New komp do 60 000

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Daggertail
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Daggertail »

weed napísal:RAMka ti podla mna staci aj 4GB. To je maximum, co by som do takej masinky asi strcil. Ak ti ide teda o tie hry ako si pisal tak to by vyrobcovia museli spravit strasne rapidne zmeny, aby trebalo tu 8GB. Mozno by nebolo zle aj take, ze 2GB + 1GB. LCD tam je dobre, len trosku vela na moj vkus. Ja by som si kupil najviac taku 20", ale to uz je na cloveku. A ta klavesnica (Logitech Wave) je celkom zaujimava. Skus pohladat nejake recenzie, ak budu. Ale ja by som ju asi zobral. :wink:
no teraz mozno staci 2-3gb ram ale ked to chce na dlhsie,tak o take 2 roky uz bude minimum 4gb ram a optimum 8gb,samozrejme potom treba 64bit OS lebo 32bit vyuzije len nieco cez 3gb,a inak ja by som teraz tu 9800GX2 nekupoval,ked za dva tyzdne budu GTX 280 a GTX 260 :wink:
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ok dedo pride zaciatkom jula cize jest ale ja chcem vediet ze co sa teraz oplati ale aby to malo buducnost a aby my to vydrzalo dlhsi ako rok
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Daggertail napísal:no teraz mozno staci 2-3gb ram ale ked to chce na dlhsie,tak o take 2 roky uz bude minimum 4gb ram a optimum 8gb,samozrejme potom treba 64bit OS lebo 32bit vyuzije len nieco cez 3gb,a inak ja by som teraz tu 9800GX2 nekupoval,ked za dva tyzdne budu GTX 280 a GTX 260 :wink:
No teraz sa to pohybuje tak okolo 512MB teda aspon tie hry co pozeram a zaujimaju a nemyslim, ze az tak rapidne to stupne, ale popriet to nemozem na 100% urcite. Je to mozne. A ako pise Filipito, ze chce aby to vydrazlo urcite rok tak si myslim, ze mu urcite aj tych 2-3GB vystaci na ten rok-rok a pol mozno. Pripadne si potom zadovazi nejaku vacsiu RAMku, ved to nie je az taka extremne draha zalezitost.
Filipito
Darca
Darca

ale tak ked uz tak radsej 2x2 gb to by my asi najviac vyhovovalo iked ani ten 4x2 gb neni zla moznost ...... proste chcem aby tam bol co najvacsi vykon za tu cenu (myslim ze sa da slusna zostava poskladat za 60 000)
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Za tu cenu urcite. :wink: To s tou RAMkou je asi len na tebe. Niekto je za tu 8GB, niekto zas za 4GB. Opat sa tu potvrdilo 100 ludi 100 chuti.
Filipito
Darca
Darca

reno23 napísal:este moja varianta:

alza.sk
CASE: CoolerMaster Centurion 5 - 1925 SK
PSU: CORSAIR TX750, 750W - 2688 SK
MB: ASUS P5Q iP45 - 3658 SK
CPU: INTEL Core 2 Quad Q9300 - 7011 SK
CPU Chladič: SCYTHE Ninja Plus - 1357 SK
RAM: 8GB (KIT 4x2GB) DDR2 800MHz CL5 OCZ Gold Gamer eXtreme Edition XTC - 4998 SK
VGA: GIGABYTE 9800GX2 - 13 980 SK
HDD: 2x WD Caviar SE16 640GB SATA II, 16MB cache, WD6400AAKS - 4620 SK
HDD Chladič: 2x ACUTAKE ACU-DARKDISC1 - 946 SK
DVD: Samsung SH-S203D SATA černá - 695 SK
Zvukova karta: Creative SOUND BLASTER X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition - 3046 SK
LCD: 24" LCD LG Flatron L246WH-BN - 12 081 SK
Čítačka kariet: černá (black), interní, 52v1 - 427 SK
Klávesnica: Microsoft Comfort Curve 2000 - 592 SK
Myš + Podložka: RAZER Copperhead Anarchy Red + EXACTPAD Standart - 1470 SK

inak neviem co s tou grafikou takze ked hovorite pockat tak radsej pockam ale prosim neake komentare ze aka je a tak podobne
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

ja by som na to isiel trosku inak, nekupil by som komp za 60 000 ale mozno za polovicu a cca kazdy rok, rok a pol menil len grafiku alebo podla potreby
a dal by som to mozno takto nejak:
CPU: nejaky 2jadrovy procak staci, AMD/INTEL to je jedno na nejakej slusnej frekvencii (co som cital tak takt cca 2.5 GHz uz nieje brzda pri ziadnej grafickej karte) + nejaky ten chladic na to (noctua, scythe,...)
GPU: no tuby som este pockal na vydanie novych kariet AMD/NVIDIA a potom sa rozhodnut co zobrat (samozrejme podla testov) ale ak sa potvrdi vykon 4870 tak to bude pekne cudo ale ani nova rada nvidie nemusi byt zla no len ta cena tam bude 2x taka (ale bude to najvykonnejsie co by malo byt, aspon tak by to malo byt)
MB: nejaku dobru dosku od ASUS-u, Gigabytu s najnovsim cipsetom ip45 (nejaku co je pre hracov)
RAM: samozrejme minimum je 4GB (2x2GB), 8 GB no mozno ale URCITE s 64bit systemom (uz by som dal vistu)
HDD: no tu by som dal toho velociraptora co spominal hojko + nejaky disk na data
CASE: no najlepsie nejaku bigtower nech je miesto
PSU: no tak volil by som nieco do tych 700W to by hadam malo stacit aj na to pazravejsie, znackami ako Seasonic, Corsair, TT, Enermax by si nemal nic pokazit
Zvukovka: no neviem ci by som bral creative (vraj maju pekne ovladace ale osobne som nemal creative), vcera som cital recenziu na ASUS XONAR a podla mna by stacila (pripadne jej lepsi model) + k tomu 5.1 kanalove repraciky, mne osobne sa pacia repraky od Logitechu G51
a k tomu nejaku klavesnicu, zas by som zobral od logitechu a to G15 a k tomu nejaku hracsku mysku od napr logitechu alebo razeru (zalezi co by si preferoval)
no co sa tyka toho LCD tak 22" alebo 24" jednoznacne ale uz tu by som bral ten 24" a znacky ako samsung, LG
no a zvysne komponenty ako dvd rom/RW to su uz malickosti, pripadne aj tu citacku ak chces, no ale to su uz male sumy v porovnani so zvyskom 8)

P.S. neratal som to co som sem dal ale hadam som neprekrocil sumu 50 000 a zvysok si odlozis :)

P.S.2 tak by som to riesil ja, cize nemusi sa kazdemu pacit :) ale vykonu na hry bude dostatok :)
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Mna mrzi len jedna vec. Preco vsetci odporucate ASUS?
Mne osobne viac k srdcu patri Microstar. :D
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ares »

lekoklatik napísal:Mna mrzi len jedna vec. Preco vsetci odporucate ASUS?
Mne osobne viac k srdcu patri Microstar. :D
U mna Gigabyte ;)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

lekoklatik.. každý odporúča to, čo je jeho srdcu milé. Navrhni nejakú zostavu Ty a dosaď tam dosku MSI.. ;)

MSI by tiež nemala byť zlá značka, aj keď dosť ľudí na ňu nadáva, avšak ktovie, či je to opodstatnené.. fóra zatiaľ nie sú zahltené sťažnosťami. MSI je zaujímavý produkt za ešte zaujímavejšiu cenu.. v rebríčku pomer cena/výkon je zvyčajne na popredných miestach.

Osobne by som však do MSI nešiel.. lacné dosky by som doporučil Gigabyte, na stredne drahé dosky Gigabyte/Asus a na drahé dosky Asus/DFI..

:P
Filipito
Darca
Darca

osobne je pre mna znacka msi celkom v pohode, ale tak ked tolko penazi tak radsej neaku kvalitku :wink:
Gizmoo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gizmoo »

Tak za 60papekov postavis slusne PC.. len vies..nikto ti nevie povedat co bude za 3roky.. buduci rok vydu nove dosky, nove procesory.. cize nove moznosti pre vyvojarov hier !!!! takze tak.. no moja volba by bola takato, a toto by som doporucil kazdemu zakaznikovy ktory by prisiel a chcel by PC do 60 000 .... tak posudte vy:

MB - Gigabyte GA-EX38-DS4 - Intel X38
CPU - Intel Core 2 Quad Q9300 (2.5Ghz)
FAN - THERMALRIGHT Ultra-120 eXtreme
RAM - 4GB DDR2-1066 CL5 Patriot Extr.Perf.Viper kit 2x2G
HDD - 36,7GB WD360ADFD Raptor SATA/ 150 10k
HDD2 - 750GB WD7500AAKS 16MB SATAII/ 300 7200rpm 3RZ
VGA - ASUS ENGTX280/ HTDP 1GB
BD-R/DVD-RW - BD-R/RE LG GGW-H20L LS 6x2x bulk
CASE - Thermaltake VG7000BWS Soprano RS 101
ZDROJ - Fortron EPSILON 700W 80PLUS LN/EPS/PFC/20+4PIN
LCD - 22" LG LCD W2252TQ-PF - 10000:1,2ms,DVI,PianoBlack

..... cena mi vysla cca 61 000,- Sk s DPH ..
k tomu by som ti doporucil set Logitech Cordless Desktop MX 5500 SK, USB za cca 5500,- Sk ... dovtedy kym budes kupovat sa ceny urcite trochu zmenia ... kebyze to kupujes u mna spravil by som ceny tak aby si sa do 60000 zmestil :wink: .. ak kupis toto.. budes mat podla mna na 2roky pokoj.. potom mozno dokupit este jednu taku grafiku a jeden pamätovy kit ... :!: :!:
Filipito
Darca
Darca

takze keby som to kupil u teba tak mi to das za 60000?? a logitech wawe by si nevedel k tomu dodat?? a este ako som hovoril otej case na prvej strane je taka z agemu tu by som chcel uplne priesvitnu

// ta mechanika je uz aj blue ray?
Gizmoo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

tak tu skrinku s agemu by som vedel zohnat za 3990 .. a logitech wave za dakych 1500 ale mne osobne sa to velmi nepaci.. mal som doma aj wave aj revolution, a to sa neda porovnavat.. ..dako by sme sa urcite dohodli.. tak cena VGA karty je priblizna.. dostupna bude za 21dni a urcite sa bude dat zohnat lacnejsie ked vide HD4870 .. a ak bude mat v testoch lepsi vykon tak by som tam dal radsej ATIcko ...

// este k tomu co sa tu pisalo ze bude treba 64bitovu Vistu ...
64bitova vysta je dobra, ale zatial niesu vsetky programy, aplikacie a drivre na tento win cize ja by som zostal pri klasickej 32bitovej viste..
po aktualizovani na Service Pack 1 podporuje max 8GB pamate ...

JJ je to blue-ray mechanike.. cize napaluje aj Blue-ray aj DVD ... iked v nesnej dobe stoji blue-ray medium cca 400 sk ... ale viem ze to do roka pojde urcite dole.. a tieto mechaniky maju ovela kvalitnejsie senzori, cize aj ovela viac vydrzia.. a dokazu citat aj necitatelne cd a dvd ...
Filipito
Darca
Darca

zaujimave komp budem brat mozno ze az koncom jula augusta momentalne mi to moc nesuri takze ak hovoris ze aby sa radsej pockalo tak mne to nerobi problem
Gizmoo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

jasnee.. pockaj si na tie grafiky.. ked budu officialne vysledky testov vtedy si mozes vybrat.. procesor je tam najlepsi pomer cena vykon.. mozes ho taktnut na 3ghz, popripade aj ramky trosku zvysit.. potom ked budes uz kupovat.. posli SS .. poslem ti presne rozpisane ceny.. inak som z BB, robim tu v jednej firme, cize potom sa mozes kludne obratit na mna :D
Filipito
Darca
Darca

celkom dobra ponuka ja som z humenneho takze osobkou sa to riesit asi nebude, mohol by si mi to poslat potom aj neakym kurierom na dobierkou?
Gizmoo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

jj mame aj e-shop a posielame aj cez UPS ...
Daggertail
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Daggertail »

Gizmoo napísal:tak tu skrinku s agemu by som vedel zohnat za 3990 .. a logitech wave za dakych 1500 ale mne osobne sa to velmi nepaci.. mal som doma aj wave aj revolution, a to sa neda porovnavat.. ..dako by sme sa urcite dohodli.. tak cena VGA karty je priblizna.. dostupna bude za 21dni a urcite sa bude dat zohnat lacnejsie ked vide HD4870 .. a ak bude mat v testoch lepsi vykon tak by som tam dal radsej ATIcko ...

// este k tomu co sa tu pisalo ze bude treba 64bitovu Vistu ...
64bitova vysta je dobra, ale zatial niesu vsetky programy, aplikacie a drivre na tento win cize ja by som zostal pri klasickej 32bitovej viste..
po aktualizovani na Service Pack 1 podporuje max 8GB pamate ...

JJ je to blue-ray mechanike.. cize napaluje aj Blue-ray aj DVD ... iked v nesnej dobe stoji blue-ray medium cca 400 sk ... ale viem ze to do roka pojde urcite dole.. a tieto mechaniky maju ovela kvalitnejsie senzori, cize aj ovela viac vydrzia.. a dokazu citat aj necitatelne cd a dvd ...
to ako myslis s tymi 8gb ramkami?ze to vyuzije 8gb alebo ze tam das 8gb ale vyuzije to len 3gb???lebo pokial viem tak 32bit OS vyuzije len nieco cez 3gb ram :)
Filipito
Darca
Darca

pokial viem tak na jeden proces :wink:
Napísať odpoveď