batéria tá áno) - taký nafťák treba žeraviť, a všeobecne spaľovacie motory zahriať
11. motor netreba "štartovať" pred jazdou (lol, aká irónia - sedím si pri otvorenom okne a práve počúvam to trápenie)
12. brzdnú energiu môže premeniť na dobitie vlastnej betérie, nie len na teplo na brzdných doštičkách
13. elektromobil by som si skôr dokázal opravil než tradičný automobil
-
krupica_dnb
Medium Professional
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
bral som to ako ze teraz ... preto som hlasoval nie, nekupil by som si ... benzin je benzin ... najdostupnejsie a najekologickejsie auto s hybridnym pohonom u nas je asi Toyota Prius ... jej cena je zial stale postavena pekne vysoko a elektromotory zas az tolko toho neusetria ... ano rekuperuju energiu, pomahaju brzdit, pri ustalenej jazde mozu prebrat aj celkovu funkciu spalovacieho motora, ale energia na ich pohon sa tiez musi niekde vziat ... a to presne ta, ktora zodpoveda ich aktualnemu vykonu .. baterky niesu vecne .. to ze prius s vykonom 60kW + ((50kW)) zozerie kombinovane iba 4l ma netankuje, ked mi vykonnejsie auto v rade 80kw povedzme zozere 7l ... ked si porovnam ze taketo auto proste jazdi a ked sa nieco posere tak to vymenim s tym ze mam dat majland za nove akumulatory, tak mi z toho vychadza "ekonomicky - ekologické" auto Prius ako porazeny ... zial bohu .. je to v dost velkej miere aj chyba statu ... v rozumnych krajicnach su ekologicky sa spravajuci obcania odbremenovani od dani a podobne ... preco asi maju v rakusku take kvantum energeticky pasivnym domov ? .. preto ze stat pochopil ze zadarmo taku situaciu nezmeni a tak sa zacali domy upravova, nove stavat s pomocou statu ... taksito by mali byt ekologicke auta zvyhodnene ...
.. lepsou volbou mi pride napr. taky pohon hydrogen od BMW ... je to eko. akurat este strasne drahe a nemas kde ten vodik natankovat do tyhc palivovych clankov
...ale to je detail
...
... btw.: najvacsou brzdou v rozsireni eko. aut su ropne spolocnosti, ktore maju kapital, nato aby brzdili takyto vyvoj ... snazia sa skupovat technologie, aby potom boli zase prave ony tie, ktore budu dodavat na cesty energiu
...
.. lepsou volbou mi pride napr. taky pohon hydrogen od BMW ... je to eko. akurat este strasne drahe a nemas kde ten vodik natankovat do tyhc palivovych clankov
... btw.: najvacsou brzdou v rozsireni eko. aut su ropne spolocnosti, ktore maju kapital, nato aby brzdili takyto vyvoj ... snazia sa skupovat technologie, aby potom boli zase prave ony tie, ktore budu dodavat na cesty energiu
-
hojko
Site Admin
Lexus LS 600h, preco nie, az na tu cenu...
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
Derlangino
Amateur
No, začal by som pri jednej veci... ti co tu kritizujete hybridy, by som odporučil zhliadnuť http://www.youtube.com/watch?v=tq-9rP9cf8k keď si o tej supre pohľadáte boli rozne verzie a bolo to podarene..
Čo je však najvačšou prednosťou hybridov - Lexus gs-450h , Lexus ls-600h - je to ze prvy zerie 8 litrov kombinovanie , druhy 10 ..VŠETKY automobilky dnes vyvíjajú hybridy o dušu, kvôli úplne jednoduchej veci..
Diesel bude mat aj tak vyššiu efektivitu ako hybrid, lenže dnešné moderné diesle su tak zložité a pracujú s takými vstrekovacími tlakmi, že akékoľvek nekvalitné palivo ich poškodí- Pod tým si nepredstavujte naftu od traktoristu, ale to, že výrobca vyrobí kvalitné palivo, zatiaľ čo môžu byť nečistoty v zásobníkoch na pumpe, v samotnej nádrži auta....
u hybridu tento problem odpada.
Hybrid sa da svojim prejavom prirovnat k preplnanemu benzinu..elektromotor poskytuje obrovský krútiaci moment už od pár otáčok
Argument drahšej výroby- aj diesle stáli niekedy dávno neskutočné peniaze....CD(kompaktný disk) tak isto- ich cena je preto taká, že jedine koncern toyota-lexus vyvíjal zatiaľ čo ostaní len peniaze počítali a neinvestovali
Situácia dnes je taká , že všetci hybridy predstavujú a Toyota-Lexus vyrába:)..
Elektromobily sú ešte lepšie- vid. TESLA ROADSTER- za slušné peniaze slušné parametre , tak isto ako aj pripravovaná honda jazz hybrid
Vodík ako taký ma obrovký potenciál- žiaľ jediné auto je Honda FR-V , a aj to len v Kalifornii , my si ešte počkáme...

Čo je však najvačšou prednosťou hybridov - Lexus gs-450h , Lexus ls-600h - je to ze prvy zerie 8 litrov kombinovanie , druhy 10 ..VŠETKY automobilky dnes vyvíjajú hybridy o dušu, kvôli úplne jednoduchej veci..
Diesel bude mat aj tak vyššiu efektivitu ako hybrid, lenže dnešné moderné diesle su tak zložité a pracujú s takými vstrekovacími tlakmi, že akékoľvek nekvalitné palivo ich poškodí- Pod tým si nepredstavujte naftu od traktoristu, ale to, že výrobca vyrobí kvalitné palivo, zatiaľ čo môžu byť nečistoty v zásobníkoch na pumpe, v samotnej nádrži auta....
u hybridu tento problem odpada.
Hybrid sa da svojim prejavom prirovnat k preplnanemu benzinu..elektromotor poskytuje obrovský krútiaci moment už od pár otáčok
Argument drahšej výroby- aj diesle stáli niekedy dávno neskutočné peniaze....CD(kompaktný disk) tak isto- ich cena je preto taká, že jedine koncern toyota-lexus vyvíjal zatiaľ čo ostaní len peniaze počítali a neinvestovali
Situácia dnes je taká , že všetci hybridy predstavujú a Toyota-Lexus vyrába:)..
Elektromobily sú ešte lepšie- vid. TESLA ROADSTER- za slušné peniaze slušné parametre , tak isto ako aj pripravovaná honda jazz hybrid
Vodík ako taký ma obrovký potenciál- žiaľ jediné auto je Honda FR-V , a aj to len v Kalifornii , my si ešte počkáme...
-
Derlangino
Amateur
Hojko: Lenze ten Lexus v testoch to dosahuje realne , nie len na papieri... a on nema 350 koni ale spolu 445:)...co uz je ina kava, a hlavne plus ake to je tichucke.Jedina fakt velka nevyhoda je male uzitocne zatazenie, co osobne vidim ako trochu nedoriesenu vec- ved predsa limit je 3,5 tony
Este detail, ze ten motor nie je vobec vyladeny na nejaky extrem , takze to velmi vela vydrzi aj napriek tomu , ze to je hybrid ( Cital som o Priusoch co sli bez chybicky aj po desiatich rokoch
)
Este detail, ze ten motor nie je vobec vyladeny na nejaky extrem , takze to velmi vela vydrzi aj napriek tomu , ze to je hybrid ( Cital som o Priusoch co sli bez chybicky aj po desiatich rokoch
-
jasan21
Light Star
nik ma nepresvedci o lepsom aute 
ked toto sa trosku upravi dvihne vykon lebo je dost slabucky no ako prblizovadlo pre dochodcov staci uz aj dnes tak to auticko posle do muky vsetky ved si predstavte ze jazdite s pocitom ze cistite vzduch 
Kód: Vybrať všetko
www.autonavzduch.cz-
Mateq
Medium Professional
Celkom sa mi páči Lexus RX400h, bral by som ho radšej ako LS či GS. Prínos vidím hlavne v ohromnom výkone porovnatelným s oveľa väčším motorom u ostatných značiek. - a pri spotrebe okolo 10-11l.
RX mi tiež príde využitelnejšie a akceptovatelnejšie pre bežný život ako tie ostatné hybridné Lexusy.
Ad elektromobily: Včera som pozeral starší diel Autosalónu (TV Prima), kde testovali elektrický skúter - tvarom a výkonovo porovnateľný s hociakým 50cc skútrom čo behá po meste, len sa strhá do zásuvky. Vychádzalo to finančne oveľa výhodnejšie ako keby tam liali benzín. - to by som si určite kúpil, ak by som rozmýšľal o skútri, elektroskúter by vyhral.
Ale čisto elektrické automobily ako TESLA -
- úprimne povedané verím že v automobiloch sa to neuchytí a budúcnosť bude patriť vodíku. Neviem si predstaviť že by som jazdil na aute ktoré by nebolo počuť, tobôž pri športiaku ako je Tesla mi to príde ako kravina.
RX mi tiež príde využitelnejšie a akceptovatelnejšie pre bežný život ako tie ostatné hybridné Lexusy.
Ad elektromobily: Včera som pozeral starší diel Autosalónu (TV Prima), kde testovali elektrický skúter - tvarom a výkonovo porovnateľný s hociakým 50cc skútrom čo behá po meste, len sa strhá do zásuvky. Vychádzalo to finančne oveľa výhodnejšie ako keby tam liali benzín. - to by som si určite kúpil, ak by som rozmýšľal o skútri, elektroskúter by vyhral.
Ale čisto elektrické automobily ako TESLA -
A aka je cena za nove vozidlo? Nikde som to tam nenasiel.jasan21 napísal:nik ma nepresvedci o lepsom aute
ked toto sa trosku upravi dvihne vykon lebo je dost slabucky no ako prblizovadlo pre dochodcov staci uz aj dnes tak to auticko posle do muky vsetky ved si predstavte ze jazdite s pocitom ze cistite vzduchKód: Vybrať všetko
www.autonavzduch.cz