Zvýšenie výkonu grafickej karty

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
kanon307
Novice
Novice

Zvýšenie výkonu grafickej karty

Príspevok od používateľa kanon307 »

Cavte moj kamoš mi raz povedal že kúpa novej grafickej karty je zbitočnosť . Ja mám graficku kartu 128 MB GForce 5200 GT . Vraj sa jej výkon da zlepšiť . Mohli by ste mi poradiť tý ktorí viete ako na to . DAKUJEM

Táký je moj comp :

PC skrinka : Libra MiDi Tower

Základná doska : Asus A7V8x-MX,AMD,KM 400 , INT vg

Procesory: Athlon 2500+ Box Barton

Pameť: PA 800 MB Ram DDR PC 3200 400 MHz

Graficku kartu mam jednu 256 mb čo už bola v pc ak som ho kupil a teraz som kupil dalsiu 512 mb to je skoro 800 MB ram . Tak este raz dakujem za pomoc .
AXO
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

zvysit sa da, ale vobec ti to nepomoze pri novych hrach, ak by si ich chcel hrat... napr bioshock, call of duty 4, crysis, race driver grid, to ani nespustis..

ak mas teraz v nejakej hre 20fps, tak mozno budes mat 22, ale to je tak vsetko..mozno maximum 25, je to velmi stara karta, ak chces hravat novsie veci, tak si kup do AGP slotu GeForce 7600GT, alebo ATI 2600PRO/XT
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pretaktovaním grafickej karty získaš pár % výkonu naviac. V prípade 5200GT (priznám sa, že ešte som nevidel takéto označenie, ale vraj existuje) však ten nárast už bude zanedbateľný. Získaš akurát to, že súčasné hry Ti pôjdu o niečo rýchlejšie, určite nerozbeháš nič novšie, čo Ti doteraz nešlo.

Taktovanie grafiky nie je nič ťažké, stačí jednoduchý program RivaTuner a v ňom zvýšiť takty.. postupne, čo to dá, kým nehádže chyby. Viac info napr. tu: http://www.hojko.com/faq-citajte-ako-prve-t45432.html
kanon307
Novice
Novice

BRM DAKUJEM

Príspevok od používateľa kanon307 »

Dakujem brm za poradenie ako zlepsit vykon grafickej uz mi jenu hru spusti a mozem sa opitat kolko stoji taka graficka karta
brm
Darca
Darca

Re: BRM DAKUJEM

Príspevok od používateľa brm »

kanon307 napísal:a mozem sa opitat kolko stoji taka graficka karta
Ktorú konkrétne myslíš?
http://www.alza.sk/SK/graficke-karty/18842862.htm
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: BRM DAKUJEM

Príspevok od používateľa AXO »

kanon307 napísal:Dakujem brm za poradenie ako zlepsit vykon grafickej uz mi jenu hru spusti a mozem sa opitat kolko stoji taka graficka karta
napriklad od ATI 2600XT
nasiel som este aj HD3850 na AGP...
alebo potom este 7600GT

skus pozret testy, ale nezabudni napisat do hladaca ze sa jedna o AGP karty
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

dam taky mensi OT kedze pises nieco o ram v grafickej karte nemas to troska pomylene ? na zaklade info co si sem dal predpokladam ze sa vpc asi moc dobre nevyznas tak by si mal este raz pozret aku mas grafiku kazdopadne to taktovanie ti vobec nepomoze podla mna ako povdali hore v starsich hrach troska fps navyse no na ukro toho ze bude viacr hriat tym padom asi aj viac hucat
ezechiel88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ezechiel88 »

hmm nechem sa vam vrtat v radach ale do toho stroja je uz zbytocne investovat, malo ram, slaby procesor a ta nova grafa by mu k hraniu novych hier i tak nepomohla. 3850 chudatko by bolo utlacane, 7600/1600/2600 este ako tak ale aj tak zbytocne radsej poprosit maminku a ocka o 12000-15000 pripadne nasporit a kupit si neco noveho ;-) Zbytocne vyhodene peniazky :) vlozene do tohot pc,..
Farlo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Farlo »

vie niekto poradit .. nainstaloval som si rivatuner a ked som chcel ist taktovat tak kde ukazuje typ grafiky a ovladače tak mi to nerozpozna a ked chcem ist na to taktovanie tak v tom okne mi da iba AGP žiadne taktovanie a ani speedfun a ni nič podobne ? može to byt tym že mam 8.5 Catalyst display a na to ešte nebol rivatuner spraveny ?
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

tak ako bolo už vyššie spominane taktovanie ti pomože len trošku zlepšiť hratelnosť starších hier.... že s mediumu si budeš mocť dať na high ak chceš ale hrať new hry... potrebuješ novu grafarnu ale nie kvoli vykonu al hlavne kvoli podpore roznych fint ako pixel shared (neviem aka verzia a tak)

dalej 800 MB ram ti len tak postači na CSS (vlastna skusenosť) trebarz ti to utiahne ešte aj nejaky NFS aj bioshock ale už novšie hry potrebuješ cca 2 GB ram... takže vrelo odporučam ugrade grafarny na 7600GT ak maš AGP slot a + vymeň ramky za 2x1GB to ti postači do konca roka a daš za to cca 3000,- potom už budeš potrebovať NEW komp ak sa budeš chcieť hrať :)
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

pokial nevie co robi nech sa do taktovania ani nepusta mohol by nieco urobit a potom si bude trhat vlasy.

Taktovat srot ani nema vyznam moj nazor
zapalka
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zapalka »

Ta grafika je obycajna FX 5200 cize s prepacenim srot.

Akurat procesor pojde dobre nataktovat.
Ako to je mozne ,ze mas 800 MB RAM???

"Graficku kartu mam jednu 256 mb čo už bola v pc ak som ho kupil a teraz som kupil dalsiu 512 mb to je skoro 800 MB ram . Tak este raz dakujem za pomoc ." - to co hovoris??? Precital si si to po sebe. Akoze mas dva AGP porty xD...

VIA UniChrome KM400 with shared memory

Takze tomu uz chapem. Ty mas na maticnej super sitnu integrovanu grafiku ,ktora zere MB s ramky. Vykon v podstate horsi ako Geforce 4. Lenze ak si kupil graficku na AGP (bolo by vhodne napisat typ), tak si asi naivny ,ze bude spolupracovat s integrovanou.
Tak sup sem s tym typom.
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

ja len taku poznamocku si dovolim.

ak mas grafiku na doske ktora ti zere z ramky a v agp mas pripojenu dalsiu grafiku, neexistuje nejaka moznost ako tu na doske vypnut a uvolnit zabratu ramku ?
zapalka
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zapalka »

jasne da sa to vypnut, v BIOSE a ako primarny graficky adapter nastavi AGP
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

mathev napísal:ja len taku poznamocku si dovolim.

ak mas grafiku na doske ktora ti zere z ramky a v agp mas pripojenu dalsiu grafiku, neexistuje nejaka moznost ako tu na doske vypnut a uvolnit zabratu ramku ?
Ked maš v AGP slote grafarnu tak ta na doske sa ti automaticky vypina a neberie ti nič z RAM. ak nahodou ti berie neco ram tak to bude nejaky soft a tak... (nevylucujem možnosť že može existovať bud tak nedokonaly bios alebo samotna doska ktora aj po vloženi grafarny do AGP slotu nevypina VGA on Board....) ale silne o tom pochybujem nestretol som sa s tym...
Gangy
Darca
Darca

Re: Zvýšenie výkonu grafickej karty

Príspevok od používateľa Gangy »

kanon307 napísal:Cavte moj kamoš mi raz povedal že kúpa novej grafickej karty je zbitočnosť .
Tvoj kamos je dement, nabuduce ho vysmej. A ked sa mu uz budes smiat tak ho aj opluj a povedz ze si nechcel.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

kanon307 napísal:Cavte moj kamoš mi raz povedal že kúpa novej grafickej karty je zbitočnosť . Ja mám graficku kartu 128 MB GForce 5200 GT . Vraj sa jej výkon da zlepšiť .
Hehe.. Jasne, ked ju pretaktujes Crysis ti pofrci na max detaily. :P
dano4769
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dano4769 »

čaw aj ja nemám dosť silný pc ja mám lepšiu troška ako ty radeon9550 (128mb) a vy hajzli spustil som call of duty 4 a nesekalo to esete teraz to hram a nedalo to namahu spustil som aj hral Aliens vs predator 3 atd...
Kroky

1.Potrebuješ nainštalovať NVdiu PhysX
http://www.nvidia.com/object/physx-9.12 ... river.html

2. Ak nemáš Swift Shader tak ho použí ale pri COD4 nepotrebuješ to pobeží aj na 128 (šak v min. sys.konfiguráci je Ati x800 a ten je 128mb)
http://mediafire.com/?9jd2s3a8nhto5oa

3. Potom vlož swiftshader do zložky z hrou a najdi nastavenia hry tam to daj do okna a hru spusti tak to šlape ako hodiny :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

to si sa fakt registroval kvoli takemu dementnemu postu?
nuz, v tom pripade, vitaj na fore...
Napísať odpoveď