Rychla porada ohladom sluchadiel

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

gagarinjuri napísal:Hmmm, no presne tie som si pozeral, ale tak to musi byt velky rozdiel vo zvuku u takych velkych sluchadiel a do usi
Chyba - prečo myslíš, že všetci speváci majú v ušiach na koncertoch sluchátka do uší a nie "veľké"? :wink:
Vrcholné in-ear modely môžu dokonca predčiť niektoré špičkové otvorené štúdiovky.
bond35
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bond35 »

ako kvalitne in-ear sluchadla sa vyrovnaju klasickym velkym ale tak zas ide vzdy o cenu jednyhc a druhych a o to na aku prilezitost sa daju vyuzit.

podla mna dobre su aj tie AKG alebo niektore KOSS aj vyssie urovne ale aj tak co som pozeral testy tak naj su stale KOSS PORTA PRO
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

bond35 napísal:testy tak naj su stale KOSS PORTA PRO
Zrejme len čo sa týka pomeru cena / výkon. A ešte sú heroizované vzhľadom na to, že už desaťročia sú ťahúňom značky KOSS.
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

podla mna firma Koss zacina zaspavat na vavrinoch...o chvilu uz nebude stacit len porta pro...preto som podobne ako jin hlavne AKG positive :wink:
gagarinjuri
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa gagarinjuri »

To som pocul uz x-krat, ze jedine dobre sluchadla co KOSS maju su Porta Pro a pocul som to uz nezavisle od viacerych ludi, asi na tom cosi bude. A sluchadla do usi predsa nemozu urobit take basy ako nejake na usi
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

gagarinjuri napísal:A sluchadla do usi predsa nemozu urobit take basy ako nejake na usi
No to by si sa divil kamarat.
gagarinjuri
Amateur
Amateur

Tak ja teraz uz vobec neviem co zobrat... Tie chromove AKG ma lakaju, ale zase take kvalitne sluchadla na usi...
violator
Star
Star

gagarinjuri napísal:Tak ja teraz uz vobec neviem co zobrat... Tie chromove AKG ma lakaju, ale zase take kvalitne sluchadla na usi...
ak by si ich chcel zobrat z ineho shopu tak ja som rozhodne za DENON AH-D1001 :wink: , mozes ich vyuzit doma aj na cestach a su vyrobene z kvalitnych materialov :smt020
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gagarinjuri napísal:Tak ja teraz uz vobec neviem co zobrat... Tie chromove AKG ma lakaju, ale zase take kvalitne sluchadla na usi...
Ten in-ear model má väčšie skreslenie zvuku, no je praktickejší. "Väčší model" má len mierne súdkovité skreslenie, no má tú nevýhodu, že pri ňom je problém s pokrývkou hlavy (klobúk / šiltka). Osobne by som však šiel do väčšieho modelu.
No a ak by si sa rozhodol pre tie denony, tak k tebe s violatorom nabehneme a ideme testovať :P
gagarinjuri
Amateur
Amateur

Tak nakoniec som si vybral tieto. Dufam ze mi to odsuhlasite :)

http://www.lutsatradio.sk/ukaz_tovar.ph ... G-K-440-NC
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gagarinjuri napísal:Tak nakoniec som si vybral tieto. Dufam ze mi to odsuhlasite :)

http://www.lutsatradio.sk/ukaz_tovar.ph ... G-K-440-NC
Jo, tie budú vpoho. Pokiaľ môžem však poradiť - aktívny útlm na hentých sluchátkach je nastavený na zvuk motorov lietadla a na zvuky podobné (autobus, klimatizácia, auto apod.). Ak budeš v danom prostredí, tak ju samozrejme zapni. Keď však budeš v tichšom, tak ju vypni - tie sluchadlá majú sami o sebe skvelý útlm, navyše v neotrálnom prostredí môže byť samotný aktívny útlm hlučný v následku chybnej analýzy zvukov - napr príboj apod.

Daj vedieť potom ako hrajú :wink:

//nj pár som ich už počul...niet zač :wink:
gagarinjuri
Amateur
Amateur

jin napísal:Jo, tie budú vpoho. Pokiaľ môžem však poradiť - aktívny útlm na hentých sluchátkach je nastavený na zvuk motorov lietadla a na zvuky podobné (autobus, klimatizácia, auto apod.). Ak budeš v danom prostredí, tak ju samozrejme zapni. Keď však budeš v tichšom, tak ju vypni - tie sluchadlá majú sami o sebe skvelý útlm, navyše v neotrálnom prostredí môže byť samotný aktívny útlm hlučný v následku chybnej analýzy zvukov - napr príboj apod.

Daj vedieť potom ako hrajú :wink:
Ty s tym asi dost robis, lebo sa pekne vyznas, vdaka za pomoc
Anafora
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Anafora »

Potom posli nejaku recenziu na tie sluchadla alebo ako si s nimi spokojny
Brita Maxtra
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

aby som nezakladal novu temu tak sa opytam tu
chcel by som niake sluchatka na von a prenosne nie tie male stuple bo ma s toho bolia usi pozeral som po koss porta pro tie mozem mat za niakych 1400sk bez dph alebo este sennheiser eH 250
propripade poradte neico tak max do 2k bez dph
a prehravac k tomu bude iRiver E100 alebo creative zen v plus ak by boli aj niek rady k tomuto tak by mal byt tak do 4k bez dph optimalne 4GB ak by bolo aj 8GB tak by to nebolo skodu
a este k tomu prehravacu iPod nechcem :-)

tot vse dik za niake rady
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

iRiver T60 mas 4GB hlboko pod 4k, zalezi co od neho ocakavas - pre mna je ta T60 idealna - velkostou/vahou, typom napajania, funkciami a hlavne osvedcenou kvalitou znacky iRiver.
violator
Star
Star

iAudio F2/U5 4GB i ked asi nebude az tak velky zvukovy rozdiel v porovnani so spominanym iRiverom T60 a k tym sluchadlam blizsie specifikuj ake mas presne poziadavky-ak chces in-ear tak povedzme AKG K324P, skladacie-uzavrete AKG K414P alebo Audio-Technica ATH-SJ5 popripade DENON AH-D501, skladacie-otvorene Sennheiser PX100, Grado iGrado... :wink:
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

no chcem niake take tie vacsie nie tie stuple do usi
na von asi zatvorene...a skladacie ? neviem co je lepsie ale asi skor pevne

edit: ta T60 mi nevyhovuje kvoli napajaniu ja radsej cez usb ako kupovat si baterky...notebook mam povacsine vsade so sebou a ked nie mam nabijacku na psp do ktorej sa da napojit usb...nemusi prehravat filmy lebo na to mam prave to psp

a este k tym sluchadlam bodlo by ak by to bolo z alzy a znacky sennheiser pretoze ostatne nemaju v ponuke
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Keď z alzy, tak PX-200. Ajkeď mne pri rade PX vadia na môj vkus príliš výrazné výšky, ale to je iba môj názor.
Osobne som navon nosil však jeden čas HD-205. Veľmi pohodlné, skvelý útlm, len troška veľké možno. Tie PX sa mi cez alzu zdajú, ako best voľba.
Mrk napísal:na von asi zatvorene...a skladacie ? neviem co je lepsie ale asi skor pevne
mechanická konštrukcia nemá takmer žiaden vplyv na zvuk - jedine ak prítlakom, ktorý vplýva na útlm. Konštrukcia samotných slúchadiel však vplyv má - navon rozhodne uzavreté slúchadlá

Pokiaľ by si však nevyberal v Alze, tak sa riaď violatorovým príspevkom.
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

no rad by som take tie mohutne co mi do nich vlezu cele usi takze asi tie HD 205 este mam asi zo dva tyzdne cas tak este popremyslam

edit a co take HD 212 pro ? vyzeraju byt take "mohutnejsie" a hlavne lahsie lebo 206 gramov no neviem uvidim v praxi
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Mrk napísal:no rad by som take tie mohutne co mi do nich vlezu cele usi takze asi tie HD 205 este mam asi zo dva tyzdne cas tak este popremyslam
Zasa bacha, v lete je v nich sakra teplo + majú kábel dlhý 3m - čo je celkom sranda nosiť so sebou, ajkeď zmotané.
Ale veď premýšľaj :P
Napísať odpoveď