Svedok - odmietnutie vypovedania
Svedok - odmietnutie vypovedania
Som ako svedok, pri jednom incidente kde sa moj bratranec pobil s jednym, ktory mu rozbil hlavu flaskou..
bratranec bol v podmienke, a teraz ma problemy za to ze ho zazaloval za ublizenie na zdravi, lebo ho prvy drgol.
Toto sa stalo pred rokom a pol, a teraz bude sud a bratranec je chory takze sa to s najvacsou pravdepodobnostou opat pretiahne (nie som si isty, ze ked nie je obvineny pritomny, ze ci sa moze pojednavat, ale asi nie)
A ja si uz pomaly nepamatam co sa stalo minuly silvester, predsa len som bol tiez opity a vela drobnosti na ktore sa budu mozno pytat, nebudem vedet povedat.
A nechcem behat moc po pravnikoch, tak skusim najskor tu sa spytat, ze ci mozem odstupit ako svedok z nejakeho pojednavania?, pretoze by som sa citil zaujaty (moj bratranec ako obzalovany) [ale zas som podpisoval pred rokom na policii, ze chcem aby bola moja vypoved pouzita pri vysetrovani], a vela okolnosti si uz nepamatam.
bratranec bol v podmienke, a teraz ma problemy za to ze ho zazaloval za ublizenie na zdravi, lebo ho prvy drgol.
Toto sa stalo pred rokom a pol, a teraz bude sud a bratranec je chory takze sa to s najvacsou pravdepodobnostou opat pretiahne (nie som si isty, ze ked nie je obvineny pritomny, ze ci sa moze pojednavat, ale asi nie)
A ja si uz pomaly nepamatam co sa stalo minuly silvester, predsa len som bol tiez opity a vela drobnosti na ktore sa budu mozno pytat, nebudem vedet povedat.
A nechcem behat moc po pravnikoch, tak skusim najskor tu sa spytat, ze ci mozem odstupit ako svedok z nejakeho pojednavania?, pretoze by som sa citil zaujaty (moj bratranec ako obzalovany) [ale zas som podpisoval pred rokom na policii, ze chcem aby bola moja vypoved pouzita pri vysetrovani], a vela okolnosti si uz nepamatam.
správa
vypovedať nemusíš, ak by si svojou výpovedou poškodil tomu svojmu bratrancovi alebo členovi svojej rodiny, ale zase nevidím v tom veľký problem, kedže sa to teraz bude pojednávať po roku tak stači tvrdiť, že si vzhľadom na dobu pred akou sa to odohralo už nepamätaš a ak si vypovedal, tak si zožen svoju prvú výpoved (kedže niečo si podpisoval tak si asi vypovedal,nie?) a tej sa pridržiavaj ale nezabudni dodať, že si už nepamätaš čo sa presne odohralo,kedže to bolo dávno, takto ťa prokurátor a ani obhajca obvineného nedostanú
v dôsledku nepritomnosti sa konať nemôže a ked predloží PN tak sa pojednávanie odročujesharky-no napísal:Mno to som aj planoval robit, len aby ma za to pravnik naukamenoval![]()
a este taka vec, ze vlastne on je teraz na PN a zajtra sa nebude moct dostavit na to pojednavanie. bude sa normalne riesit zajtra pripad alebo sa to opat presunie?
tak ma ten bratranec dost nahnutu basu a neviem, ze co si jeho pravnik na mna vymyslel, nejake klucove veci co by ho mohli z tej basy dostatSchYzo napísal:mi povedz preco by ta mal ukamenovat? ak si nepamatas mozu ti velke hovno nic sa neboj
takze zajtra to moze vypadat tak, ze tam dojdem, sadnem si, zacne sa pojednavanie, prijde k sudkiny pravnik bratranca, polozi jej na stol, ze bratranec je na PN, ona klepne kladivkom, ze sa pojednavanie odrocuje a mozem ist domov ?J.O.S.E napísal:v dôsledku nepritomnosti sa konať nemôže a ked predloží PN tak sa pojednávanie odročuje
v zivote som nebol na sude, tak by som chcel vedet, ze do coho idem
Re: Svedok - odmietnutie vypovedania
basa mu hrozi za nieco inesharky-no napísal: bratranec bol v podmienke
správa
Schyzo - bacha, bacha tam sa jedna pravdepodobne o ubliženie na zdravi nad 7 dní PN ide o ťažké ubliženie na zdraví začo hrozí minimálne podmienka a odškodne, čo sa týka pokuty tak ta sa udeľuje niekde inde na urade ale to je vrámci výtržnosti, ak je obvinený jeho bratranec, ktorý bol v podmienke a dokáže sa mu vina tak s najväčšou pravdepodobnosťou sa base nevyhne
ale existuje aj mimosudna cesta 
// preboha kto koho vlastne dokaličil?? tvoj bratranec je obvinený hej, a sám utrpel zranenie???
// preboha kto koho vlastne dokaličil?? tvoj bratranec je obvinený hej, a sám utrpel zranenie???
no hej
otazne je, ze ci vobec budem zajtra vypovedat (alebo vlastne uz je povedane ze ak nebude pritomny on na sude tak sa to riesit nebude)
a ked sa to opat prelozi, asi budem uvazovat o odstupeni ako svedok, je nas viac 3 svedcime za neho, ale vsetci sme na tom rovnako
ze si vela veci nepamatame
edit:// bratranec mal 12 sti(y)chov na hlave
edit2:// bratranec ma podmienku za nieco ine, basa mu hrozi len za to ze sa preukaze to ze bitku zacal on (pravda je ze on prvy drgol, ale zasa ten druhy ho slovne vyprovokoval - nadaval na rodinu)
kedze bol bratranko opity v ten vecer, tak si neuvedomil, ze je v podmienke a tak zazaloval toho co mu rozbil flasku o hlavu, a teraz ma vlastne vacsie problemy bratranec, nez ten druhy ktory mu rozbil hlavu
otazne je, ze ci vobec budem zajtra vypovedat (alebo vlastne uz je povedane ze ak nebude pritomny on na sude tak sa to riesit nebude)
a ked sa to opat prelozi, asi budem uvazovat o odstupeni ako svedok, je nas viac 3 svedcime za neho, ale vsetci sme na tom rovnako
edit:// bratranec mal 12 sti(y)chov na hlave
edit2:// bratranec ma podmienku za nieco ine, basa mu hrozi len za to ze sa preukaze to ze bitku zacal on (pravda je ze on prvy drgol, ale zasa ten druhy ho slovne vyprovokoval - nadaval na rodinu)
kedze bol bratranko opity v ten vecer, tak si neuvedomil, ze je v podmienke a tak zazaloval toho co mu rozbil flasku o hlavu, a teraz ma vlastne vacsie problemy bratranec, nez ten druhy ktory mu rozbil hlavu
správa
a to tvoj bratranec akože nepodal trestne oznámenie
tak on vyšiel ako zbitý pes a na neho je podané TO
(čo sa divím šak Slovensko) To by ma zaujímalo ako mu tu hlavu zošili na pohotovosti, ved tam sa ho mali pítať ako k tomu prišiel, a pri bitke ide hlasenie na policiu a podáva sa oznámenie 
// ak ho ako prvý zažaloval tvoj bratranec tak je to v poriadku ak samozrejme v prvej výpovedi neuviedol, že začal on a ak to urobil tak potom ma smolu, ale ak nie tak sa z toho da vydolovať dosť: ak teda sa dokáže že poškodený je tvoj bratranec tak potom môže toho ktorý mu rozbil hlavu ešte zažalovať za pošpinenie dobrého mena tou žalobou z druhej strany teda žalovaného, môže vysudiť ešte nejakú korunku a vybavené lenže treba podotknúť, že slovenské súdy pracujú ako čínske hodinky, ktoré sa snažia podobať tým švajčiarským teda nic moc a búdu sa robiť obštrukcie tak sa to bude ťahať aj niekoľko rokov až sa to potom môže premlčať
// ak ho ako prvý zažaloval tvoj bratranec tak je to v poriadku ak samozrejme v prvej výpovedi neuviedol, že začal on a ak to urobil tak potom ma smolu, ale ak nie tak sa z toho da vydolovať dosť: ak teda sa dokáže že poškodený je tvoj bratranec tak potom môže toho ktorý mu rozbil hlavu ešte zažalovať za pošpinenie dobrého mena tou žalobou z druhej strany teda žalovaného, môže vysudiť ešte nejakú korunku a vybavené lenže treba podotknúť, že slovenské súdy pracujú ako čínske hodinky, ktoré sa snažia podobať tým švajčiarským teda nic moc a búdu sa robiť obštrukcie tak sa to bude ťahať aj niekoľko rokov až sa to potom môže premlčať