Čo si myslíte o Break Dance ? šialenstvo/ umenie

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

Čo si myslíte o Breakeroch (B-BoY/Girl)

Sú to blázni
1
1%
Obdivujem ich ako ľudí
7
9%
Obdivujem to čo robia
56
75%
Neviem čo si mám o tom myslieť
9
12%
Som B-Boy / B-Girl
2
3%

Celkom hlasov: 75

Flinstone
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

ViRuS napísal:rofl kamo, davas jednu perlu za druhou :lol:
street dance zahrna breakdance, rovnako ako aj poppin'n'lockin a pod. vidim ze sa fakt vyznas...

to o tom bronx boyovi ti povedal daky tvoj kamarat ktoremu to povedal otcov konov brat z druheho kolena?
Ako myslis ale myslim si ze ty to vies iba z odborneho hladiska ... a myslis ze ku breaku nepatri lockin popi n ? takisto patri to je vsetko v jednom .... co si myslis ze break dance je hadzanie sa o zem ? to NIE ..... Tancujes ? ves vobec co to je ? .... si to videl vobec dakedy ? jaku perlu ? sa tu nehraj na mudreho .... zato ze si si to precital na wikipedii abo boh vie kde ... ... si pozri naozaj stare old schoolove video ako vyzeral break v minulosti :wink: a ako vyzera teraz ...

Dalej sa nehadam ...
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

omg tak ty ani citat nevies...
no prepac ze som teraz urazil tru skool bronx brejkera ako ty
to musim tancovat aby som o tom nieco vedel? (a ja ze jeden z elementov podla krs one-a je aj street knowledge...)
rozumies slovu "zahrna" ? ty si pisal ako keby breakdance a street dance boli dva osobitne styly, pritom breakdance (,poppin,...) patri POD street dance ... takze asi nemohlo byt jedno skor ako druhe
a ten bronx boy je za*eb az to bije mraky :roll:
ked uz si spomenul tu wiki tak ta len potvrdzuje moje tvrdenie
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ViRuS napísal:omg tak ty ani citat nevies...
no prepac ze som teraz urazil tru skool bronx brejkera ako ty
to musim tancovat aby som o tom nieco vedel? (a ja ze jeden z elementov podla krs one-a je aj street knowledge...)
rozumies slovu "zahrna" ? ty si pisal ako keby breakdance a street dance boli dva osobitne styly, pritom breakdance (,poppin,...) patri POD street dance ... takze asi nemohlo byt jedno skor ako druhe
a ten bronx boy je za*eb az to bije mraky :roll:
ked uz si spomenul tu wiki tak ta len potvrdzuje moje tvrdenie
nemyslel som to tak ze su to uplne ine veci ale ten kto cita na wiki o breaku nevie nic dokonca aj ten text o breaku co som stiahol z wikipedie je tak debilne urobeny je tam polovica debilin popisana ... a s tym bronx boyom vsade sa hovori inak tak ako sa windmill vola vrtula airchare stolicka rubberband -pruzina .... :wink:
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

ok v tom pripade povazujem cast diskusie o tanecnych styloch za uzavretu. ale zaujimalo by ma, ze ked je na wikipedii polovica z toho, ako vravis, debilin tak daj daky priklad.
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Uprocking" - fiktívne bojovanie proti súperovi, provokačná gestikulácia, napodobňovanie bitky -- BATTLE STEP
* "Toprock" - ROZNE KOMBINACIE TANECNYCH KROKOV
* "Footwork" - STYLOVKA PRACA NOHAMI ZAKLAD ---6 STEP
* "Powermoves" sú akrobatické elementy, medzi najdôležitejšie patria „windmill“ (VRTULA ), „headspin“ (točenie sa na hlave), „tracks (TRACK NIEJE TOCENIE NA HLAVE --- TRACK SU PRELETY---aAIR FLARES AIR TRACKS )“, „swipes“ a ďalšie
* "Freez" označuje pózu pri skončení tANECNEHO VSTUPU krokov alebo pohybov

Pri súťažiach v break dance proti sebe nastupujú jednotlivci alebo skupiny (tzv. crews). Obvykle sa utvorí kruh(KRUH IBA V PRIPADE KED JE SUTAZ 1 VS 1 A SU TRAJA FINALISTI ALEBO VIACERI ), do ktorého vbiehajú tanečníci a predvádzajú svoje schopnosti. Neexistujú presné pravidlá, platí len zákaz úmyselného dotyku súpera(NIELEN ZAKAZ FYZICKEHO KONTAKTU ALE AJ OSTRICH GESTIKULACNYCH PRVKOV AKO PROSTREDNIK ALEBO INE HANLIVE GESTA ---- POVAZUJE SA TO ZA HANBU A UBOHOST ..... ). Pri medzinárodných súťažiach o víťazovi rozhoduje odborná porota(ODBORNA POROTA NEEXISTUJE SU TO TAKISTO BREAKERI ).

Najväčšou súťažou na svete je „Battle Of The Year (B.O.T.Y)“, medzi ďalšie patria Freestyle Session a Soul Expression.
A BREAK DANCE POUZIVALI MIESTO BITKY
TU TO MAS VSETKO CO JE PISANE VELKYM JE OPRAVENE A UPRESNENE
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

Tu niet co dodat.. respect vsetkym breakerom.. obdivujem ich a je to moc pekne ten tanec.. normalne nechapem jak take daco sa da robit.. respect :)
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tu to mas este podrobnejsie

História

História breakdancu sa začala písať na začiatoku 70.
rokov v New Yorku, presnejšie Bronxe, kde ľudia začali tancovať svoj
druh tanca. Ich tanec sa volal "Good Foot". Good Foot bol prvy tanec vo
forme freestylu.

Čoskoro sa začali v tanci objavovať pohyby sledujúce
beaty v hudbe. Footwork sa začal objavovať po tom, čo b-boyi začali
použivať ruky pri pohyboch. Medzi túto prvú generáciu b-boyov patrili
"Nigger Twins, Clark Kent a Zulu Kings"

Okolo roku 1977 breakdance
začal strácať na popularite. Nech bolo akokoľvek, prišla druhá generácia b-boyov, ktorá vniesla nový život do breakdancu a dostala ho
na vyššiu priečku. Začali sa objavovať zložitejšie akrobatické a gymnastické prvky a hlavne, prišli nové pohyby.

Breadance sa začiatkom
80. rokov stal znova populárnym. Vo filme "Flashdance" sa dostal mimo územia New York City a ukázal sa pred svetom. Napriek tomu, že to nebol
breakdance film, stačila malá scéna, ktorá inšipovala ľudí. Vďaka mediám bol breakdance na vrchole. No keď sa prestal objavovať v TV,všetci si mysleli, že b-boying je mŕtvy a nasta úpadok b-boyingu.

Znovuoživenie prišlo okolo roku 1990. B-boyi v Kalifornii si získali späť stratenú popularitu. Objavujú sa nové pohyby, tanec sa stáva oveľa
prepracovanejším. Breakdance sa začlenuje do hip-hopovej kultúry, V tomto období vzniká veľke množstvo skupín- crew, ktoré žačinajňu medzi
sebou bojovať v battles - fight with creativity not with weapons (bojuj kreativitou, nie zbraňami).

V súčasťtnosti je breakdance veľmi
populárny, o čom svedčí veľky počet podujáti. Každoročne sa konajú desiatky medzinárodných battles, v ktorých sa stretávajú najlepši
b-boyi a crews sveta. Medzi najväačšie akcie patria každorčne sa konájúci Battle Of The Year a RedBull BCone a taktiež International Battle Event. Cesta breakdancu bola strastiplná, no nakoniec sa predsa
len predral z geta na verejnosť a odtiaľ na najvyblískanejšie pódia sveta.

Z rozmaru či výplodu nespokojnej a bezperspektívnej mládeže Bronxu a South Centralu sa stal jeden z najpopulárnejších a najžiadanejších tancov.

Medzi najznámejšie breakerské skupiny patria Rock Steady Crew, New York City Breakers alebo South Side Rockers.
Napísať odpoveď